[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
Ryż z kurczakiem to podstawa osób trenujących siłowo i chcących zmienić swoją sylwetkę. Niestety z reguły diety osób bazujących na tych dwóch produktach są jałowe i mocno niedoborowe. Związane to może być w dłuższej perspektywie czasu z niedoborami witamin, składników mineralnych, czy zniechęceniem do diety, które może przytrafić się każdemu. [...]
[...] - kwasy tłuszczowe jednonienasycone, (jedno wiązanie podwójne), - kwasy tłuszczowe wielonienasycone (dwa lub więcej wiązań podwójnych) Źródłami tłuszczu mogą być : -oliwa z oliwek -olej kokosowy -tłuszcz rybi -olej lniany -masło -olej rzepakowy -orzechy włoskie -jaja Po więcej informacji zapraszam do artykułu: [...]
oliwa powinna byc gl. zrodlem tluszczy w naszej diecie wiec jedna lyzeczka to chyba dla 10kg dziecka wystarczy, choc raczej tez nie, wyliam dobrze napisal, oblicz ile musisz dostarczac kcal z tluszczy, podziel przez 9 i wyjdzie ile to gram, proste
wylimam - z tym ryzem to wyskoczyles!! to tran tez mozna pic bez opamietania?! sa tluszcze nasycone nienasycone n3,n6 i w koncu czlowiek moze sie w tym pogubic wiec proponowalbym ze jak juz chcesz odp to tak abys pomogl komus ;/ ... k3h0 - oliwa z oliwek ma byc glownym zrodlem tluszczu?? o to wyjasnienie!! :) pzdr!!
[...] o 9:00 polowe o 12:00 okolo 200g peiczywa razowego + okolo 15g masła + 100g chudego miesa + papryka/jeden posilek może być taki jak napisaleś, a drugi np. kasza +mięso + oliwa + warzywa posilek III przedtreningowy 15:00 100g ryzu brazowego + 500g jog naturlanego jajecznica z 3 jajek + 2 marchewki czasami z kapusta pekinska i cebula + 25ml [...]
Olej lniany jest źródłem wielonienasyconych kwasów omega 3, zaś oliwa - jednonienasyconego kwasu oleinowego. Kwasy omega 3 są głównie agonistami receptorów PPAR delta, zaś kwas oleinowy - PPAR alfa. Zarówno aktywacja jednych, jak też i drugich receptorów, sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej. Głownie w ten sposób, że aktywują transkrypcję genów [...]
[...] SI jest kg/m3 (kilogram na metr sześcienny). Im wyższa gęstość, tym więcej gramów danej substancji zmieści się na łyżce. Dla przykładu wymienić można kilka substancji o różnej gęstości w kg/m3: - woda 997,8, - alkohol etylowy 790, - oliwa 920, - ziemniaki 725, - ołów 11350, - złoto 19282. /SFD/2018/2/4/1a2f058ae6344bc2b3028811cb6fcad7.jpg
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Po pierwsze, jakimś tam wybitnym naukowcem nie jestem, ale wydaje mi się, że koncentrat białek mlecznych i maltodekstryny, które są najczęściej używanymi składnikami gainerów, są produktami naturalnymi, pozyskiwanymi z naturalnych źródeł. Zatem nie bardzo słuszne jest nazywanie gainera chemicznym jedzeniem, bo równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] wraz ze wzrostem temperatury. Jedynym wyjątkiem jest woda o temperaturze poniżej 4 stopni C. Z kolei podczas krzepnięcia ciał gęstość wzrasta. Przykładowe gęstości wybranych produktów (w kg/m3): - owies 450-500, - ziemniaki 700-750, - oliwa z oliwek 920, - woda 997,8, - alkohol etylowy 790. /SFD/2017/11/7/696d8f26ca3c47d6b7f1de5caa72c775.jpg
Orzechy i oliwa to najlepsze źródła tłuszczu, ale mam nadzieje że wszystko co zjadasz jest dodane do wyliczeń. A odnośnie produktów mniej lub bardziej kalorycznych... Jeśli nie masz problemu z apetytem, to nie ma znaczenia czy wybierane przez Ciebie produkty będą miały dużo kcal w małej objętości czy odwrotnie. Ważny aby kalorie oraz [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]