[...] energii w postaci tłuszczu w komórkach tłuszczowych. Jak temu zaradzić? Wymienić produkty spożywcze na analogiczne, lecz o wyższym indeksie glikemicznym: - białe pieczywo na ciemne, np. na chleb razowy, graham, ale unikając pieczywa tłustego (chleb słonecznikowy), - makarony na makaron z ciemnej mąki, - biały ryż na ryż niełuskany. [...]
[...] makaron lub ryż + jakies mięcho i ważywa. w dni trenigowe pozwalam sobie tez na jakiś mały deser. 5. potrenigowy: przeważnie jajecznica z minimalną ilością tłuszczu + białe pieczywo + warzywka + MIĘCHO(jak jakies jest:) 6. bułka razowa + twaróg + dżem + do tego herbatka owocowa planuje jakieś uniwersalne białeczko zakupić, takie żeby było po [...]
Dobrze by było, gdybyś podsumowała ile spożywasz białka, tłuszczu i węglowodanów w poszczególnych posiłkach -pieczywo i szynka, ja myślę, że nie musisz. -owoce i warzywa odpowiednio ~ 300 g i 500 g/dzień tak byłoby ok., jeśli jesz mniej warzyw stopniowo zwiększ do tej ilości. -kotlety sojowe sobie odpuść. -brakuje żródeł tłuszczy - oliwa z oliwek, [...]
[...] malo .. rozumiem ze sie nie chcesz otluscic ale organizm tez musi jakos to bialko transportowac .. no i przede wszystkim NIE MA ZADNYCH WEGLI POTRENINGOWO !! stary przynajmniej zjedz banana lub dwa. nastepna sprawa jest .. jesz chleb normalny, co tez Ci nie pomoze w celu "nie otluscic sie". polecam pieczywo razowe, jest naprawde dobre
[...] wszystkim kibicującym Ostatni tydzień: staram się obliczać B/T/W. Sama jestem ciekawa jak to się ułoży w ciągu tygodnia. Odkąd zaczęłam ćwiczyć, prawie nie mam ochoty na pieczywo, wolę kaszę gryczaną, ewentualnie ryż lub makaron pełnoziarnisty; czasem pół kromki pumpernikla (25 g). Bardzo mi smakuje biały ser z kefirem i oliwą, posypany [...]
Włoskie najlepsze, ale inne też są dobre (prócz laskowych). Zamień też mleko na chudsze. Bułki pszenne na lepsze pieczywo, makaron dwujajeczny na pełnoziarnisty + dorzuć warzywa, to mleko kozie przypadkiem wpisałeś czy pijesz?
[...] się jeść 5 posiłków dzienni rególarnie, zauważyłem że mam szybszą przemiane materii czego do tej pory nie miałem, ograniczam tłuszcze węglowodany. Dużo owoców, zmieniłem pieczywo na ciemne itp. ćwiczę od 1 sierpnia. Brzuszek zleciał mi w tak krótkim czasie tyle centów dzięki 6 Weidera. Razem z kolegą który ćwiczy już rok i robimy 6 i on [...]
[...] (źródło J. GAwęcki, "Żywienie człowieka",2008): sód - sól kuchenna, ryby solone (1000mg w 100g), wędliny (700-1000mg w 100g),sery podpuszczkowe(750mg na 100g), pieczywo (350mg na 100g). (zalecane dzienne spożycie: 575mg-625mg, w zależności od aktywności fizycznej)zazwyczaj tego pierwiastka jest nadmiar w codziennej diecie. potas- [...]
[...] ci bedzie w przyszlosci ogarnac dobra diete. Pozatym w takim wieku w jakim teraz jestes samą dietą sie fajnie poszerzysz, hormony zastapia ci suple. Kasza gryczana, ryz, pieczywo razowe, mieso, jaja, platki owsiane, ryby, oliwa, orzechy i cala paleta warzyw i owocow - na tym pownienes bazowac Zmieniony przez - DużyMike w dniu 2014-08-19 [...]
[...] - jajecznica TAK - płatki kukurydziane z mlekiem NIE (platki kukurydziane maja wysoki ig, lepiej owsiane) - twaróg TAK, zawsze jako ostatni posilek - wszelkiej maści pieczywo, jasne i ciemne, bułki, rogale - jasne nie, ciemne tylko nie barwione karmelem - smażone mięso (koniecznie musi to być tylko drób? i czy nie lepiej gotować to [...]
[...] z jego dostaniem - owoce świeże dozwolone, nie więcej niż 300g na dobę - ryż brązowy, dziki, paraboliczny, basmati, ciemne makarony, kasze, płatki owsiane górskie, razowe pieczywo, jak również i ziemniaki, bez masła, sosów itp – jako źródło skrobi. - woda mineralna, jak najbardziej można włączyć wysoko-zmineralizowaną taka jak [...]
witam nie napisałeś swojego zapotrzebowania kalorycznego ani wartości odżywczych posiłków 1. Pierwszy posiłek: Mleko 1,5% - 500ml Płatki owsiane - 100g Pieczywo razowe - 70g ( wywal i daj do drugiego posiłku) Margaryna/masło - 10g - margaryna nie może być Szynka z indyka - 100g - najlepiej mięso jak jest możliwość ( może być naprzemiennie z [...]
[...] dużo ziaren automatycznie będą miały trochę mniej weglowdanów, więcej tłuszczów i sporo błonnika (10g/100g), na co warto zwrócić uwagę. Poza tym, odnośnie do pieczywa polecam poczytać więcej informacji w artykule przedstawionym poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424