[...] jakości izolat białka Przepyszne smaki Wysoka zwartość białka i aminokwasów BCAA NITRO-TECH 100% WHEY GOLD – czysta forma białka zawierająca izolat serwatki oraz peptydy. Peptydy białka najwyższej jakości przyczyniają się do budowania masy mięśniowej. Produkt zawiera 100% serwatki – bez dodatku składników aktywnych. Produkt zawiera [...]
[...] aminokwasów i peptydów. Wchłonięte aminokwasy, dostając się z krwią do wątroby, ulegają rożnym przemianom lub biorą udział w syntezie białek osocza krwi. Wolne aminokwasy, peptydy lub białka, wraz z krwią, przedostają się do mięśni, gdzie pełnią dwie zasadnicze funkcje: wykorzystywane są do syntezy nowych białek oraz stanowią źródło energii dla [...]
[...] AMINOKWASÓW BCAA DZIAŁANIE ANABOLICZNE I ANTYKATABOLICZNE HYDROLYZED WHEY to zaawansowany napój proteinowy. Hydrolizowane białko serwatkowe zawiera wysokiej jakości peptydy białkowe oczyszczone ze wszystkich niepotrzebnych substancji. Ich wysoka wartość biologiczna oznacza, że ich stopień wchłaniania jest bardzo wysoki i są one idealne [...]
[...] peptydów kolagenowych, a nie w postaci zwykłego kolagenu. COLLAROSE SHOT zawiera opatentowane i produkowane przez niemiecki koncern farmaceutyczny GELITA bioaktywne peptydy kolagenowe VERISOL, które wpływają na produkcję kolagenu od wewnątrz tworząc nowe włókna kolagenowe w obszarze całej skóry, a szczególnie twarzy. Jak to działa ? [...]
[...] katabolizm mięśni i zwiększają regenerację powy¬siłkową skuteczniej niż napoje zawiera¬jące tylko węglowodany. Silnie zhydro-lizowany preparat serwatki zawiera głów¬nie dipeptydy i tripeptydy będące naj¬lepszym źródłem aminokwasów spoży¬wanych podczas treningów. Dostarczanie białek, z powodu procesu trawienia, jest powolne a wchłaniane do krwi [...]
[...] na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Protein_Essence_i31178_d380x380.jpg Opis - Czynnik wzrostu insuliny - Przekształcone czynniki wzrostu immunoglobulin - Polipeptydy bogate w prolinę - Laktoferyny hydrolizatu białka - PEPFORM® Amino Peptydów - L-Karnityna i wiele innych składników! PROTEIN ESSENCE to wyjątkowa formuła, która zawiera [...]
[...] w utrzymaniu wzrostu gospodarczego i poprawy szybkiej regeneracji razy po intensywnym wysiłku. W odróżnieniu od glutaminy, drugiego szeroko dostępnego suplementu diety, peptydy glutaminy są bardziej stabilne dzięki wiązaniu pomiędzy nim glutaminy a peptydów, które są do niego przyłączone. Zaletą tej bardziej stabilnej postaci dodatku jest [...]
[...] niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio 90-96% białka jest nie denaturowana i zawiera wszelkie aktywne peptydy). Wadą koncentratów jest przeciętna ilość czystego białka na 100g odzywki - zazwyczaj 65 do max 80%. Dlaczego więc pisze ze koncentrat mimo mniejszej ilości czystego [...]
[...] Otóż jest wręcz przeciwnie. Obecność białek serwatkowych pochodzenia owczego lub koziego jest bardzo pożądana. W procesie ich trawienia powstają bowiem biologicznie aktywne peptydy, które spełniają wiele pozytywnych funkcji w organizmie człowieka. Takie peptydy powstają również oczywiście na bazie białek pochodzenia krowiego, ale przez dodatek [...]
[...] na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych [...]
[...] wytwarzania przez bakterie probiotyczne substancji działających hamująco, a nawet zabójczo w stosunku do bakterii szkodliwych (kwas mlekowy, nadtlenek wodoru i specyficzne peptydy zwane bakteriocynami). Obniżenie liczby lub aktywności mikroflory szkodliwej oznacza jednocześnie zmniejszenie aktywności wytwarzanych przez nią enzymów, z których [...]
[...] na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych sznurów korali, a później [...]
[...] tylko laktoalbumina oraz białka odpornościowe natomiast w serwatce mleka krowiego oprócz laktoalbuminy i białek odpornościowych(albumina serum, immunoglobuliny, glikomakropeptydy), występuje tez laktoglobulina, której jest aż trzykrotnie więcej niż laktoalbuminy! Frakcja laktoglobuliny posiada nieco inny skład aminokwasowy niż laktoalbumina a [...]
[...] na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych [...]