[...] w II dorzucila do orzechów źrodlo bialka, albo dala w tym posilku tluste mięso (karkówka, etc) lub tlustą rybe. same orzechy na posilek to troche kiepsko. Jaja jedz cale. żóltko jest najcenniejszą czescią jaj. piers z kurczaka wymiennie z roznymi miesami (wolowina, wieprzowina, ptactwo, [...]
[...] kokosowego + 20-30g więcej jaglanki lub całkowicie pominąć UWAGI: *Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodajcie odrobinę mleka roślinnego, jogurtu lub wody * Chię, migdały i orzechy można zastąpić dowolnie wybranymi innymi składnikami np. makiem, orzechami wloskimi, etc. B/W/T na 6szt (małych): B 24,3/ W:39 / T:15, kcal: 388,1 , na całość: B: [...]
[...] JEST ZA DUZO I ZABURZA PROPORCJE DO O-3. Kiedy najlepiej jeść: rano/wieczór/obojętnie? OBOJĘTNIE. ZALEZY OD UKLADU POSILKOW I BILANSU/ BTW. Co jest lepsze - masło, czy orzechy w postaci zwykłej? NAJLEPSZE SĄ ORZECHY: BRAZYLIJSKIE, WLOSKIE, MIGDAŁY, MAKADAMIA, PEKAN, LASKOWE. MASLO Z NICH MOZESZ ZROBIC SAM: Z JEDNEGO RODZAJU LUB MIESZANE. [...]
[...] nawet więcej (!). Gówienek typu mcdonald nie jadam. W mojej diecie są łosoś, makrela, jaja, pełnoziarniste: makaron, ryż, kuskus, kurczak, indyk, wołowina sporadycznie, orzechy brazylijskie, włoskie, pekan, migdały, płatki, warzywa, owoce. Ile powinnam jeść żeby osiągnąć cel? Ważę 55 kg, mierzę 177 cm. Moja sylwetka: [...]
5 jajek, 10-15g majonezu, camambert 50-60g, mozarella 100g, biały ser 100-150g, awokado 50g, orzechy włoskie/migdały/pekan 20-30g 1-2 w tygodniu mięso wieprzowo-wołowe lub wątróbka Zwiększ z oliwy, tłustych ryb, czasami olej kokosowy i powinno być ok.
Dodam tylko, ze zamieniaj sobie czasem źródła białka, by nie dopadła Cie monotonia. Dodawaj duzo warzyw, szczególnie zielonych (sałata, brokuły, szparagi). Jedz tłuste ryby: łosoś, makrela. Tłuszcze uzywaj zamiennie: tran/oliwa z oliwek/orzechy (włsokie, migdały, pekan).
Zioła z reguły są suszone, więc jak najbardziej można. Orzechy włoskie, laskowe, pekan, brazylijskie, nerkowce, migdały, wiórki kokosowe. http://potreningu.pl/articles/3681/kwasy-omega-3-i-omega-6--bo-licza-sie-proporcje
[...] wbrew pozorom od nich sie tyje, jesli są oczywiscie racjonalnie 'dawkowane': są to PRZEDE WSZSYTKIM: oliwa z oliwek, tran, tłuszcz z tłustych ryb: makrela, śledź, łosoś; orzechy: włoskie, pekan, migdały, pestki dyni; - nieprzetworzone weglowodany: płatki owsiane, makaron pełnoziarnisty, ryz brązowy, chleb z mąki pełnego przemiału, soczewica i [...]
Wybacz, że dopiero odpisuje, szalony dzień miałem... Orzechy arachidowe jeśli kupujesz w lupinie i sam luskasz są ok. Prazone już mniej. Dlatego można zmienić na inne. Ja najbardziej lubię pekan albo brazylijskie, ale to kwestia gustu. Wybierz takie jakie smakują. Jedzenie ciągle tego samego to nienajlepszy pomysł. Pamiętaj, jesteś na masie i nie [...]
1. Jakie orzechy maja te zdrowe tluszcze ? (w tej chwili jadam zwykle ziemne solone z biedrony, stykna ?xD) Wloskie, laskowe, nerkowca, pekan - ziemne nie sa polecane 2. Maslo orzechowe to dobry pomysl ? JAKO UZUPELNIENIE DIETY W KALORIE JEST OK. WYBIERAJ RACZEJ TE BEZ CUKRU I SOLI. 3. Czy uzywamy oliwy z oliwek do smażenia czy pieczenia ? Ja jak [...]
[...] i 320g fatu Glowne zrodla tluszczy ktorych uzywam to ze zwierzecych: karkowka, lopatka, nogi kury/indyka, smalec, smietana, mozarella( 125g na tydzien - 1 kulka) Roslinne: orzechy (glownie migdaly i pekan), olej lniany i oliwa z oliwek, siemie, wiorki kokosowe, maslo orzechowe które sam sobie robie i tez glownie z migdalow albo mieszanki [...]