[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] w diecie. Olej ten zawiera ogromne ilości omega 6, które zaburza proporcje względem omega 3. Sugeruję wyeliminować ten olej z diety. Do wyboru masz inne źródła tłuszczów: oliwa z oliwek, olej kokosowy, masło, masło klarowane, orzechy, pestki, mięsa, jaja, nabiał, ryby. W każdym posiłku zaleca się spożywać minimum 200-300 g warzyw. U Ciebie [...]
[...] bedzie. Sa w ogole jacys ludzie ktorzy buduja na tluszczach miesnie ? Bo cos zadnego dzienniku nie widze zeby sie to udawało :P I jak bede mial jesc te 300g tl, to najlepiej niech 100g idzie z orzechow, 100g zwierzecego(sery masla smalce jajka miesa) i 100g z oleji oliwa rzepak, lniany ? Zmieniony przez - Denzzor w dniu 2020-10-05 12:24:12
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] Bazować więc należy na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, pestki, nasiona, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, rydzowy, awokado, masło, smalec. Przepisy zależne są w dużej mierze od naszych umiejętności kulinarnych. Zdecydowanie można wspomóc się [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] serek wiejski/ziarnisty, kefir, jogurt naturalny, etc), orzechy, płatki owsiane górskie wymieszane z otrębami pszennymi w proporcji 3:1 na mleku, zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek lub olej lniany, warzywa (zupy jarzynowe i warzywne, surówki), owoce (w ograniczonej ilości - np. jeśli banany to max. 2 sztuki, a nie całą kiść, jeśli jabłka [...]
[...] sałatki. Od 3 dni przed sniadaniem nacczo zjadam kleik z siemienia (zmielone siemie młynkiem + gorąca woda) bo miałem drobne zaparcia. Dodatkowo praktycznie w każdym posiłku jest tłuszcz - olej (lniany,ryzowy,słonczeczniowy,kokosowy) lub oliwa Zakupiłem olimp gold omega3 - przyjdzie za pare dni Zmieniony przez - Bakee w dniu 2017-12-07 16:25:24
Zapomniałem dodać, że te 2,5k kalorii to już jest z wzoru obliczone, ale proszę Wasza ankieta, reszty nie było sensu uzupełniać, bo nie mam żadnych problemów/ograniczeń Płeć : mężczyzna Wiek : 20 Waga : 75.5 Wzrost : 180 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 17-18% Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3/4x w tygodniu siłownia - FBW Cel [...]
Generalnie żadnego pokarmu nie powinniśmy długo smażyć (unikać agresywnej obróbki), niemniej jednak oliwa jest stabilnie termicznym tłuszczem, także jest pełna zgoda na smażenie z jej udziałem. Rzepakowy bowiem zawiera ok. 30% tłuszczy wielonienasyconych, zatem jak widać nie jest optymalnym rozwiązaniem. W diecie występują niedobory na poziomie [...]
No i właśnie tak smażę @deja vu i wliczam ją po ~20g na posiłek, bo mięso przesiąka tą oliwą chyba? Przynajmniej jak pytałem na sfd w innym temacie, to ludzie mówili, żeby olej/oliwe wliczać jak smaży się na nich.
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
Dieta jest zrobiona na wzór starych schematów czyt. na noc twaróg z oliwą, kurczak z ryżem i brokułami, płatki z mlekiem. Twoja strategia żywieniowa ma braki odżywcze, w dodatku występują kolosalne ilości białka, co może być potencjalne szkodliwe dla zdrowia, (wątroby, układu nerwowego..) 250g białka przy wadze 80kg jest błędem.
Witam,stosując dietę glodowkowa pozbyłeś się mięśni a cały czas trzymasz wysoki poziom tkanki tłuszczowej .Musisz wiedzieć ,że aby mieć silny oraz ładnie wyrzeźbiony brzuch, potrzeba na to pracy, czasu, odpowiedniej diety i treningu. Warto wytrenować brzuch nie tylko ze względu na aspekt estetyczny, ale również dla dobra naszego zdrowia. Mocne [...]