[...] - kiedy albo produkcja insuliny zaczęłaby spadać, albo odporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi podniósłby się i stałaby się diabetyczką. Jej insulina była podwyższona już wiele lat, a nawet dziesięcioleci wcześniej. Było tak prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka odporność na insulinę jest kojarzona z [...]
[...] jeżeli zależy nam na utracie tkanki tłuszczowej, właśnie ze względu na niski poziom insuliny: ⦁ Dieta niska w węglowodany -> niski poziom insuliny -> zmniejszona lipogeneza/podwyższona lipoliza -> mniejszy poziom tkanki tłuszczowej Naszczęście te twierdzenia są zbudowane na wielu mitach, spójrzmy więc na niektóre z nich. MIT: DIETA BOGATA W [...]
Czym jest insulinooporność? /SFD/2016/12/29/73502d0067814970ac1fb9bed7cffe7a.jpg Insulinooporność to stan objawiający się zaburzeniami równowagi glukozowej. Wynika to z obniżonej wrażliwości tkanek – mięśni, tkanki tłuszczowej, wątroby- na działanie insuliny. Insulinooporność może przyjmować różne formy i może prowadzić do cukrzycy typu drugiego, [...]
[...] - kiedy albo produkcja insuliny zaczęłaby spadać, albo odporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi podniósłby się i stałaby się diabetyczką. Jej insulina była podwyższona już wiele lat, a nawet dziesięcioleci wcześniej. Było tak prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka odporność na insulinę jest kojarzona z [...]
Symbole PDW i P-LCR oraz MPV, ni ewiem co oznaczają te symbole w wyniku badania laboratoryinego morfologi krwi obwodowej. Jak interpretować ich nieznaczne podwyższenie. Pozostałe wyniki są w normie. Nieznacznie podwyższona jest glukoza we krwi 119,8 mg/dl.
[...] insuliny zaczęłaby spadać, albo oporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi musiałby wzrosnąć i trafiła by do kategorii klasycznych diabetyków. Jej insulina była podwyższona przez wiele lat, nawet kilkudziesięciu. To trwało prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka oporność na insulinę jest kojarzona z [...]
[...] - kiedy albo produkcja insuliny zaczęłaby spadać, albo odporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi podniósłby się i stałaby się diabetyczką. Jej insulina była podwyższona już wiele lat, a nawet dziesięcioleci wcześniej. Było tak prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka odporność na insulinę jest kojarzona z [...]
Badanie biochemiczne krwi artykuł lek. med. Marka Horyńskiego Dzięki badaniom osocza dowiadujemy się, jaki jest poziom enzymów, hormonów, białek, elektrolitów i pierwiastków śladowych w naszym organizmie. Wyniki dadzą nam obraz funkcji prawie wszystkich narządów ciała. Badanie krwi jest jednym z najbardziej znanych i najczęściej wykonywanych [...]
[...] jakości, które zawierają znaczne ilości tych kwasów. Pamiętać jednak należy, że oleje bogate w NNKT powinny być dodawane do potraw przygotowywanych bez ogrzewania, ponieważ podwyższona temperatura jest ich wrogiem. Tłuszcze nadają pokarmom specyficzne walory smakowe i są technologicznie niezbędnym składnikiem przyrządzania wielu potraw w [...]
[...] do 83 min. przy temp. 21oC, do 51 min. gdy temp. wzrosła do 30oC natomiast w temperaturze jeszcze wyższej spadek wydolności był jeszcze większy. Z badań tych wynika, iż podwyższona temperatura ma niewątpliwie negatywny wpływ na możliwości wysiłkowe osób uprawiających dyscypliny wytrzymałościowe, a co jest z tym związane, ma duży wpływ na [...]
[...] sie do powstania u ciebie rowzniez tego fenomenu, stad cukier w twojej porannej krwi tylko Iza, wtedy, gdy robiłam to badanie, gdy glukoza we krwi mi wyszła nieco podwyższona, poziom insuliny miałam dość wysoki, byłam na czczo, byłam po treningu GPP, w trakcie którego wypiłam max 0,5 szklanki wody mineralnej niegazowanej, a Sifor [...]
[...] - kiedy albo produkcja insuliny zaczęłaby spadać, albo odporność komórek rosnąć, poziom cukru w jej krwi podniósłby się i stałaby się diabetyczką. Jej insulina była podwyższona już wiele lat, a nawet dziesięcioleci wcześniej. Było tak prawdopodobnie przez 30 lat i nigdy nie zostało sprawdzone. Taka odporność na insulinę jest kojarzona z [...]
Znalazłem też fajny artykuł o suplementacji ciężarowców więc zamieszczę go tutaj :D PROPOZYCJA SUPLEMENTACJI U ZAWODNIKÓW W PODNOSZENIU CIĘŻARÓW Suplementacja białkowa Jak wiadomo wysiłek fizyczny, szczególnie na poziomie wyczynowym zwiększa zapotrzebowanie organizmu na energię oraz szereg [...]
ARTYKUŁ UKAZAŁ SIĘ W MAGAZYNIE FITNESS AUTHORITY - NR CZERWIEC/LIPIEC 2006 Katarzyna Matella CZĘŚĆ MĘSKA TYTUŁ: OSIĄGNĄĆ MAKSYMALNY POZIOM GLIKOGENU - VITARGO® - PRZEŁOM WĘGLOWODANOWY Regularnie dostarczasz swemu organizmowi wszystkich składników pokarmowych, w odpowiednich proporcjach, wprowadzając go w anaboliczny stan. Dobre [...]
Teraz napisze coś o BTW. Można też coś dowiedzieć się o tym z tematu http://www.sfd.pl/temat243461/ by RaskuS tylko nalezy znaleźć o tym info pierw w SPISIE TREŚCI. Do prawidłowego funkcjonowania organizmu konieczne jest dostarczanie jemuwęglowodanów, białka, tłuszcze, witaminy, sole mineralne i wodę. Węglowodany są głownym składnikiem [...]
Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych. treść: Fachowe wprowadzenie do świadomego odżywiania dla wytrzymałościowców - wymagania, składniki, zasady - po prostu solidna dawka podstawowej wiedzy. autor: Ryszard Szul ----------------------------------------------------------------------- Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu [...]
I znowu cos sie poszukalo na necie.Nie wiedzialem zabardzo kaj to dac,myslalem o sporty ogolnorozwojowe,no namjwyzej to ktos przeniesie.Chociaz jest tu pare rzeczy,ktore dotycza kulturystyki.Hmm...sami ocencie. Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu treningowego. Pozostałe elementy to trening i regeneracja. Wszystkie te elementy są [...]
Odżywianie w sportach wytrzymałościowych! Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu treningowego. Pozostałe elementy to trening i regeneracja. Wszystkie te elementy są jednakowo ważne dla końcowego efektu jakim jest wynik sportowy. Większość sportowców przecenia znaczenie treningu, poświęcając niewiele czasu na regenerację i zaniedbując [...]
tk sobie szukalam po necie i znalazlam... jakby za bardzo sie powtorzylo to uprzejmie prosze o skasowanie )))) W skład optymalnej diety ukierunkowanej na sporty wytrzymałościowe powinno wchodzić ponad 40 różnych składników. Składniki te nie są produkowane w organizmie i muszą być dostarczone z zewnątrz. Większość tych składników może być [...]
Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]