[...] sobie jakieś mięcho i jedz na zimno w kanapkach. No i nie ograniczaj się do samej kury. Potrzeba Ci żelaza, a te znajdziesz w pierwszej kolejności w czerwonym mięsie. No i ryby, ryby, ryby. Przede wszystkim tłuste, morskie - najlepiej śledziki :-D Tą diastasis sprawdziłaś? :-> Bo mi się zdaje, że to dlatego Ci brzuch wystaje. W regulaminie [...]
[...] rzepakowy. Ale te powyzej to do smazenie/salatek/sosow, ewentualnie do smarownia jak prztrafi sioe kromka pieczywa. POza tym to jem tluste pokarmy, wątrobka, jaja, tluste ryby, orzechy, migdały. Dla wywrownania nieraz uazywam omega3 w postaci suplementu. Jestem przeciwnikiem nadmiaru NNKT w diecie, poza tym moj przewod pokarmowy lepiej znosi [...]
[...] pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 100g ryby tłustej (łosoś, halibut) - jeśli tłusta ryba nie dodawać oleju do surówki lub 150g twarogu chudego lub 150g wędzonej [...]
[...] JAK DASZ GO NA 2 POSIŁEK TEŻ BĘDZIE OK. W POTRENINGOWYM RYŻ MOŻESZ ZMAIENIĆ NA KASZĘ KUSKUS LUB KASZĘ JAGLANĄ, ALE NIE NA CHLEB! Tuńczyka ogranicze. Tylko pytanie czy inne ryby sa wolne od tych metali? Chodzi o ryby z puszki. KIEDYŚ OGLĄDAŁEM PROGRAM, GDZIE POKAZYWANO JAK HODUJE SIĘ RYBY, KTÓRE POTEM SIĘ PUSZKUJE. KIEDY SĄ MAŁE, PODAJE IM SIĘ [...]
Ja bym polecal z bialek :mieso(biale),ryby,sery,jajka.Wegle :kasze,brazowy ryz,warzywa,platki i otreby(ale prawdziwe a nie musli i inne takie).Tuszcze:jeszcze raz ryby ,olej lniany,oliwa z oliwek ,nasiona i orzechy. Reszty bym nie dotykal,jakis jogurcikow,ziemniakow,sosikow,czerwonego miesa,masla,chleba(bo tak naprawde nie dostaniesz w normalnym [...]
[...] góralsku (z cebulką), ok 250g; 3. -//-:bryndza (ser krowi i ser owczy, 120g, wiem, że nie powinnam, ale nie miałam nic bardziej sensownego do wyboru); 4. PODWIECZOREK: 150g ryby maślanej wędzonej; 5. KOLACJA: ok 150g grzybów boczniaków z cebulką, czosnkiem i jajkiem; 7.08: 1. ŚNIADANIE: Jajecznica z dwóch jajek; 2. OBIAD: 200g piersi z kurczaka [...]
[...] pisząc o rybach za 8zl/kg chyba nigdy nie miał styczności z takimi produktami. Coś co jest niedobre nie może być dobre. Zacznijmy od ekonomii tego zakupu. 2Kupując 200g ryby za 7-8zl na patelni po odmrozeniu zostanie nam 100g słabej jakości ryby. Do tego obróbka takiej czegoś jest trudna bo się rozpada. 3Sama ryba w smaku jest niezmaczna, [...]
[...] pomidor, morele. Witamina D Znaczenie: Reguluje gospodarkę wapniowo-fosforanową, odpowiada za jakość kości Niedobór powoduje: Krzywicę Występowanie w pożywieniu: Tran, ryby, jaja, mleko, masło Witamina E Znaczenie: Jest silnym utleniaczem, chroni naczynia krwionośne i erytrocyty przed uszkodzeniem. Niedobór powoduje: Zaburzenia [...]
[...] (to sprawdzony sposób na śniadanie, po niej akurat mnie nie "wywala") ale jeżeli w ogólnym rozrachunku nadal będzie nie tak - owsianka też wyleci. Zostają oczywiście także ryby, mięso, jaja, ser żółty i twaróg w rozsądnej ilości. Czy płatki ryżowe i kleik raz na jakiś czas będą złym wyborem? Rozważam też kefir, bo jak wspominałam dobrze na mnie [...]
[...] około 2 gram z tym, że kwasów tłuszczowych EPA i DHA czyli to co w rybach szanujemy najbardziej jest 2 razy mniej niż np w Dorszu, a Dorsz też nie jest jakimś liderem w ich posiadaniu. Dorsz około 180 mg na 100 gram ryby, a Tilapia 70 mg na 100 gram ryby. Także jest tłustszą rybą (minimalnie), a kwasów tłuszczowych tych zdrowych ma mniej.
ryba mrożona kupowana na wagę ma wagę nawet 3 razy większą od jej wagi po usmażeniu. czy wobec tego powinnam obliczać wartości odżywcze na 100 g ryby przed czy po smażeniu? i drugie pytanie dot tuńczyka w puszczce. waga produktu wynosi 170 g, natomiast waga netto 120 g. czy wartości podane na opakowaniu odnoszą się do wagi całego produktu, czy [...]
ryba mrożona kupowana na wagę ma wagę nawet 3 razy większą od jej wagi po usmażeniu. czy wobec tego powinnam obliczać wartości odżywcze na 100 g ryby przed czy po smażeniu? i drugie pytanie dot tuńczyka w puszczce. waga produktu wynosi 170 g, natomiast waga netto 120 g. czy wartości podane na opakowaniu odnoszą się do wagi całego produktu, czy [...]
[...] z tłuszczy, dwa posiłki będą białkowo-węglowe, zmieniam źródło tłuszczy na olej lniany. To co poniżej to schemat - zamiast kury będzie wpadać też inne chude mięso lub chude ryby. A jak będą tłuste ryby to nie będzie innego źródła tłuszczy. Jako źródła węgli będą też inne kasze i może ziemniaki pieczone. Dwa przykładowe dni treningowe (w DNT nie [...]
[...] cos 30 g B:2 T:1 WW:14 Razem B:35 T:12 WW:18 Posilek IV Ryz brazowy 50g B:4 T:1 WW:34 Piers z kurczaka 125g B:27 T:2 WW:0 (tutaj oczywiscie bd wymienniki na inne mieso i ryby) + surówki , warzywa z tego co pamiętam tego sie nie wlicza w zapotrzebowanie Razem B:30 T:3 WW:34 Posilek V Ryz brazowy 50g B:4 T:1 WW:34 Piers z kurczaka 125g B:27 [...]
Lucky555 a piłeś olej z ryby? nie kapsy a olej-olej? jesli nie to gwarantuje Ci że lniany do oleju z ryby to jak słodka cola w porównaniu do wody z solą wszystko lezy w technice bez popychacza ni huhu dobry sok wszystko popcha a pijałem 2x20ml oleju z ryby lniany moglem pic bez popychacza Zmieniony przez - solaros w dniu 2014-08-07 11:55:53
[...] czyli standardowa monotonia.. Aha: mam jeść dużo ryb. Ale smażone niestety odpadają. Nie mam okapu, pomieszczenie jest malutkie i wszystko mam przesiąknięte odorem smażonej ryby. Już nawet syn się na to zbuntował choć on delikatny nie jest. W sobotę wyczyszczę moją dziuplę od góry do dołu a ryby będę jadła w occie, w oleju, puszce lub wędzone. [...]
[...] zakładają masowo sztuczne hodowle - na mniejszą skalę (interesy rodzinne) lub na większą (hodowle i przetwórnie zatrudniają tysiące osób, a będą jeszcze większe). Aby zmusić ryby do rozmnażania w zamknięciu, samicom robi się zastrzyk hormonalny. Używa się do tego importowanych z Chin fiolek zawierających hormon pobierany z moczu kobiet w [...]
[...] jajka jakieś + może jakieś orzechy 3) kawa/kawa zbożowa z dużą ilością mleka + ciemne/jasne pieczywo + ser biały/żółty//sery topione//wędlina//jaja//paprykarz//konserwy//ryby//pasztet + masło/margaryna + warzywa(pomidor, ogórek, sałata, papryka, rzodkiewka , cebula, szczypiorek)- tutaj kawe tą to bym dawał bez melka ,ale to taki niuansik . Co [...]
[...] pieczonego, duszonego (nie smażyć na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina; lub 100-150g tuńczyka w sosie własnym; lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 100-120g ryby tłustej (łosoś, halibut) - do tej ryby nie dodawać oleju do surówki; lub 120-150g twarogu chudego (1/2 kostki) [...]
Autor pisząc o rybach za 8zl/kg chyba nigdy nie miał styczności z takimi produktami. Coś co jest niedobre nie może być dobre. Zacznijmy od ekonomii tego zakupu. Kupując 200g ryby za 7-8zl na patelni po odmrozeniu zostanie nam 100g słabej jakości ryby. Do tego obróbka takiej czegoś jest trudna bo się rozpada. Sama ryba w smaku jest niezmaczna, [...]