[...] też tutaj o kosmicznych ilościach tylko rzędu 10-20g węgli z owocu. Mówisz o zmniejszeniu stanow zapalnych, owoce to też antyoksydanty więc trochę się pomyliłes za to np pieczywo może doprowadzać do stanów zapalnych w jelitach nawet te super hiper ekstra zdrowe i najbardziej naturalne z naturalnych, to samo tyczy się przykładowo makaronów [...]
[...] kcal Tłuszcz: 18,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g) Węglowodany: 14,8 g (w tym cukry: 5,8 g) Białko: 4,5 g Błonnik: 3,7 g Sól: 1,51 g Pasta kanapkowa WA:ŻYWO na pieczywo, a właściwie smalczyk, to fajny wegański dodatek do kanapek. Mówiąc krótko - jest ok. Skład jest prosty, smak przyjemny, cena trochę wygórowana, ale można spróbować. [...]
Ten Graham w Polsce nie jest zły, ale ciemne pieczywo to w Finlandii robią o wiele lepsze. Śniadania były z ciemnym pieczywem i było mega. Za to w USA na konferencji ciemnego pieczywa w ogóle nie było. Jasne pieczywo, tosty. W USA jak jadłem to w chooy smacznie było, ale niezdrowo.
Mi pieczywo żytnie strasznie nie smakuje, kwaśne jest strasznie. Pieczywo graham to już coś zupełnie innego. Zastanawiałem się na bułkami orkiszowymi tyle, że droga. Chleb tostowy pełnoziarnisty dobry w chooy to trzeba przyznać.
Mnie np. twaróg bez niczego nie smakuje, a ktoś tu pisał, że walił sam twaróg bez niczego, ale nie pamiętam kto. Ja to jak twaróg to z solą, trochę mleka, ogórka i pieczywo razowe/graham. Czemu w Polsce to ciemne pieczywo jest takie w chooy kwaśne. U was w IRlandii grind pieczywo jest normalne? Jak w Finalndii byłem to normalne pieczywo ciemne [...]
[...] C-reaktywnego (CRP) i czynnika martwicy nowotworów (TNF-α). Stężenie IL-6 rośnie po wysiłku fizycznym. Można je obniżać poprzez interwencje dietetyczne. Dieta oparta o pieczywo żytnie i makarony powodowała spadek stężenia IL-6 o ok. 13%, klasyczna dieta (pszenica, ziemniaki) powodowała wzrost stężenia IL-6 o ~24%. Podsumowanie Wydaje się, [...]
[...] świeżo upieczony chleb? Połączenie takiego pieczywa z masłem to dla wielu osób najprzyjemniejszy sposób na pyszne śniadanie. Jeśli chcesz, żeby było ono zdrowsze, posmaruj pieczywo rozgniecionym awokado. Dodaj do tego ulubione przyprawy, warzywa i np. gotowane jajko i oto otrzymujesz bardzo pożywny i smaczny posiłek. Dodaj kawałki awokado do [...]
[...] szybko się przygotowuje, bo wystarczy pokroić jabłko i posmarować masłem. Ogólnie to nie wiem, jakim problemem może być przekąska, skoro istnieją KANAPKI :-D Jak wymienisz pieczywo na wafel ryżowy to możesz poszaleć z dodatkami, a i tak będzie dość niskokalorycznie (chyba że posmarujesz grubo masłem, ale to oczywiste). Ale generalnie owoc plus [...]
Najważniejsze dla mnie to płynne żółtko w jajku sadzonym i chrupiący boczek :-)) Jajko musi być zrobione na smalcu lub tłuszczu z boczku. Samodzielnie zrobiona fasolka, dobre pieczywo na grzanki i do tego kiełbaski muszą być zrobione bez wspomagaczy smaków.
[...] Jako osoba początkująca być może również nie zdajesz sobie sprawy z tego, że warto ograniczyć produkty przetworzone, takie jaki soki, salceson, mleczne ryże, sajgonki, smootche, pierogi, pieczywo pszenne, wędliny, chorizo, pasty rybne. W zasadzie większość źródeł węglowodanów i tłuszczów w Twojej diecie. Poza tym, masz bardzo niewiele białka.
[...] Dlatego też tak ważny jest dobór odpowiednich potraw. Prawidłowo zbilansowany posiłek w szkole powinien zawierać źródła węglowodanów złożonych, czyli np. razowe pieczywo, pełnoziarniste tortille, pełnowartościowe białko np. pochodzące z nabiału, jajek, mięsa czy nasion roślin strączkowych oraz dostarczać zdrowe tłuszcze. Porcja [...]
[...] po treningu owsianka, owoce + skyr, obiad to kurczak/indyk/łosoś, sałatka z oliwą, dodatek węgli (różnie - ryż, ziemniaki, kasza lub makaron), kolacja - duża porcja sałaty, pieczywo, chude mięso lub tuńczyk. Do tego roku nigdy nie miałem problemów z cukrem. W tym roku, robiąc badania medycyny pracy, wyszedł mi wynik glukozy 103. Po tym wyniku, [...]
Witam zaczynam mase moja aktualna waga 89 kg (87 cm w pasie 41 obwod ramienia wzrost 185 wiek 31 lat ) aktualnie schudlem 10 kg jestem po redukcji dodaje co tydzien jakies 50-100 kcal . Aktualnie chce zrobic mase co najlepiej dodawac w mojej diecie korzystalem z wzoru 50 % wegli 30% bialka i 20% tluszczu ( cwicze 4 razy w tyg + jeden dzien [...]
[...] miesiąca nie trzymam się makro , czasami prawie wogole nie liczę ale póki co na plusie 0.5kg . Teraz wróciłam ale zobaczymy jak będzie tym razem mi szło bo ostatnio często się czułam głodna i tak podjadalam więc stwierdziłam ,że nie ma sensu trzymać dalej makro . Dawid mi kazał wyrzucić pieczywo z diety i zobaczymy może się będę bardziej najadać
[...] 3x10-12 Wyciskanie francuskie hantla siedząc 3x10-12 Mam też pytania aktualnie posiłku przed treningowego czy mogę jeść 2 godziny przed treningiem Twaróg półtłusty + pieczywo lub warzywa na pieniądzach nie śpię a na siłownię z pracy zjeżdżam po 10h dopiero na godzinę 16:20-16:30. Jeżeli trenuje 7 razy w tygodniu jaki mam wybrać [...]