Witaj, Generalnie masz złe dobrane tłuszcze to znaczy za dużo źródeł omegi 6 , dodałbym do diety tłuste ryby jak śledź, makrela czy łosoś a także wyrzuć masło z orzechów ziemnych ponieważ :http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy Pozdrawiam
Problem w tym ze nie lubię jeść ryby. Coś innego?tłuszcze zdrowsze wyciągaj z tranu , lnianego, kokosowego, orzechów innych niż ziemne, smalcu , miesa typu karkówka, boczek itp, awokado
W konwencjonalnej żywności, masz pełną gamę składników odżywczych do wyboru jak mięso/jaja/ryby opcjonalnie nabiał, co do węglowodanów ryże/makarony/kasze/ziemniaki/bataty. Tłuszcze również mogą znajdować się w posiłku po treningowym. Jak to wspomniałem wcześniej - redukcja jest dobrą opcją w Twoim przypadku, tzn możesz zastosować rotacje [...]
[...] go tak mała pulę. Jak masz 100g+ i brakuje to mniej się liczy niż jak masz zjedzone 30g i brakuje drugie tyle. Wybór musi być bardziej rozważny. Teraz celuj w tłuste mięso/ryby nawet takie z puszki - nie umrzesz od nadmiaru rteci czy metali ciężkich jesli zjesz raz na tydzien - czy też czekolada gorzka, Tran Olej rzepakowy (choć to ciężko [...]
[...] czy czasami nie wpadł nabiał. Ale.na tym.etapie - znowu jeśli możesz i lubisz - to jak najbardziej si. Ale na czele zostaje czekolada w ilości 20-30g lub jaja / mięso/ ryby.Nie da się porównać cAkolady do mięsa ale czekolada ma inne zadanie (poprawia humoru).Mało produktów Ci to da.na reduckji. Więc jeśli i to odpada to celował bym w jaja - [...]
Wiesz ile wynosi konwersja ALA do dalszej postaci? ;) Ryby z puchy tez sie zgadzam ze lepiej świeże niż takie (wszytsko lepiej swieze nie po jakiejś obróbce) ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.Plus jeśli ktoś lubi ryby to i takie nie zaszkodza w ilości 1-2 opakowania na tydzień. I nawet bym sobie nie zawracal głowy.
[...] białko na poziomie około 200g wystarczy reszta węglowodany. Urozmaicaj warzywa nie sama papryka ;-) Wrzuć węglowodany na kolację http://potreningu.pl/articles/2664/-jedz-wegle-na-noc--i-chudnij Warto wrzucić tłuste i ryby i mięsa, orzechy, olej kokosowy, awokado. Brakuje mi owoców. Wymieniaj ryż z kaszami, ziemnaikami, z innymi rodzajami ryżów.
[...] jego źródła? Dzienna dawka cynku dla dzieci wynosi 10mg, dla młodzieży i dorosłych 15 mg. Głównymi źródłami cynku są produkty pochodzenia zwierzęcego takie jak mięso, jaja, ryby, ostrygi dlatego też częściej na niedobory narażeni są wegetarianie. Mogą oni znaleźć cynk (choć w mniejszej ilości) w nasionach słonecznika i dyni, kiełkach pszenicy, [...]
[...] co w węglowodanach, bo tłuszcze są dobrymi rozpuszczalnikami dla wielu najgorszych współczesnych toksyn , np. pochodnych ropy naftowej, które pływają w oceanach i zatruwają ryby. Podobnie jest z pestycydami , ksenoestrogenami, dioksynami, jakimiś pochodnymi leków, które dostają hodowlane zwierzęta... W węglowodanach też na pewno mogą być jakieś [...]
[...] monotonna, szczególnie chodzi mi o tego kurczaka z ryżem. Masz pełną gamę innych składników odżywczych do wyboru, takie jak (wieprzowina, wołowina, drób, podroby jak udka, ryby, jaja, opcjonalnie nabiał ) z węglowodanów (bataty/ziemniaki/kasze/płatki owsiane/jaglane/ryże/makarony). Oczywiście twaróg spożywany na noc nie jest konieczny. Warzyw [...]
[...] z jaj, nabiału, strączków podroby, oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie),oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane. Rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki [...]
W dni kiedy spożywał bym mniej węgli dokładam tłuszcze (jaja ,ryby ,orzechy,olej liany itp ) Zauważyłem że mój organizm dobrze reaguje na mała ilość węgli w diecie a zwiększoną podaż tłuszczy . Ale oczywiście nie chce z ww rezygnować całkowicie głownie przyjmować je w okolicach treningu . Zmieniony przez - PanOs w dniu 2016-09-07 14:23:58
[...] mi się nie chce tych owoców wciskać. Szejka piłem raczej na siłę. No właśnie i pytanie. Jestem zwolennikiem dostarczania białka z pełnowartościowych źródeł. Mięso, jaja, ryby itd. Dzisiaj weszło 600g mięsa, 300g jaj. Do tego kawałek sera. Resztę uzupełniłem izolatem. Weszło go w sumie 80g. Pytanie brzmi: dołożyć mięsa, białek jaj - a starać [...]
[...] fundament każdej zdrowej diety. Masło orzechowe, zgaduje, że robione z orzeszków ziemnych ( wysoka zawartość Omega-6, kwasy tłuszczowe trans, cukier rafinowany i.t.d ) ryby w puszcze również są ubogie w wartość odżywczą Celuj w świeże, opcjonalnie mrożone. Czym się sugerowałeś uwzględniając tylko sam twaróg z oliwą? Jeżeli podłożem [...]
[...] się bardzo mocno w temperaturze pokojowej. Z tego powodu zostawienie mięsa na ladzie lub wkładanie pod ciepłą wodę nie jest dobrym pomysłem. Jeśli rozmrażamy mięso czy ryby w mikrofalówce lub w zimnej wodzie, nie powinniśmy go ponownie zamrażać ani wkładać do lodówki. Mięso rozmrożone w taki sposób powinno zostać od razu ugotowane. [...]
[...] brak węglowodanów i tłuszczu. Mięsa pewnie będziesz zmieniać, prawda? Mogą być najróżniejsze, także te trochę tłustsze (karkówka, udka z kurczaka), jak również tłuste ryby, podroby... Z węgli też warto jeść ziemniaki (z uwagi na potas, ważny przy wysiłku). Pamiętaj o kwasach omega3, widzę, że je już uwzględniłeś. Nabiał - nie kupuj [...]
[...] są źródłem błonnika, a także zestawiać go z produktami, które są dość sycące. Zatem, oprócz samych warzyw i sosu uwzględnić warto źródła pełnowartościowego białka – mięso, ryby. Pamiętać należy przy tym, aby makaron stanowił dodatek do potrawy a nie jego zasadniczą część. Dzięki temu posiłek będzie bardziej satysfakcjonujący, a my na dłużej [...]
Rozciągać się powinien każdy. Nie tylko osoby mające kifozę. Trochę więcej warzyw, czasami jakaś pierś, szynka, schab, udka, ryby. Ważne jest urozmaicanie. Kcal jak na początek możesz mieć zbyt mało. Tłuszcze śmiało możesz zwiększyć. Smakuje Ci odżywka białkowa z kaszą gryczaną? Co to jest pizzerka?