[...] Dbasz o odpowiednią podaż omega-3? mowa tutaj o rybach (kilka razy w tygodniu) śledź, łosoś dziki, pstrąg, niekiedy też można zjeść halibuta czy makrelę. Z chudszych to mintaj, morszczuk, miruna etc. Warto również rozszerzyć swoje menu o ALA, siemię, nasiona chia, lniany czy orzechy włoskie. Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-01-06 14:42:22
Na razie wdrażam schemat żywieniowy z czasem na pewno dorzucę jakieś śledzie bardzo lubię orzechy ziemne mogą być ? do tego śniadania dodam jakiś owoc banan jabłko pije też gajner , no chyba że jest to szejk z płatków sera mleka bananów to już nie pije gajnera a i jeszcze zapomniałem dodac ze do dań głownych dodaje mieszakne ziół [...]
[...] ochotę ( nie mowa tutaj o solonych czy maśle orzechowym). Decydując się na nie warto zadbać również o inne źródła o3. Warto bazować również na innych orzechach jak migdały, orzechy włoskie, laskowe - one mogą być w stałym menu. Fistaszki od czasu do czasu jak najbardziej, przyjęło się uważać, że są złem wcielonym ze względu na lektyny i dość [...]
[...] pomarzyć - ma idealną dietę, idealny plan treningowy i czas na wszystko - więc wystarczy tylko chcieć." Pytanie jak to się ma do mnie czy do Ciebie? Pretoslaw99 - Dzięki, orzechy tak jak wspomniałem staram się zajadać codziennie (laskowe, włoskie lub migdały), z Twojego postu wnioskuje, że też nie widzisz przeciwwskazań do gainera wieczorową [...]
[...] stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami [...]
Orzechy i oliwa to najlepsze źródła tłuszczu, ale mam nadzieje że wszystko co zjadasz jest dodane do wyliczeń. A odnośnie produktów mniej lub bardziej kalorycznych... Jeśli nie masz problemu z apetytem, to nie ma znaczenia czy wybierane przez Ciebie produkty będą miały dużo kcal w małej objętości czy odwrotnie. Ważny aby kalorie oraz [...]
[...] stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami [...]
[...] tak więc będę robił. Co 2 tyg zdj kontrolne. Co do diety, dlaczego zmieniać -500 na mniej? Jeżeli chodzi o zmiany jedzenia to będą zmiany jedynie cyfrowe przy spożywanych pokarmów. Nie mam problemu jeść podobnie. Jajka, ser, mięso, kaszę, ryż, ziemniaki, orzechy to moje ulubione potrawy. 100g ryżu to około 400g ziemniaków itp. Pozdrawiam
[...] w kontekście x ryżu = x ziemniaków,makaronu, x filet z kurczaka = x ryby, świnka, x orzechów włoskich = x pestki dyni i tak dalej, i tak dalej. Warzywa codziennie inne. Całe życie jem podobnie. Jajka, twaróg, kurczak, ryby, ziemniaki, orzechy po prostu mi smakują. Oprócz ryżu i kurczaka mam niemal wszystko co wymieniłem "swojskie". Pozdrawiam
wyglądają zawodowo!!! Smakują jak bajaderki, a ja uwielbiam bajaderki :-D ...no może brakuje jakiegoś zapachu, następnym razem dam może arakowy, albo rumowy i trochę bakalii: figi suszone, rodzynki, orzechy potłuczone i będzie idealnie... Zmieniony przez - Tsubame33 w dniu 2018-03-20 12:42:45
Każdemu z nas przytrafia się kiedyś sytuacja lub może się ona przytrafić, kiedy to zaspaliśmy, zapomnieliśmy, czy z innych powodów nie przygotowaliśmy sobie posiłku w pojemniki do pracy lub szkoły. W takiej sytuacji sprawdzi się dobrze kilka możliwych rozwiązań. Oto możliwe wybory: 1. Nabiał - twaróg, serek wiejski, jogurt naturalny, mozzarella. [...]
[...] stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami [...]
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
Nie pisałem o diecie bo nie mam z tym właśnie problemu, wydaje mi się że dieta jest jak najbardziej ok, ale masz zapoznaj się, wiadomo ze czasem jakieś warzywo czy owoc zstąpie innym ale na ogół to jest moja dieta : Śniadanie: Owsianka na mleku z malinami, migdałami i kakao Składniki: Płatki owsiane górskie - 4 łyżki Mleko spożywcze 2% tłuszczu – [...]
[...] do czegoś konkretnego. Prawdą jest że większość białek roślinnych ma niedobór lizyny, tryptofanu, metioniny i waliny. Natomiast tak jak dodałeś soja roślinny strączkowe i orzechy posiadają wysoka wartość odzywczą. Poza tym trzeba wziąć też pod uwagę że prócz białek dostarczamy również większą iloś węglowodanów i tłuszczy z tych produktów. [...]
[...] stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami [...]