Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
Witam,stosując dietę glodowkowa pozbyłeś się mięśni a cały czas trzymasz wysoki poziom tkanki tłuszczowej .Musisz wiedzieć ,że aby mieć silny oraz ładnie wyrzeźbiony brzuch, potrzeba na to pracy, czasu, odpowiedniej diety i treningu. Warto wytrenować brzuch nie tylko ze względu na aspekt estetyczny, ale również dla dobra naszego zdrowia. Mocne [...]
Dieta jest zrobiona na wzór starych schematów czyt. na noc twaróg z oliwą, kurczak z ryżem i brokułami, płatki z mlekiem. Twoja strategia żywieniowa ma braki odżywcze, w dodatku występują kolosalne ilości białka, co może być potencjalne szkodliwe dla zdrowia, (wątroby, układu nerwowego..) 250g białka przy wadze 80kg jest błędem.
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
Zapomniałem dodać, że te 2,5k kalorii to już jest z wzoru obliczone, ale proszę Wasza ankieta, reszty nie było sensu uzupełniać, bo nie mam żadnych problemów/ograniczeń Płeć : mężczyzna Wiek : 20 Waga : 75.5 Wzrost : 180 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 17-18% Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3/4x w tygodniu siłownia - FBW Cel [...]
Generalnie żadnego pokarmu nie powinniśmy długo smażyć (unikać agresywnej obróbki), niemniej jednak oliwa jest stabilnie termicznym tłuszczem, także jest pełna zgoda na smażenie z jej udziałem. Rzepakowy bowiem zawiera ok. 30% tłuszczy wielonienasyconych, zatem jak widać nie jest optymalnym rozwiązaniem. W diecie występują niedobory na poziomie [...]
No i właśnie tak smażę @deja vu i wliczam ją po ~20g na posiłek, bo mięso przesiąka tą oliwą chyba? Przynajmniej jak pytałem na sfd w innym temacie, to ludzie mówili, żeby olej/oliwe wliczać jak smaży się na nich.
[...] sałatki. Od 3 dni przed sniadaniem nacczo zjadam kleik z siemienia (zmielone siemie młynkiem + gorąca woda) bo miałem drobne zaparcia. Dodatkowo praktycznie w każdym posiłku jest tłuszcz - olej (lniany,ryzowy,słonczeczniowy,kokosowy) lub oliwa Zakupiłem olimp gold omega3 - przyjdzie za pare dni Zmieniony przez - Bakee w dniu 2017-12-07 16:25:24
[...] serek wiejski/ziarnisty, kefir, jogurt naturalny, etc), orzechy, płatki owsiane górskie wymieszane z otrębami pszennymi w proporcji 3:1 na mleku, zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek lub olej lniany, warzywa (zupy jarzynowe i warzywne, surówki), owoce (w ograniczonej ilości - np. jeśli banany to max. 2 sztuki, a nie całą kiść, jeśli jabłka [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Bazować więc należy na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, pestki, nasiona, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, rydzowy, awokado, masło, smalec. Przepisy zależne są w dużej mierze od naszych umiejętności kulinarnych. Zdecydowanie można wspomóc się [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] bedzie. Sa w ogole jacys ludzie ktorzy buduja na tluszczach miesnie ? Bo cos zadnego dzienniku nie widze zeby sie to udawało :P I jak bede mial jesc te 300g tl, to najlepiej niech 100g idzie z orzechow, 100g zwierzecego(sery masla smalce jajka miesa) i 100g z oleji oliwa rzepak, lniany ? Zmieniony przez - Denzzor w dniu 2020-10-05 12:24:12
[...] w diecie. Olej ten zawiera ogromne ilości omega 6, które zaburza proporcje względem omega 3. Sugeruję wyeliminować ten olej z diety. Do wyboru masz inne źródła tłuszczów: oliwa z oliwek, olej kokosowy, masło, masło klarowane, orzechy, pestki, mięsa, jaja, nabiał, ryby. W każdym posiłku zaleca się spożywać minimum 200-300 g warzyw. U Ciebie [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]