Sam MaGor pije olej (kokosowy). A innym poleca: olej olej! Olej kokosowy to nie jest klasyczny olej. Dobre oleje: rzepakowy, kokosowy Dobre oleje na zimno: lniany, konopny, oliwa z oliwek, oleje z orzechów (włoskich, laskowych, migdałów) Złe oleje: słonecznikowy i wszelkie inne "warzywne" Cała sztuczka to sposób pozyskania oleju. Kokosowy, [...]
[...] pieczywa- prawdziwe masło lub olej kokosowy. Do smażenia i potraw na ciepło najlepszy jest olej kokosowy. Do potraw na zimno- olej rzepakowy lub lniany a także pozostałe oleje. Potrawy można doprawiać do smaku dowolnymi przyprawami ziołowymi (starać się spożywać jak najmniej soli oraz przypraw zawierających glutaminian sodu). Warzywa [...]
[...] kokosowego, zakupiłem ten kokosowy-extra-virgin-nierafinowany na którym niby można smażyć, a na pewnej stronce wyczytałem: "Na ciepło czy na zimno? W sklepach mamy do wyboru oleje tłoczone na zimno i na ciepło. Te drugie w trakcie procesu produkcyjnego są dodatkowo rafinowane, czyli oczyszczane. To ważna różnica, bo oleje tłoczone na zimno [...]