olej z pestek winogron oraz masło orzechowe wywal za to daj : tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło,awokado, nierafinowany olej rzepakowy
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] na zdjecie to jeszcze sporo zostalo do ciecia, nie ma co masy zaczynac z wyskomim bf bo nic dobrego z tego nie wyjdzie, orzechy ziemne to same o6, zrodel tluszczu masz wiele do wyboru np. olej rzepakowy tloczony na zimno, oliwa z oliwek, olej lniany, maslo, olej kokosowy, tluste miesa, jajka, tluste sery, tluste ryby, smietana, orzechy wloskie
Tak. Dawna szkoła Konrada. :-) Teraz jedzą ryby i olej rzepakowy, masło. Za starych dobrych czasów była wieprzowina, smalec i pomidory. Na tłuszczówce do woli kalorii. Tylko jakoś się jeść nie chciało :-D Odruch wymiotny na samą myśl o posiłku. Za to jak jadłem pierwszego grejpfruta to płakałem. Co to żarcie robi z mózgiem...
[...] śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Nie wiem z czego Ci wyszło te 70 g tłuszczy jak ich w diecie jest mało: wrzuć 1 g na kg Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy i wstaw wg w.w zrzutu poprawki
[...] je do rozpiski. Wiedz, że wołowina ma dużo lepsze właściwości niż kurczak czy indyk. Teraz tłuszcze. Źródłami tłuszczy są: Orzechy, migdały, nasiona (np pestki z dyni), olej lniany, olej rzepakowy, oliwa z oliwek. Źródła tłuszczy dodaje się wszędzie, wyjątkiem są posiłki przed i po treningu. Teraz do każdego z tych posiłków dołóż jakieś [...]
[...] wegli na dzień Jajka 4 codziennie na śniadanie, oprócz tego warzywa 0.5 kg mięsa dziennie wołowina, wieprzowina kaczka ryby, jagnięcina czasem jakaś kiełbasa tłuszcze to olej kokosowy, masło, olej rzepakowy dodatki to jogurt grecki i czekolada gorzka 85-90% około 2000-2200kcal. Węgle pochodziły głównie tylko z warzyw, mleka do kawy i jogurtu [...]
[...] - duzo posilkow, wiecej bialka w diecie 2-3 g/kg masy ciala. kobiecie polecam kupic bialko. chlopak tez kosrzysta, pozatym zakupcie duuuzo kaszy gryczanej oraz flaszke oleju lnanegio/oliwy z oliwek - pij min. 2 łyzki dziennie , twwoj chlopczyk ok 4. wybieracje jedzenie- pizza od czasu do czasu neizaszkodzi - nie popadajmy w [...]
[...] , te okolotreningowo jak narazie zostaw, z ryb mozesz jesc sledzie , nie musisz bazowac na miesach chudych zeby redukowac , mozesz zmienic na ryby sledzie ale nie w oleju, kupuj sobie MAtijasy sledzie i mozesz je sam robic, bardzo szybko , makrele wedzona , lososia , wieprzowine , karkowke , udko z kurczaka ,watrobke drobiowa(pamietaj ze [...]
[...] dzień (najwyżej połowę z tego), bo mają dużo omega6 i całkiem popsują proporcje kwasów tłuszczowych - a to nie służy redukcji. Na co dzień powinno być więcej omega3 (ryby, olej lniany, orzechy włoskie, olej rzepakowy), a omega6 trzeba ograniczać, bo są i w mięsie i w jajkach i innych produktach przemysłowej produkcji... [...]
[...] i węgle, które są zazwyczaj w niewielkich ilościach. Np z płatków owsianych górskich lub ryżu czy kaszy czy innych źródeł węgli liczę tylko wegle, a z tłuszczy takich jak olej lniany, olej rzepakowy, olej ryzowy Omega 3 i 6, orzechy, pestki, liczę tylko tłuszcze. Z tego co pisałęm wcześniej to jeden posiłek wygląda tak: B-31g, T-11g, W-40g. [...]
[...] z 4/5 jaj z Pesto, z serem żółtym lub pleśniowym lub mozzarellą, z dodatkiem warzyw – zazwyczaj pomidor, cebula, szczypiorek, czosnek. Smażone na oliwie ew. olej rzepakowy. Dodatkowo kilka zmielonych orzechów – obojętnie jakich, mogą być migdały. Jeżeli nie masz orzechów to jesz 3 łyżki masła orzechowego Sante. opcja [...]
Tuńczyk w sosie odpada Daj tłuszcze do 1 g na kg masy ciała Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy resztę zapotrzebowania zwiększ węglowodany Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane, makarony pełnoziarniste, ziemniaki, kasze, pieczywo pełnoziarnisty
ja mam olej rzepakowy , nie ***ie jak oliwa;d człeniu powiedz mi JAK ty to robisz ze taki suchy jestes? aeroby sa jakies? bieganie ? Zmieniony przez - TheSniper w dniu 2011-09-12 19:54:37
Nom, ale podobno ta z wytłoczyn bardziej nadaje sie do smażenia (krotkotrwałego oczywiście) a olej rzepakowy ma podobne proporcje kwasów tłuszczowych jak oliwa z tym że nie ma tyle antyoksydantów z tego co mi wiadomo
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
podbij tłuszcz do 1 g na kg masy ciała Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy, sery podpuszczkowe, olej rzepakowy
[...] go nie uwzględniam. Znalazł się incydentalnie jako zamiennik pestek dyni, które czasem trudno dostać. %-) Znacznie większym problemem jest to, że dotychczas spożywałem olej rzepakowy jako źródło o9 i to rafinowany, a większość z kwasów wielonienasyconych to były omega 6. Jednak tak jak pisałem wcześniej to ulegnie zmianie w czwartek gdy [...]