SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obróbka termiczna

  • ciekawostki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] poziomu cukru i co za tym idzie - niewielki wyrzut insuliny. Produkty takie nie są więc sprzymierzeńcem tycia. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych (obróbka termiczna, czas obróbki termicznej) podwyższa ich indeks glikemiczny. 8. Zażywanie dużej ilości ruchu na świeżym powietrzu. "Nic tak nie niszczy organizmu, [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 6030 Data: 2004-04-23 20:44:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    nic nie tracą, to nawet nie jest obróbka termiczna, a jak stracisz 1g białka czy węgli to się świat nie kończy.

    Odpowiedzi: 2957 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-10 08:13:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nie zaleca się tak robić, ale być może nie będzie z tego powodu żadnych problemów. Obróbka termiczna też jest niezłym sposobem na przedłużenie przydatności do spożycia, ale nie jestem pewien, czy do soboty mięso upieczone dziś wytrzyma.

    Odpowiedzi: 2957 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-16 10:46:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 16

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Może to wydawać się prozaiczne, ale ostatnio zacząłem się nad tym zastanawiać. Czy warto się przejmować ubytkami tłuszczu z mięsa podczas pieczenia (przejmować się = uwzględniać w liczeniu)? O ile z taką piersią czy nawet schabem nie ma problemu, to jednak piekąc karkówkę czy udka dochodzę do wniosku, że sporo fatu zostaje na na blaszy. Niby [...]

    Odpowiedzi: 2957 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-13 17:35:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 5!

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    450g, wszystko ważysz przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-29 23:25:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA cz.3

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    przed wszystko ważysz przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 2998 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-08-09 14:32:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 3!

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    To kup tran i łykaj w dni, w których nie występują przynajmniej dwa elementy z wspomnianej wcześniej przeze mnie żywności. Pewnie też się narażę wielu osobom, ale odradzam smażenie na oliwie. Szkoda marnować jej potencjał obróbką termiczną, do smażenia używaj oleju rzepakowego, smalcu albo masła klarowanego. Oliwę dodawaj sobie np. do ryżu, wtedy [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-08 22:11:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • S.P.A.M.

    Post
    Ladies SFD

    Moja zasada ogólna. No i też babcia, której odstąpiłam jakiś czas temu swoją polędwiczkę wieprzową w Lidlu mi to też powiedziała. Że przez sól przed obróbką termiczną mięso robi się twarde. :-D

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-16 10:33:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pojedyncze pytania Juniora vol. 6

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    1. Wszystko ważysz przed obróbką termiczną 2. W przed i potreningowym 3. Orzechy, oliwa, olej lniany jak najbardziej ok 5. Wrzuć przed posiłkiem 6. Tak jak napisałeś jest ok 4. To jest normalne: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDMiEX-SP69IW9Iq4jjwGcELJoBCe79nTEy9VigdI1mtBhhWiurw Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2014-03-14 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-14 06:40:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 10

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, wczoraj gdzieś na forum przeczytałem, żeby przed treningiem unikać posiłków zawierających błonnik np. owsianki. Prawda to czy nie bardzo? Bo od jakiegoś czasu conajmniej kilka razy w tygodniu to właśnie owsianka na mleku + rodzynki i banan są moim pierwszym a zarazem przedtreningowym posiłkiem. Drugie pytanie dotyczy gramatury posiłków. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-15 15:25:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1. W jakim celu ten olej rycynowy, wiesz czego się po nim dostaje? %-) 2. Straty są, ale nieduże, mimo to obróbka termiczna jest konieczna. 3. Tak.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-17 16:24:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pomóc w walorach smakowych dawaj śmiało i się tym nie przejmuj ;) surowe orzechy,pestki są bardzo dobre ale z omletem nie wiem jak smakują..przecież możesz nimi potem posypać tego omleta i będą dalej surowe. próbuj jak ci będą smakować. smażenie omleta to też nie jest jakaś gigantyczna obróbka termiczna bo omlecika raczej robi się na małej temp.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-13 16:46:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    czy 100g kaszy prażonej gryczanej odpowiada 100g kaszy gryczanej nieprażonej w sensie przed ważeniem. prażenie to pewna obróbka termiczna więc masa takiej kaszy może się zwiększyć. na opakowaniu takiej kaszy wartości odpowiadają paczce ryżu (100g) oczywiście wiem, że prażona kasza ma większy indeks i trochę traci na wartości ale po zjedzeniu około [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-29 17:15:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 12

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    kupuję i jadam łososia z puszki, skład to 100% łososia poddanego sterylizacji (obróbka termiczna pow. 100*C) i sól, smakuje świetnie, żadnych konserwantów - czy taka forma łososia nadaje się w codziennej diecie, czy za wszelką cenę sięgać po świeżego?

    Odpowiedzi: 2991 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-21 12:18:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wszystko wazymy przed obrobka termiczna

    Odpowiedzi: 3036 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-04-18 13:19:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna od oceny, 50 kg - Hashimoto

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    WoW...tragiczne wyniki. Obserwuj się, gdyż przy "typowym" Hashi często jest insulinoopornośc, PCOS, czy zespół Curshinga. Badałaś androgeny? Kortyzol? Co do diety. 1. Do każdego posiłku najlepiej wrzucaj warzywa 2. Komponuj posiłki tak, by te 20-25g białka na posiłek było, by móc osiągnąć próg leucynowy 3. Odżywka białkowa w momencie braków [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 4293 Data: 2017-05-11 18:41:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ale aminokwasy zostają ważymy zawsze przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 83 Ilość wyświetleń: 9067 Data: 2008-02-18 22:48:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tutaj poprawisz swoja DIETE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    mateusz000 1 posilek około 8:00 . Ser twarogowy półtłusty - 100g-nie wiem czy tyle zjem;/ . 5 orzechw wloskich . platki owsiane na mleku-miska ser twarogowy dawaj tylko na noc. Daj inne źródło białka 2 posilek około 13:00 . chleb bialy- 3 kanapki . jabłko . 2 jajka gotowane chleb biały wywal i daj razowy. Jest mniej przetworzony. Smaruj masłem 3 [...]

    Odpowiedzi: 3049 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-02-10 11:36:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tutaj poprawisz swoja DIETE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    I 6.00 platki owasiane 80 g mleko 2% 350g oliwa z oliwek 10ml Białko 21 Tłuszcze 23 WW 67 daj dwa jajka allbo troche sera II (szkoła) 9.00 chleb pelnoziarnisty zytni mieszany 50g (jedna kromka) szynka z drobiu 20g ser albo miecho oliwa z oliwek 5 ml ogórek 20g jablko (1) Białko 8 Tłuszcze 7 WW 38 III (szkoła) 9.00 chleb pelnoziarnisty [...]

    Odpowiedzi: 3049 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-31 08:09:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tutaj poprawisz swoja DIETE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Harrods wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną (gotowaniem, smażeniem itd.)

    Odpowiedzi: 3049 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-05-08 10:23:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)