olej zwykły kujawski. nie miałem neta od środy, zaraz ogarnę wypiskę z wczoraj. rafinowany, ale rzepakowy nie zawiera raczej wielu dobrodziejstw, by się tym martwić. davidnth mi przyprawy z Prymatu zupełnie nie podchodzą. nie, nie pracuję. adzik tłuszcz miesza się z sosem pomidorowym i w ogóle nie czuć różnicy. co do bomby - obiecałem, że puki nie [...]
[...] ilość węgli ale tłuszcze są niezbędne. Nigdy nie zmniejszaj kaloryczności kosztem tłuszczy, zawsze kosztem węglowodanów. Z czasem zaczniesz wszystko rozumieć, to wbrew pozorom nie jest takie trudne. No i nie olej rafinowany, bo to syf tylko oliwa z oliwek tłoczona na zimno (extra vergine) Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2009-10-15 21:49:26
No bez wyglupow... Po co ten jadlospis jest tak nackany roznymi "srednimi" produktami(sledzie, szynka itd) ? Potreningowo masz zjesc wegle i szybkowchlanialne bialko, a nie twarog i warzywa. Chleba masz tyle, jakbys w kopalni pracowal. Ryz bialy zbedny, a szczegolnie przed treningiem. WW maj byc w sniadaniu i okolotrengowo. Olej [...]
tłuszcze : olej lniany, omega 3, tran (z głową), olej rzepakowy nie rafinowany, orzechy nie tylko włoskie, smalec, maslo bez dodatków tłuszczów roślinnych musisz pamiętać o proporcjach kw tłuszczowychh białka: mleka bym nie uwzględniał jak źródła białka poza tym ryby wędzone, białko w rpochu kurczak i indyk ogolnie staraj się unikać skóry
[...] z banana i odżywki bialkowej ale raczej bez mleka PO 4 mrożonka może być po 5 oliwa jest jednym z lepszych źródeł tł jednonienasyconych wpisz w wyszukiwarke i poczytaj a olej rzepakowy masz rafinowany PO 6 szynka tylko dobrej jakości jest dobra w innych typu polendwice za 15 zł pół wody pół chemii PO 7 nie popijaj jak jesz a do tego sokiem z [...]
[...] zapotrzebowaniu rzędu kilkunastu mg), postaraj się przekraczać dzienne zapotrzebowanie przynajmniej kilkukrotnie - NNKT, omega 3 i 6. W przypadku omega 3 wege źródło olej lniany, tłoczony na zimno, nie rafinowany, nie oczyszczany w żaden sposób, bezkonkurencyjny na rynku jest ten z Oleofarm. Dobry patent to maczać w nim chleb i jeść [...]
[...] i jako naturalny depilator. Polecany jest do stosowania na zimno do surówek i sałatek. Zawiera: 60-80% kwasu linolowego (najwyższy procent tegoż kwasu jaki zawarty jest w oleju roślinnym), 10-14% kwasu olejowego, 6% kwasu palmitynowego, 2-3% kwasu stearynowego, 0,5% kwasu linolenowego, 0,5% kwasu arachidowego, bogaty w witaminy E i A. Ważność: [...]
[...] E, lecytyny oraz beta-sitosterolu. W kuchni śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowany do potraw na zimno, jako dodatek do sałatek, surówek i sosów. Zawiera: 60-80% kwasu olejowego, 10-20% kwasu linolowego, 4-12% kwasu palmitynowego, do 2% kwasu stearynowego, ok. 2% kwasu linolenowego, lecytynę, beta-sitosterol, sole mineralne, fitosterole, [...]
Olej rafinowany to możesz sobie do smażenia zastosować. Ale do sałatek czy picia na zimno to najlepszy jest nierafinowany. Obliques, co producent optymista? To było do mojego oleju? Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2008-12-17 13:01:44
"nie wiedziałem, że extra virgine oznacza rafinowany" - nie oznacza. Chyba cos zle zrozumiales. 4 kaps omega3 gold to bardzo duzo. Nie wiem czy jest sens przyjmowac az taka ilosc. Olej lniany zawiera kwas ALA, ktory jest ciezko syntetyzowany w organizmie do EPA/DHA wiec nie martwil bym sie jego iloscia. 20ml dziennie nie powinno [...]
[...] mi kumpel z innego miasta bo u mnie oczywiście nie ma :/. Dzięki za link. Co do lnianego jeszcze mam pytania. Co prawda temat o oliwie, ale nie zaszkodzi Ile może stać taki olej po otworzeniu, bo wiem że za długo to nie zdrowo Jak się ma omega 3 z lnianego jeśli biorę 4x gold omega. Czy ilość po zsumowaniu nie będzie zbyt duża ?? Z tego co się [...]
[...] produktów zawierających laktozę.Wiekszość starszych dzieci i nastolatków nie musi całkowicie unikać laktozy. Czy jesli mam alergię na orzechy ziemne to powinienem unikać oleju z orzeszków? Proces rafinacji oleju usuwa białko orzechów ziemnych, które jest odpowiedzialne za wywoływanie reakcji alergicznych. Olej z orzechów ziemnych (czasem [...]
Oliwa z oliwek ma inne proporcje kwasów tłuszczowych niż olej rzepakowy, pozatym olej taki w zwykłych sklepach i jest rafinowany, a nie tłoczony na zimno. Co do ceny oliwy, to za dobrą oliwę trzeba zapłacić nawet 20 zł. Ale często w hipermarketach są promocje i można już za 10 zł kupić porządną Extra Virgin