[...] się do południa to ostatni posiłek spożywamy na 2,5-3 godziny przed startem: * Śniadanie: 2 biszkopty z miodem, 2 biszkopty z masłem (cienko), płatki owsiane na mleku , mięso wołowe , sałatka z jarzyn z dodatkiem cytryny i oleju słonecznikowego, 2 świeże dojrzałe owoce, sok owocowy . Następnie co 1 [...]
[...] diety wrzuce później jeśli to co napisałem ma jakiś sens,czy też do poprawy. Wszystko z tygodnia na tydzień będzie coraz zdrowsze tzn zdrowsze źródła Węgle: to przeważnie płatki owsiane, kasza gryczana prażona, makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy, gain bolic,owoce Białko: jaja, twaróg, mięso(piers z kurczaka,indyka,polędwiczki wieprzowe), [...]
[...] diety wrzuce później jeśli to co napisałem ma jakiś sens,czy też do poprawy. Wszystko z tygodnia na tydzień będzie coraz zdrowsze tzn zdrowsze źródła Węgle: to przeważnie płatki owsiane, kasza gryczana prażona, makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy, gain bolic,owoce Białko: jaja, twaróg, mięso(piers z kurczaka,indyka,polędwiczki wieprzowe), [...]
[...] fenolokwasy i flawonoidy, natomiast mięso jest dla naszego organizmu praktycznie jedynym źródłem witaminy Bt, znanej lepiej jako L-karnityna. (Pewną jej ilość zawierają też płatki owsiane.) Lignany i fenolokwasy oddziałują na specjalne sensory komórek mięśniowych i tłuszczowych, nazywane przez naukowców receptorami PPAR, co intensyfikuje [...]
[...] fenolokwasy i flawonoidy, natomiast mięso jest dla naszego organizmu praktycznie jedynym źródłem witaminy Bt, znanej lepiej jako L-karnityna. (Pewną jej ilość zawierają też płatki owsiane.) Lignany i fenolokwasy oddziałują na specjalne sensory komórek mięśniowych i tłuszczowych, nazywane przez naukowców receptorami PPAR, co intensyfikuje [...]
[...] tzw. oponę brzuszną. Po raz pierwszy dowody w tej sprawie, przedstawiła Tanya Zuckerbrot, autorka książki „The F-Factor Diet“. * Pełne ziarna Ciemny ryż i płatki owsiane są także dobrym spalaczem tłuszczu. Wybierając produkty z półki sklepowej, zwróć uwagę, aby były to produkty w 100% pełnoziarniste. * Przyprawy [...]
[...] to były tylko góry i różne formy tańca od okazji do okazji. Zmiany w zwyczajach żywieniowych też są nowe - jeszcze niedawno temu była tona słodyczy, słodkie serki, słodkie płatki, zupki chińskie itd. Co lubisz jeść na śniadanie: płatki owsiane/musli (dobre musli) plus orzechy (moja miłość) plus kefir itd., czasami do tego owoce. Albo omlet [...]
[...] na śniadanko placuszki owsiankowe (boski przepis!) czy pokombinuję jakoś, ale znów ich nie chcę jeść codziennie, a kombinacja nie zawsze dobrze mi wychodzi, poza tym kocham płatki . W związku z tym pomyślałam o suplementacji białkiem serwatkowym przy śniadaniu gdy chcę sobie wtedy owsiankę zjeść, płyny gładko wejdą, nie rozepchają mnie do granic [...]
[...] to jedyne źródło piperyny poddane badaniom klinicznym w USA w celu potwierdzenia jej bezpieczeństwa i skuteczności dla zastosowania w odżywianiu. Dieta podczas testu: 1.płatki owsiane 65g,rodzynki 10g,2jajka,10g orzechów włoskich 2.chleb ciemny 80g,szynka drobiowa 50g,orzechy włoskie 15g,warzywa 3.ryż biały 70g,pierś z kurczaka 130g,oliwa z [...]
[...] i skuteczności dla zastosowania w odżywianiu. pozwoliłem sobie skopiowac z postu saiba. Mam andzieje ze sie nie obrazi ****** DIETA ****** sniadanie: jaja gotowane 200g płatki owsiane 60g migdały 35g Warzywa b:35 t:35g w:57g posiłek II: makrela wedzona 100g warzywa szynka z indyka 50g chleb graham 50g b: 33g t: 17g w: 35g posiłek [...]
[...] z różnych syropów typu glukozowo-fruktozowy. Te nie mają żadnych prozdrowotnych skutków, a same negatywy. ‘jakie zatem źródła węglowodanów wybierać?’ Makarony, ryże, kasze, płatki owsiane, czasem ziemniaki. ‘Ale na forum każą zrezygnować z ziemniaków!’ Cóż, zupełnie z nich nie rezygnowałbym bo są chyba jedynym dużym alkalizującym źródłem [...]
[...] Nie zapominajmy o ważnej roli błonnika, jako regulatora spalania. Wskazane jest spożywanie znacznej ilości produktów węglowodanowych o zwiększonej jego zawartości ( płatki owsiane, otręby pszenne ). W cyklu dziennym starajmy się spożywać największe ilości węglowodanów na śniadanie. Im bliżej końca dnia, tym mniej produktów [...]
[...] na przykład w owocach, mleku, miodzie czy warzywach, • węglowodany złożone - wielocukry, skrobia - możemy je znaleźć w takich produktach jak ziemniaki, kasze, ryż, chleb, płatki owsiane. Ważnym elementem w wyborze węglowodanów oprócz wyżej wymienionego podziału stanowi indeks glikemiczny (IG), który pokazuje nam jak szybko podnosi się poziom [...]
[...] treningu (to mogą być posiłki poranne, przed i potreningowy), możemy zmieniać proporcje i zstępować nowymi źródłami ww te, co mieliśmy wcześniej i możemy wprowadzić ryz, płatki owsiane, quinoa i amarantus. W następnym dodajemy znów po 25g ww i możemy do diety wprowadzić z powrotem nabiał (uwaga wcześniej nabiał z diety usuwamy źródła białka [...]
[...] energii. „Więc dodajemy je około treningowo, ewentualnie do pierwszego posiłku" Źródłami węglowodanów są: * kasze np. jęczmienna, gryczana, brązowy ryż, ciemne makarony, płatki owsiane, razowe pieczywo * miód - naturalne źródło cukrów prostych - glukozy i fruktozy * owoce - źródło fruktozy „Tam gdzie są potrzebne, dodajemy węglowodany." D- [...]
[...] zwiększa jej objętość; zwiększa wchłanianie białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa; energię należy zapewniać dostarczając węglowodanów złożonych (ryż, makaron, płatki zbożowe) a nie prostych (cukier, słodycze), i ogromnych ilości budulca czyli białka zarówno zwierzęcego jak i roślinnego (chude mięso, białka jaj, nabiał, odżywki [...]