[...] że tylko w tym celu można go stosować. Również do koktajli, pieczywa, czy bezpośrednio do ust. Jak komu wygodnie. Kwestia proporcji kwasów tłuszczowych w diecie. http://potreningu.pl/articles/894/dodatkowe-kwasy-omega-najwazniejsze-sa-proporcje http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje [...]
mathilda - wezmę pod uwagę Twoje propozycje, choć są już artykuły dotyczące słodzików: http://potreningu.pl/artykuly/433/czy-slodziki-zwiekszaja-laknienie http://potreningu.pl/diety/artykuly/7/napoje-typu-light-i-utrata-masy-ciala http://potreningu.pl/artykuly/219/aspartam---samo-zlo O glutenie faktycznie przydałby się artykuł, pewien "ranking" [...]
np, pierwsze z brzega z potreningu.pl : http://potreningu.pl/articles/1772/obalamy-mity-na-temat-sniadania http://potreningu.pl/articles/1152/mit-energetycznego-sniadania Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2015-10-19 12:20:27
A więc tak dzisiejszy dzień był długi i bardzo zajęty połowę dnia spędziłam w trasie co przełożyło się na to, że większość węgli zjadłam właśnie w pierwszej połowie dnia (kanapki z chleba razowego dały swój efekt). Mój dzisiejszy dzień rozpoczęłam od porannego omleta dającego kopa wd. przepisu highball [...]
teoria treningu na czczo już jest podważona https://potreningu.pl/articles/235/trening-na-czczo--fakty-i-mity https://potreningu.pl/articles/2604/trenowanie-na-czczo---czy-sie-oplaca https://potreningu.pl/articles/4847/czy-trening-na-czczo-spala-wiecej-tkanki-tluszczowej
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] acids 4.4 mg (sic!) Total Omega-6 fatty acids 22711 mg (sic!) 1:5675 , podczas gdy proporcja powinna być 1:1 do 1:5 (nie 5 tysięcy...) A dlaczego jest to tak złe? http://potreningu.pl/artykuly/490/pulapka-omega-3 http://potreningu.pl/diety/artykuly/556/tluste-nieporozumienia--czyli-roslinny-nie-oznacza-zdrowy [...]
http://potreningu.pl/articles/4991/czy-kawa-jest-zdrowa http://potreningu.pl/articles/2924/piec-powodow-dla-ktorych-warto-pic-kawe http://potreningu.pl/articles/3441/kawa-rozpuszczalna--zdrowa-czy-nie Tutaj do poczytania - ciekawostki ;-) Pozdrawiam.
Masło dla tego trzeba wyrzucić : http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy http://potreningu.pl/articles/454/maslo-orzechowe http://potreningu.pl/articles/4336/maslo-orzechowe Dan mleko to praktycznie cukier a więc nie potrzebujesz tego w diecie . Popraw jadłospis i wrzuć go jeszcze [...]
[...] fizyczną i.t.d ) w linkach poniżej znajdziesz wiedzę której potrzebujesz do ułożenia poprawnego modelu żywienia. Po zapoznaniu się ze wszystkim, wrzuć dietę w formie zrzutu potreningu.pl po czym pomożemy Ci skorygować ewentualne błędy. http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html [...]
[...] wyeliminować w zdrowej diecie. Nie ma nic, co ma gorszy wpływ na nasze zdrowie. Polecam poczytać więcej informacji na ich temat w artykułach przedstawionych poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/izomery-trans-tucza-bardziej-4578 https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/tluszcze-utwardzone-izomery-trans-i-skutki-zdrowotne-5155 [...]
Liczy się każde białko, czyli 2 g masy ciała, wliczając w to roślinne. o maśle orzechowym http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy moim zdaniem zdecydowanie za dużo tych kcal, ale nie ma foto, nie wiemy ile masz mięśni, natomiast jeśli bf jest wysoki, to nadwyżka kaloryczna pójdzie [...]
Temat "zakwaszenia" był podejmowany w artykułach na forum - jak najbardziej może występować w organizmie przewlekły lub okresowy brak równowagi pod tym względem: http://potreningu.pl/articles/4485/kwasica-utajona--czym-jest-i-kogo-dotyczy ; http://potreningu.pl/articles/4484/wplyw-diety-na-rownowage-kwasowo-zasadowa ; [...]
[...] właściwości regulujące poziom cukru, ale nie ma co oczekiwać działania jak np metformina. Jeżeli już chcesz dodawać cynamon, to zwróć uwagę żeby było cejloński. http://potreningu.pl/articles/1592/odchudzajace-i-prozdrowotne-wlasciwosci-cynamonu http://potreningu.pl/articles/1767/kilka-ciekawostek-na-temat-cynamonu [...]
[...] w naczyniu żaroodpornym, na zwykłej blaszce do pieczenia, czy papierze do pieczenia. Polecam również zapoznać się z ciekawymi przepisami z działu kuchnia sfd i kuchnia potreningu.pl: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html https://potreningu.pl/kitchen Warto również poczytać więcej na temat podstawowych zasad smażenia: [...]
Mam pytanie o bób: na potreningu ma wartości on na 100g B/W/T 5,2/6,1/0,3. Na nutritiondata podali 26/58/2. Skąd takie rozbieżności? (Swoją drogą, również na ileważy jest dosyć znacząca różnica w porównaniu z potreningu, bo tam bób ma 7,1/14,0,4, więc węglowodanów jest już nawet sporo więcej.)
[...] mam pytanie.. jeżeli rozdzielam moje makro na "MASE" w stosunku 20%T 30%B 50%W.. to jak to jest.. bo niby powinno się przyjmować 2-3g.. Waże 67kg.. to jest 134g b/kg.. a na potreningu jak zaznaczyłem na kalkulatorze to rozłożenie wyszło mi około 250g.. a to pona 4g/kg.. Dodam że jestem ekto.. mam 174cm wzrostu. oraz na aktywności na potreningu [...]
[...] mam pytanie.. jeżeli rozdzielam moje makro na "MASE" w stosunku 20%T 30%B 50%W.. to jak to jest.. bo niby powinno się przyjmować 2-3g.. Waże 67kg.. to jest 134g b/kg.. a na potreningu jak zaznaczyłem na kalkulatorze to rozłożenie wyszło mi około 250g.. a to pona 4g/kg.. Dodam że jestem ekto.. mam 174cm wzrostu. oraz na aktywności na potreningu [...]