Rzeczywiście, ilość miligramów kofeiny w produkcie jest taka sama, a wychodzi trochę taniej, więc jak najbardziej mozna zamienić te produkty: https://sklep.sfd.pl/FitWhey_Caffeine-opis36101.html Poza tym, polecam poczytać więcej informacji na ich temat w artykułach przedstawionych poniżej: [...]
[...] odrobinkę podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Jeżeli jesteś osobą skinny fat, która jadła 3,5 tysięcy kalorii i Twój trener zalecił Ci zejście o prawie 40% z kalorii byś zmniejszył swój brzuch, to zmień trenera. Jeżeli chcesz schudnąć, to zacznij od tego by wyliczyć odpowiednie zapotrzebowanie kaloryczne: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
Białko serwatkowe potrafi zwiększyć chwilowo ilość insuliny, co jest bardzo korzystnym zjawiskiem potreningowym dla sportowców (nasilony transport składników odżywczych do mięśni), jak i dla diabetyków (rozważa się nawet zastosowanie białka serwatkowego w terapii cukrzycy). Regularna podaż protein sprzyja zdrowiu Wyniki: stężenie insuliny po 12 [...]
[...] z wiejskich zawsze jakiś placek wychodzi %-) No mi też taki bez szału wyszedł, ale jak zrobiłam to trzeba było zjeść %-) dałam dwa opakowania serka wiejskiego, 70g mąki, 30g odżywki, 3 jajka i łyżeczka proszku do pieczenia. Zblendowałam wszystko i do piekarnika, piekłam w 180° co do czasu to tak na oko bo zapomniałam trochę o tym, że sie piecze [...]
1.WIEK:31 2.WAGA:80 3.WZROST:178 4.WYMIARY: -Biceps:42 -Klata:112 -Udo:64 -Talia:82 5.STAZ NA SILOWNI:10 lat 6.CEL SUPLEMENTACJI: obecnie masa 7.DOTYCHCZAS STOSOWANE SUPLEMENTY/ODŻYWKI:kreatyna, bialko, gainer 8.KWOTA KTÓRA MOGE PRZEZNACZYĆ NA SUPLEMENTY/ODŻYWKI:- 9.POZIOM BF% (mniej więcej jeśli naprawdę nie wiesz umieść fotkę) 12%ok 10.TENDENCJA [...]
Cześć! Biorąc pod uwagę wszystko co napisałeś, zachęcałbym do spędzenia dwóch tygodni w zerowym bilansie kalorycznym, w trakcie których zrobisz sobie roztrenowanie. Pamiętaj o odpowiednim rozbiciu makroskładników: Poziom tkanki tłuszczowej pozwala na wejście na masę, także możesz spokojnie zacząć budować przez dodanie, po wspomnianych wyżej dwóch [...]
W fizjologii bardzo rzadko zdarza się, by znaczący niedobór czy ewidentny nadmiar służyły zdrowiu, osiągom sportowym, wzroście siły i masy. Najlepszym przykładem był Dorian Yates, który nie przyjmował bezkrytycznie żadnych wzorców, najpierw pytał: Dlaczego musisz wykonywać 40-50 serii na klatkę tygodniowo? Dlaczego musisz robić to i tamto, a [...]
Aby odpowiedzieć w pełni na to pytanie, należy najpierw doprecyzować, co autor tego pytania rozumie przez pojęcie „masa”. Najczęściej w słowie „masa” kryje się tak naprawdę masa mięśniowa. Jednak są również osoby, które choćby ze względów związanych ze zdrowiem, muszą zwiększyć ogólnie wagę swojego ciała. Na potrzeby tego artykułu przyjmę, że [...]
Nie ma czegoś takiego jak skutki uboczne stosowania kreatyny. Nawet u osób początkujących, czy w sytuacji stosowania sporych ilości tego suplementu. https://potreningu.pl/artykuly/suplementy-i-odzywki/czy-dlugie-stosowanie-kreatyny-moze-byc-niebezpieczne-5435 Jedyna wątpliwość jaką widzę, to fakt, iż jesteś osobą początkującą. W takiej sytuacji, [...]
Każda kreatyna jest taka sama, bez względu na firmę, więc nie będzie różnicy akurat w tej, którą zakupiłeś. Zalecenia dotyczące jej stosowania mogą być różne: 1. Stała supelmentacja, przez cały rok około 3-5 gramów dziennie. Głównie w zależności od masy ciała. 2. Cyklicznie przez około 10 tygodni 5 gramów przed i 5 gramów po okresie trwania [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] jakbyś podzielił dobrze makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Na zdjęciach widać, że już jest dobry poziom tkanki tłuszczowej aby rozpocząć budowanie masy mięśniowej. Zachęcałbym Cię do tego aby przez najbliższe 2 tygodnie być na tzw. zerze kalorycznym i później spokojnie dokładać 200-400kcal co 7-10 dni.
[...] też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] (ale jak mus to mus :D). Chciałbym uzyskać również informację jak powinna wyglądać moja dieta bym się rozwijał w stronę siły. Po treningu biorę kreatynę (5g) i białko (40g odżywki). Nie piję alko (raz na pół roku się może napije, nie palę fajek, nie ćpam). Dzięki za przeczytanie, Pozdro ;) /SFD/2021/2/28/59b3c43d18954f77a5b9cae6ae37e37a.jpg [...]
[...] 200-300kcal i podziel makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]