[...] Ci tkanki tłuszczowej, to nadwyżkę należy lekko zmniejszyć. Przede wszystkim postaw na zdrowe odżywianie, dietę z większych udziałem białka. Postaraj się wyeliminować produkty takie jak: słodycze, słodkie i słone przekąski, wysoko przetworzoną żywność, fast foody, słodkie napoje. Co prawda wyżej napisała, że zarówno zdrowe i niezdrowe [...]
[...] zacząc od spisywania,wyliczania i na tej podstawie liczysz kalorie. Kupowanie "na oko" to już dla kogoś kto dłużej w tym siedzi i po prostu z doświadczenia wie ile dane produkty mają/mogą mieć kalorii. Nie wiem na czym polega Twój trening adaptacyjny,ja bym na Twoim miejscu zaczął od zwiększenia ruchu. Niekoniecznie rzucaj się na biegania [...]
O znaczeniu bakterii jelitowych mówi się w dzisiejszych czasach coraz więcej. Bakterie przestają kojarzyć się jedynie z chorobotwórczymi patogenami. Dobre bakterie zasiedlające nasze jelita oferują szereg korzyści zdrowotnych, wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego i wzmacniają układ odpornościowy. Jak się okazuje, mogą również pomóc Ci [...]
[...] wszystkim na poprawie nawyków żywieniowych, czyli eliminacji produktów przetworzonych z Twojej diety, takich jak fast food, przekąski, słodycze, przetwory mięsne, słodzone produkty, napoje, itp. Odżywianie oprzeć warto o 10 wskazówek żywieniowych oraz regularnie czytać dział junior sfd: [...]
[...] tylko tłuszczu jest 50 g waga jest 78 więc około 0,7 na kg masy ciała, więc jest optymalna ilość 2. Często po dokładnym obliczeniu tłuszczu, jest go więcej, ponieważ te same produkty mogą mieć różna zawartość tłuszczu np. pierś z kurczaka może mieć 1 albo 2 g, płatki owsiane, jajka itp 3. Dieta może być bardzo smaczna z taką ilością tłuszczy jak [...]
[...] zje najwięcej, Mamuśka zje mniej ja zjem trochę więcej od matuli jak i mój brat podobnie i jak wyliczyć kalorie z takiego obiadu, która część ja zjem wiem że wklepuje się produkty do fitatu zlicza nam to kaloryke i makro i następnie dziele to na (ilość członków rodziny czyli 4 porcje np. z 2kg obiadu spaghetti wezme sobie 400g wpisując ile g, [...]
Produkty nie tuczą , makroskładniki nie tuczą - tuczy nadwyżka kaloryczna . Do bilansu dziennego wliczasz wszystko a nie że masz wyliczoną pule 2700 i walniesz sobie koktajl dodatkowo - przeciez to nie znika w magiczny sposób i oczywiste jest że w taki sposób dodajesz więcej kalorii niż potrzebujesz . Natomiast bilans kaloryczny można [...]
[...] do podejmowania kolejnych działań Wszystko to wpływa korzystnie na cały proces odchudzania, natomiast jeśli zaczniesz jeść więcej lub w Twojej diecie nadal będą gościły produkty, które powodują otyłość, a są nimi słodycze, słodkie i słone przekąski, fast foody, wysoko przetworzona żywność oraz słodzone napoje, soki.... i nadal będziesz jadł [...]
[...] zarówno ze strony sanepidu jak i innych służb państwowych. Dlatego zakupy w nim możesz traktować jako najbezpieczniejsze. Z największym poziomem zaufania możesz traktować produkty oferowane przez krajowych producentów. Nieco gorzej sprawa wygląda jeśli chodzi o produkty pochodzące z USA. Na tamtym terenie obowiązuje trochę inne prawo i [...]
[...] a przede wszystkim wyeliminować się z niej: słodycze, słodkie i słone przekąski, wysoko przetworzoną żywność, fast foody, frytki, chipsy oraz słodzone napoje. To właśnie te produkty i ogólny nadmiar pożywienia prowadzą do otyłości. Jeśli nie zostaną wyeliminowane, to walka o pozbycie się nadmiernych kilogramów może być wyjątkowo trudna. Dlatego [...]
Jeżeli masz zamiar bazować na dobrej jakości źródłach weglowdanów to ok. Produkty przetworzone rekreacyjnie. Nie wspomniałem nigdzie, że carb cycling (rotacja weglowdanami) jest złym rozwiązaniem. Jak najbardziej można się na nim skupić, jeżeli chcesz przetestować. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w artykułach: [...]
Ciezko powiedzieć próbowali się na forum tutaj mozno rozreklamować ale jak czytałem opinie głąbów co pisali to oni nawet siłowni nie widzieli % Nie mam pojęcia jak ich produkty
[...] (ten pieczony schab akurat jest przesadzony), czyli schab którego 1kg ma 1300kcal, po upieczeniu mając np. 700g to nadal ma 1300kcal, czyli 1300/10= 130kcal na 100g, zaś po upeiczeniu jak zostanie go 700g to masz 1300/7 = 185kcal na 100g, dlatego wazysz i liczysz na produkty przed obróbką /SFD/2020/3/31/701dca56af8049cbae22055856d33b8c.jpg
Zdecydowanie należy ważyć wszystkie produkty przed ich obróbką termiczną. Tylko jadalne elementy. Wartości odżywcze w tabelach również są podawane przed obróbką. Chyba, że jest to ujęte w określonym produkcie, że wartość jego podana jest po obróbce. Do mięs nie dodaje się wody. Jest ona naturalnym składnikiem mięśni/mięsa. Polecam poczytać więcej [...]
[...] niezwykle uparta na ten chlebek... :-PP Kasza gryczana jest produktem niskiego fodmap, dlatego teoretycznie nie powinna wywoływać sensacji, acz dodam że nie wszystkie produkty niskiego fodmap przy IBS się sprawdzają, jest to kwestia bardzo indywidualna. Możemy oczywiście sugerować się listą i bazować na produktach niskiego fodmap, co nie [...]
W przypadku suplemetów diety, których data wazności już mineła, wazne jest to, jak produkt był przechowywany. Jezeli byl on skladowany w suchym miejscu, bez dostepu swiatala, to nie powinno byc problemu z jego przydatnoscia do spozycia. Otworz paczki i zobacz jak wyglada dany suplement. Czy jest sypki, czy nie smienil kolory, zapachu, smaku. [...]
to jest jakoś 2.5 bo wliczam tylko produkty z typową zawortoscia białka. Czyli białka np z kaszy ryzu/ sałatek itp nie wliczam. Mneij wiecej mi ty wychodzi 235g białka