Właśnie o ten selen mi chodziło. Jaka w takim razie byłaby porcja optymalna? 20-30g? Kurczę, te brazylijskie mi pasują idealnie, a tu klops. A inne orzechy? Migdały, włoskie czy pekan mogą być zamiast tych brazylijskich?
[...] np. ryżowe, gryczane, jęczmienne, jaglane, czy żytnie. Wybór masz bardzo duży. Poza tym, istotne będzie źródło białka, np. twaróg, skyr, serek wiejski, jogurt naturalny, odżywka białkowa, czy jajka i forma omleta. Do tego jakieś źródło tłuszczów, np. orzechy włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, brazylijskie, pestki z dyni, czy wiórki kokosowe.
Kolego, a Ty się nie oburzaj. Dwutlenek siarki Dwutlenek siarki to środek stosowany do konserwowania produktów m. in. win, owoców suszonych oraz wyrobów ziemniaczanych (chipsy, wyroby ziemniaczane). Kwas siarkowy (dwutlenek siarki w połączeniu z wodą) i jego sole niszczą witaminy z grupy B (B1, B6, B12), hamują tworzenie enzymów i wywołują zmiany [...]
http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-07-137-966 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1) z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych2) (Dz. U. z dnia 31 lipca 2007 r.) Na podstawie art. 15 pkt 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 oraz [...]