[...] jem go bez obaw oprócz tego oczywiście płatki owsiane ,banany , rodzynki gorzka czekolada aha i ziemniaki przeważnie pieczone do steków TŁUSZCZE tu to raczej prym wiodą oleje i oliwy czasami orzechy i tłuszcze z ryb i jaj To tyle w skrócie pewnie wiele pominąłem ale przy zrzutach z diety potreningu.pl wiele się wyjaśni po niżej zdjęcie z [...]
[...] mozesz dodatkowo pobiegac co nic nie kosztuje finansowo. generalnie to brak w tej diecie wogóle tłuszczy. nie wiem z jakich wzgledów nie jesz masła i9 jajek ale wcale nie nalezy ich unikac, chyba ze poprostu nie ubisz. a wlasnie tam sa tłucze miedzy innymi. jak cos to moga tez byc orzechy, nasiona, oleje na zimno tloczone i tluste miesa,ryby.
wszystko ok, tylko zrodla tluszczy zmien. zostaw sobie slonecznika raz dziennie, w zamian dodaj oleje tloczone na zimno np lniany budwigowy czy rzepakowy, orzechy, avokado, wiecej kokosa. jedna porcje kury mozesz zastapic tlusta ryba. ladowanie samych nasion slonecznika to dostarczenie glownie kwasow omega 6, ktorych i tak ci juz nie brakuje. no i [...]
wszelkie produkty alkalizujące: warzywa, owoce, migdały, zielona herbata, oleje kokosowy, oliwa, lniany, kiełki, masło, jogurt naturalny, etc przy dobrze ulozonej diecie, odpowiedniej ilość białka nie zakwasisz organizmu mając w niej produkty o pH od ok.7,0-9,0
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
tak. co do orzechow, nie, staraj sie urozmaicac zrodla tluszczy w diecie, nie tylko orzechy, daj jesczze oleje tloczone na zimno;-) np rzepakowey czy lniany budwigowy
[...] się umieścić głównie po treningu resztę przed treningowo. No jedzenie ciągle tego samego nie wróży nic dobrego, nie bój się stosować inny źródeł makro. Pomyśl nad zabawa węglami, w DNT zrezygnuj z węglowodanów na rzecz tłuszczy. Nie muszą to być same oleje/orzechy możesz spokojnie zjeść kawał tłustego mięsa :) Na oko zbyt duża ilość WKNT,
Postaraj się lepiej zbilansować te posiłki. Same pierogi, czy ziemniaki to dość dziwny posiłek. Po treningu posiłek 8 a nie jogurt z płatkami. Brakuje źródeł dobrej jakości tłuszczów: oleje, oliwa, tłuste ryby, mięsa, orzechy, pestki.
Rzepak zostal zmodyfikowany genetycznie po to zeby usunac z niego trujacy kwas erukowy, to po pierwsze. Pod drugie oleje roslinne utleniaja sie przy podgrzewaniu wiec tez niedobrze. Kokosowy jest git, tluszcz nasycony, stabilny, dzialanie przeciwzapalne, ja wiekszosc rzeczy na nim robie, zero posmaku no chyba, ze lyzka prosto do buzi laduje. Olej [...]
[...] w 10% dlatego, ze gdy zaczynam przygodę z tym sportem nie wiem jak jeść i ćwiczyć. A ja prosilem o odpowiedz biorac pod uwage to ze wiem jak jak cwiczyc, mam dietetyka i nie oleje tego nawet za 100lat. Czysto teoretycznie, czy wykluczajac te elementy (oczywiscie bardzo wazne) poczuje jakies wieksze skutki uboczne niz osoba ktora posiada juz [...]
Dokładnie jw., tłuszcze ustaw na 1-1,2g/kg, jeżeli chodzisz głodny to celuj jak mówiłem w tłuszcze bardziej "twarde" niż oleje. Zresztą to dotyczy wszystkiego np. białko z prochu zamień na białko z żarcia(z rana to np. jajca), owoce suszone/na zwykłe, owoce bardzo kaloryczne/na więcej owoców mniej kalorycznych itp.
Ale od boksu nie wzrośnie Ci masa mięśniowa. Ale co chcesz prościej, nawet artykułu Ci się nie chce przeczytać. Za masę głównie odpowiadają białko, węgle i tłuszcz, i musisz sobie zadać pytanie czego Ci brakuje i ile, bo możesz uzupełnić dietę o odżywkę białkowo. carbo/gainer, jakieś tłuszcze oleje, czy masło migdałowe.
Badziewie. Słabej jakości oleje rzepakowe + chemia. Oczywiście mają normalnie kalorie bo to olej rzepakowy. Jeżeli ilość kalorii na jedną porcje jest bardzo mała to można "zaokrąglić w dół" i napisać bezkaloryczny.
Kocio wszystko fajnie ale okej kokosowy już jest utwardzony ( nasycony ) gdzie tam konwersja do trans Co zawartości "chlorofilu, witaminy e, beta karotenu, żelaza, magnezu, miedzi, fosforu, wapnia, etc. " uświadczymy tylko nieco witaminy E ,ale ogólnie masz rację jeśli można to lepiej wybierać organiczne nieprzetworzone tłoczone na zimno oleje
Zmniejsz ilość białka do powiedzmy 140-160 gram , zmieniłbym w diecie rodzaj mięsa zamiast piersi daj tłustsze mięsa(udka,podroby,szynka/schab wieprzowy , wołowina) by już oliwy nie odmierzać wagowo. Oleje dodawaj do warzyw dla smaku , brakuje ryb dodaj tłustsze ryby (śledź,makrela,łosoś) a także chudsze jak (mintaj, morszczuk, dorsz). Słoneczki [...]