Z uwagi na budowę kwasów tłuszczowych, jest on an tyle odporny termicznie, że nie traci swoich właściwości aż tak jak oleje zawierające więcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
[...] 6 łyżek tłuszczów stałych/dobę (90g). Nadmiary tłuszczów (szczególnie masło, śmietana) WYPIERAJĄ glukozę, pozostawiając ją do metabolizowania na potem. TŁUSZCZE typu boczek, oleje rośl., smalec, majonez powodują, że własna glukoza dłużej się utrzymuje. NIE GENERUJĄ jednak produkcji szlaku metabolizującego glukozę, NIE GENERUJĄ ZATEM WZROSTU [...]
Mam problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości tłuszczu : fakt używam olej lniany ale zacząłem smarować pieczywo mixem (maslo + oleje roślinne ) uważasz ze to raczej nieodpowiednie ( fakt zawiera tłuszcze zwierzęce ) używać wyłącznie olei roślinnych ( lniany, oliwki ) oraz orzechy ? megon tu jestem http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=104938
[...] zawierajacy szczepy ulactobacillus i bifidobacterium i zmniejszyc podaz wegli prostych. tłuszcze staraj sie czerpac ze zrodel nieprzetworzonych jak mieso, pestki etc a nie oleje, smalec etc Będę musiał tez odpusic sobie masło orzechowe , Wczoraj odkryłem,że po ogórkach zielonych świezych mam chyba to g****, bo jak zjadłem to straszne boleści, [...]
Staraj się urozmacać źródła tłuszczów w diecie. Nie w każdym posiłku oliwa z oliwek. Z tluszczy jadam Oliwe, olej kokosowy, orzechy, jaja. Powinienem zaopatrzec sie tez w bardziej tluste mieso czy jakies inne tluszcze masz na mysli ? Zdecydowanie należy urozmacać: wieprzowina, ryby, nasiona, inne oleje, masło, tłuszcze z nabiału.
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] to dla mnie szaleństwo. Wyższy przedział oszczędza mi sporo strachu, więc i kortyzolu. Jak ktoś się boi przysiadu bo widzi jaki jest potencjalnie niebezpieczny to niech oleje niskie powt, bo kortyzol który się wytworzy kiedy mamy ochotę zabrudzić gacie i tak zniweczy efekt podniesionego testosteronu. Najważniejsze to się nie bać. Gdy [...]
@ Jasiek2304 Poczytaj ten wątek od początku do końca, a nie zadawaj pytań które przewinęły się już dziesiątki razy. Co do silikonu, są specjalne oleje i 'maści' nakładane na skórę buta (poszukaj w sklepach internetowych dot. konserwacji skóry/butów etc.) które w swym składzie mają silikon, który podobno odkłada się na skórze dając jej dodatkową [...]
[...] je włączyć do suplementacji od samego początku z tego względu, że w przeciętnej diecie jest często niekorzystnie zaburzona proporcja pomiędzy omega 6 (główne źródło - np. oleje spożywcze, margaryna) a 3 (główne źródło - tłuste ryby morskie) na korzyść tych pierwszych. Suplementacja omega 3 pozwala te niekorzystne proporcje zniwelować. W [...]
[...] to dla mnie szaleństwo. Wyższy przedział oszczędza mi sporo strachu, więc i kortyzolu. Jak ktoś się boi przysiadu bo widzi jaki jest potencjalnie niebezpieczny to niech oleje niskie powt, bo kortyzol który się wytworzy kiedy mamy ochotę zabrudzić gacie i tak zniweczy efekt podniesionego testosteronu. Najważniejsze to się nie bać. Gdy [...]
Im wiecej ludzi oleje taki iniciatywy PPV tym lepiej dla nas bo to wieksza szansa na wydluzenie w czasie wprowadzenia tego na stale w zwiazku z kazda impreza sportowa... :/
Pełno masz supli, które regulują cholesterol. Oleje(w tym tran), lecytyna, zioła(tutaj to można wymieniać bardzo dużo - główne liście papaji, czarci pazur, damiana, żenszeń indyjski, moringa).
[...] Trooper kolor Khaki. http://www.ranger-shop.de/media/images/popup/image_db_128943N.jpg Co mnie do nich przekonało, czym się kierowałem? Po dłuższym namyśle stwierdziłem, że oleje tema wodoodporności, dlaczego? Nie mam doświadczenia z super technologiami, możliwe, że jestem twardogłowy, ale jakoś nie przemawia do mnie żadna membrana czy inne [...]
Zaaaaje patent! Ja zrobiłam takie: 1 pucha tuńczyka 1/2 mozzarelli (dalabym cala, no ale makro by mi zepsuło zbytnio, na następny raz oleję makro) 1 białko 1 cebula ~1,5 łyżki mąki żytniej razowej przyprawy (chilli, pieprz, sol) Cebulkę najpierw lekko podsmażyłam, zdjęłam z ognia i wymieszałam wszystkie składniki razem. A potem wiadomo. Wyszło [...]
[...] Albo zmieniasz nawyki albo nie. A Ty tak sobie wybierasz co Ci wygodnie. Słodyczy już nie jesz ale jogurcik owocowy tak (to właściwie to samo co słodycze, od których tak Cię "odrzuca"). Tego oleju nie używaj do smażenia. Ja jednak zachęcam aby w sałatce znalazła się np. oliwa, olej rzepakowy albo inne oleje tłoczone na zimno, nierafinowane.
Spaghetti bym odzucila ,chleb,soczki,i te makarony na ryz zamień najlepiej,masla tez nie używaj wcale tylko zdrowe oleje z kokosa ,orzecha włoskiego ,avocado, zółtko jaja tez ma 5% tłuszczu wiec nie ma co z całymi jajami przesadzac,z napojów to pij wode ,zielona herbate i kawę ewentualnie ,a mleko zastąp sojowym.ja tak bym to zrobila,kazdy [...]
[...] z oliwek przez gorzki smak a najbardziej podchodzi mi rzepakowy oczywiście jeżeli chodzi o tłuszcze ciekłe. W mojej kuchni mam sporo źródeł tłuszczy jak masło klarowne , masło 82%, tłuszcz gęsi, olej kokosowy, majonez na oleju słonecznikowy , oleje z oliwek , lniany , rzepakowy, krokoszowy, sezamowy, słonecznikowy i sojowy z dodatkiem chili .
[...] średnio przydatny do spożycia w momencie zakupu. Polecam oliwę z oliwek, też ze względu na to że jest wytłaczana mechanicznie (bo inaczej się za bardzo nie da), natomiast oleje ziarniste często są ekstrahowane przy pomocy chemicznych rozpuszczalników (te tanie). Jako źródło omega 3 raczej polecam zmielone ziarna siemienia lnianego - dodawać [...]