Wybór firmy to kwestia sporna, chodzi o zaufanie, co jest w środku, bo nie jest to kontrolowane przez niezależne instytucje. Moim zdaniem warto dopłacić na pewniejsze firmy, np. ON, Trec, FA, Olimp. Osobiście biorę serwatkę, kilka gramów węglowodanów nie wpływa na formę, szkoda kasy na izolat uważam. Olej kokosowy nierafinowany około 40zł / litr, [...]
Choć rzepak kwitnie na żółto, to ma czarne nasiona. Z nich tłoczy się jeden z najzdrowszych olei na świecie. Niestety, olej rzepakowy nie jest u nas zbytnio doceniany. A szkoda, bo zmniejsza zawartość złego cholesterolu i sprzyja zachowaniu młodości. Do wyprodukowania litra oleju potrzeba do 3 kg tej rośliny. Olej rzepakowy nie cieszy się tak [...]
[...] jest w środku ?? Substancją czynną leku są: fosfolipidy z nasion soi zawierające (3-sn-fosfatydylo)cholinę, 1 kapsułka zawiera 300 mg. Substancje pomocnicze to: rafinowany olej sojowy, uwodorniony olej rycynowy, uwodornione glicerydy pochodzenia roślinnego (Witepsol W 35), trójglicerydy wyższych kwasów tłuszczowych (Witepsol S 55), etanol, [...]
[...] z oliwek, szczególnie jeśli chcemy na nim smażyć lub stosować inną obróbkę termiczną, gdyż tłuszcze nasycone są dużo bardziej stabilne od jednonienasyconych. Dla mnie obydwa oleje mają zastosowanie. Oliwa z oliwek na zimno, dodatkowo mogę w do niej dodać drobno pokrojonej ostrej papryczki i kurkumy, co powoduje wysycenie kapsaicyną oraz [...]
[...] z oliwek, szczególnie jeśli chcemy na nim smażyć lub stosować inną obróbkę termiczną, gdyż tłuszcze nasycone są dużo bardziej stabilne od jednonienasyconych. Dla mnie obydwa oleje mają zastosowanie. Oliwa z oliwek na zimno, dodatkowo mogę w do niej dodać drobno pokrojonej ostrej papryczki i kurkumy, co powoduje wysycenie kapsaicyną oraz [...]
[...] Ja sam nie swiruje z lososiami dzikimi tylko kupuje hodowlane. I przypomne, ze warto zwracac uwage srednio lancuchowe tluszcze gdzie idealnym zrödlem bedzie NIE rafinowany olej kokosowy dodawany na lekko ciepla strawe. Co do vit D3 to o ile sie nie myle norma w Polandii to 2000jm. Bez lipy, az wstalem do mojej apteczki. Olimp - 50ug - 1000%, [...]
Nie są rafinowane. Wtedy nie miałyby smaku i zapachu. Teorii spiskowych można szukać wszędzie. Również w dodawaniu siarki do wiórków kokosowych. Poza tym olej kokosowy rafinowany jest dobry jakościowo.
[...] odpowiednie będzie tylko trzeba zrobić żeby wszystkie były ok. Ogólnie żonka stara sie wszystko robić bez tłuszczu a jak już to oliwa z oliwek tłoczona na zimno i olej kokosowy akurat rafinowany bo do smażenia to po co przepłacać za tłoczony na zimno. I tu moje drugie pytanko ile białka potrzeba dla mnie na kilogram ciała? 1,5 grama [...]
[...] wit.E) i jako "gratis" związany z rafinacją zawiera utlenione niezdrowe tłuszcze oraz trujące izomery trans - sądzę, że z tego powodu dużo lepszy byłby dla Ciebie olej nierafinowany, a najlepiej bio. Moim zdaniem warto go kupować mimo sporo wyższej ceny i używać na zimno, aby nie niszczyć jego właściwości. Na olej lniany uważaj, musi [...]
Olej rzepakowy nadaje się tak do smażenia (rafinowany), jak i (przede wszystkim) jadania na surowo. Warto do surówek kupić olej bio, tłoczony na zimno, nierafinowany. Ma wiele zalet, np. jest dobrym źródłem wit.E, ma bardzo dobre proporcje kwasów tłuszczowych, mało nasyconych kwasów tłuszczowych. Natomiast dziwna jest Twoja logika WnMPapa, że [...]
Tłuszcze są ważne, doczytaj sobie o nich i próbuj włączyć tak, by Ci pasowały smakowo i do przygotowywania posiłków. Masło, smalec, olej kokosowy (bardzo dobry do smażenia), oliwa z oliwek dobrej jakości (niestety droga), olej lniany wysokolinolenowy (min.50% omega3 w składzie - ważne!), olej rzepakowy - najlepiej zimnotłoczony i bio , a do [...]
[...] OPIS Wysokiej jakości rafinowany olej kokosowy Doskonałe źródło energii dla naszego organizmu Doskonały do zastosowania w kuchni ALLNUTRITION Coconut Oil to wysokiej jakości rafinowany olej kokosowy. Olej [...]
Pije olej lniany goccia Doro.http://www.auchandirect.pl/auchan-warszawa/pl/goccia-d-oro-olej-lniany-rafinowany/p-96500955 Wszystkie posiłki gotuje po pracy. Więc wsypuje kaszę na cały dzień np 75g i rozdzielam na 2 posiłki. Tak samo z makaronem. Tak samo robię z mięsem. Śmieszne połączenie indyka z makaronem wynika z tego że kupuje indyka w lidlu. [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/2071/piec-powodow-dla-ktorych-warto-jesc-awokado orzechy http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html olej kokosowy /SFD/2016/12/12/a5f4bbe1c4ae458ba28f25e07205a0ed.jpg Olej kokosowy dzielimy na dwa rodzaje rafinowany i nierafinowany. Rafinowany pozbawiony jest nieco cennych [...]
Masło do dowolnego posiłku. Jak Ci pasuje. Przecież nie musi go jeść z pieczywem. Np położyć na gorące mięso i się roztopi. Olej kokosowy w jakim sensie Ci nie podszedł? Rafinowany jest bez smaku i zapachu. Smalec będzie ok. Z dwojga złego lepsze ryżowe niż kukurydziane. Oczywiście, że nie będą takie same wartości jak zamienisz kurczaka na [...]
Ten olej to rafinowany czy nie :-D ? Fuuj widzę ten gips vitamine C xd nie dobra że szok (chyba ze mam jakąś felerną) :-D ja to chce skończyć i wracam do AN bo miała fajny kwaskowy posmak :-)