Nigdzie nie napisałem że tłuszcze są złe lub dobre, a jedynie porównuje te dwa: Oils Planet - Olej kokosowy: Wartość energetyczna: 3700kj/900kcal Tłuszcz: 100g w tym tłuszcze nasycone: 91g Węglowodany: 0g w tym cukry: 0g Białko: 0g Sól: 0g Złote Łany - Olej rzepakowy: Wartość energetyczna: 3364kj/900kcal Tłuszcz: 91g w tym tłuszcze nasycone: 6,4g [...]
A co Ty, Kuchennych Rewolucji nie oglądasz?!%-) Na moje oko najlepszy jest olej rzepakowy i masło klarowane, ale mogę się mylić. %-) zależy czy patrzymy pod kątem walorów smakowych czy pod kątem obniżenia kaloryczności samych potraw, bo wiadomo, że na masełku będzie na pewno smaczniej :-D
Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]
[...] jest mdły. Wyraźnie wyczuć można też słonecznik, który jest w całych kawałkach i apetycznie chrupie. Skład Soczewica gotowana żółta 30% (soczewica, woda), cukinia 20%, woda, olej rzepakowy, cebula suszona, nasiona słonecznika 5,5%, pasteryzowane wędzone tofu (woda, ziarna soi, dym wędzarniczy z drewna bukowego, substancje wiążące: chlorek wapnia, [...]
Co do wyboru Oliwa z oliwek bądź olej lniany jak byście się do tego zwrócili co jest lepszym wyborem wiadomo olej lniany omega 3. ] Tutaj jest cieżki temat bo i jedno i drugie źródło jest bdb jednak z lnianymi jest ten kłopot że są bardzo delikatne i bardzo łatwo traca swoje wartości , lniany musi być odpowiednio przechowywany ( ciemne grube [...]
[...] rybnych) i nieprzetworzonych lub niskoprzetworzonych (np. na warzywach, migdałach, orzechach, pestkach słonecznika, rybach, mięsie, sezamie, owocach, ryżu brązowym, oleju rzepakowym, oliwie z oliwek). W jednym z badań zastosowano dwa rodzaje diety. W pierwszej grupie jedzono ryż biały oraz dostarczano 42,4% energii z rafinowanych [...]
[...] w przypadku roślinnych napojów). Jest też bardzo słodki, dla niektórych prawdopodobnie aż za bardzo. Jednak z pewnością zaspokoi łasuchów. Skład Woda, baza owsiana, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, roślinny koncentrat barwiący (z marchwi), sól, substancja zagęszczająca: guma gellan, aromat, tiamina (B1), ryboflamina (B2), witamina [...]
[...] Jakąś statyna? Tylko one na ogół zbijają cholesterol, a tu też problem, bo go mam za nisko. Gw będzie odpalanie w ciągu tygodnia/dwóch. Jem ok 4-5g omegi i tłuszcz głównie olej lniany/rzepakowy. Do tego ala, przeciwutleniacze też (stany zapalne). Wszystko chyba co mogę to robię a hld szoruje po ziemi. Boję się redu zaczynać i pochodnej dht [...]
[...] Jakąś statyna? Tylko one na ogół zbijają cholesterol, a tu też problem, bo go mam za nisko. Gw będzie odpalanie w ciągu tygodnia/dwóch. Jem ok 4-5g omegi i tłuszcz głównie olej lniany/rzepakowy. Do tego ala, przeciwutleniacze też (stany zapalne). Wszystko chyba co mogę to robię a hld szoruje po ziemi. Boję się redu zaczynać i pochodnej dht [...]
Cześć, Może na początku się przedstawię - nazywam się Tomek, mam 26 lat, 185cm wzrostu i ważę obecnie 95kg. Jak widzicie po ankiecie, przyszedł czas, aby wziąć się za siebie i zrzucić brzuch :D Skorzystałem z kalkulatora (https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczy%C4%87-t276436.html) i oto moje wyniki: BMR = 1982,38 TEA przy [...]
[...] niż potrzebuje ustrój. A czy będzie to energia pochodząca z węglowodanów (ryżu, kaszy, makaronu, pieczywa, płatków owsianych. napojów i soków) czy z tłuszczów (awokado, olej rzepakowy, olej lniany, oliwa z oliwek, tłuste ryby i sery, śmietana, smalec itd.) ma drugorzędne znaczenie. Stosując węglowodany, stąpasz po lepiej sobie znanym [...]
Na poczatek: mężczyzna 35 lat, 98 kg, 180cm wzrostu. Na oko z 15 kg do zrzucenia ale już z 10 byłoby ok. Miesiąc temu warzylem 104kg, przez dwa tygodnie postu warzywnego spadło 6kg, następne 2 tygodnie robię trening siłowy 3 razy w tygodniu fbw i waga ani drgnie. Moja dieta wygląda tak (dodam że codziennie tak samo, ale nie przeszkadzam mi to): I [...]
Quinotto albo inaczej kaszotto z serii GO VEGE, to kolejna propozycja wytrawnego, wegańskiego dania. Po otwarciu opakowania rzuca nam się od razu w oczy żółto-pomarańczowy kolor potrawy. Wszystko to za sprawą sporej ilości dyni, marchewki, a także pasty massaman curry, dzięki której danie ewidentnie nawiązuje do tajskiej kuchni. Zapach dania jest [...]
[...] występuje. Cukier też nie a co do soli, to wystarczy spojrzeć na inne produkty i ciężko będzie nam znaleźć różnicę. Skład Skrobia ziemniaczana, ziemniaki odwodnione 30%, olej rzepakowy, sól, pomidory w proszku 0,4%, jarmuż w proszku 0,4%, szpinak w proszku 0,4%, burak czerwony 0,3%, stabilizator (chlorek wapnia), kurkuma. Wartości odżywcze [...]
[...] np. gdy zamieni się tłuszcze nasycone na jednonienasycone. Paradoksalnie, istnieje grupa ludzi, która reaguje w sposób nietypowy np. na zamianę masła na oliwę z oliwek czy olej rzepakowy. U takich ludzi odnotowuje się wzrost stężenia cholesterolu całkowitego, mimo iż 90% populacji odnotuje spadek stężenia cholesterolu (stosowaniu oliwy z oliwek [...]