1. Moze byc 2%, wazne sa proporcje calosci kw tluszczowych w diecie. 2. Nie smaz na oliwie. Dodawaj ja do posilku po obrobce. PAM bedzie lepszym rozwiazaniem do smazenia, szczegolnie piersi, ktore nie wymagaja dlugiej obrobki. 3. Lepsza szynka nic niz, ale dla urozmaicenia zawsze mozesz dac jaka wedzona rybe itp. 5. Posilek po treningu musi [...]
[...] było zauważone:) http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._PAM_cooking_spray-opis3211.html nie używałem jeszcze żadnego takiego oleju, ale chcę kupić, bo może tak szybko bym patelni nie zajeżdżał jak teraz, ale czym się różni np ta firma "pam" od tej "oli-oli", bo na alegroszu jest te druga, a na sfd nie ma tej pierwszej (chwilowy brak)
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś grila bo mi się nudzi mięso z patelni :D coś możecie polecić i czy na takim grilu tylko pam czy może być jakaś oliwa? http://www.sfd.pl/SPRZ%C4%98TY_KUCHENNE__POLECAM_%2C_NIE_POLECAM_-t1071120.html
No i wspomnieć trzeba o PAM'ie dla mnie rewelacyjny bezwonny, bezzapachowy łatwo się rozprowadza, starcza na mega dłuuugo. Smarze dwa razy dziennie a mam go już kilka miesięcy.
A ja mam takie pytanie jaka część wieprzowiny jest najlepsza? Zazwyczaj kupuję schab, odcinam widoczny tłuszcz i chwilę podsmażam na PAM-ie potem duszę aż wyparuje cała woda. Szynka jest w podobnej cenie ale wydaje mi się, że jest bardziej tłusta.
Wiele osób poleca smażyć na maśle klarowanym,ewentualnie smalcu. Czy jak uwale schaba na takim tłuszczu to te powiedzmy 5-10g tłuszczu mam wliczyć czy ten tłuszcz zostanie na patelce później? Pytam bo PAM czasem zawodzi. Znaczy średnia patelka chyba :D
No właśnie wszędzie widzę tylko w puszkach , dzięki za odp. Aa sory w " Kuchnie Świata " były chyba coś po 8 zł :D "w ALMie kazdej w Pip-ie tylko lepszym" - wtf? Aha - w Piotr&Paweł dostanę PAM?
najlepiej smazyc na nasyconych: masło, maslo klarowane, olej kokosowy, smalec, tluszcz gesi/kaczki lub beztluszczowo na samym teflonie lub PAM'ie\ na smalcu smaże, pierw rozgrzewam patelnie troche no i wrzucam te schabowe no i myśle, że 10 min powinno starczyc?
Czy jeżeli smażę kuraka na oleju ryżowym to dodawać do posiłku jeszcze tłuszcze ? Jeżeli już chcesz smażyć to na smaluc, oleju kokosowym, rzepakowym, maśle klarowanym, PAM'ie. A najlepiej jedz pieczone/gotowane.
ja akurat w ogole nie smaże w tradycyjny sposób- robie to na teflonie/Pam'ie. jesli chcesz smazyc, rób to na oleju kokosowym, masle/klarowanym, smalcu, tluszczu gęsi/kaczki, ale staraj sie w inny sposób przygotowywac potrawy: gotowanie, grill, piekarnik, parowanie