[...] poziomu cukru i co za tym idzie - niewielki wyrzut insuliny. Produkty takie nie są więc sprzymierzeńcem tycia. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych (obróbka termiczna, czas obróbki termicznej) podwyższa ich indeks glikemiczny. 8. Zażywanie dużej ilości ruchu na świeżym powietrzu. "Nic tak nie niszczy organizmu, [...]
Nie zaleca się tak robić, ale być może nie będzie z tego powodu żadnych problemów. Obróbka termiczna też jest niezłym sposobem na przedłużenie przydatności do spożycia, ale nie jestem pewien, czy do soboty mięso upieczone dziś wytrzyma.
Może to wydawać się prozaiczne, ale ostatnio zacząłem się nad tym zastanawiać. Czy warto się przejmować ubytkami tłuszczu z mięsa podczas pieczenia (przejmować się = uwzględniać w liczeniu)? O ile z taką piersią czy nawet schabem nie ma problemu, to jednak piekąc karkówkę czy udka dochodzę do wniosku, że sporo fatu zostaje na na blaszy. Niby [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
To kup tran i łykaj w dni, w których nie występują przynajmniej dwa elementy z wspomnianej wcześniej przeze mnie żywności. Pewnie też się narażę wielu osobom, ale odradzam smażenie na oliwie. Szkoda marnować jej potencjał obróbką termiczną, do smażenia używaj oleju rzepakowego, smalcu albo masła klarowanego. Oliwę dodawaj sobie np. do ryżu, wtedy [...]
Moja zasada ogólna. No i też babcia, której odstąpiłam jakiś czas temu swoją polędwiczkę wieprzową w Lidlu mi to też powiedziała. Że przez sól przed obróbką termiczną mięso robi się twarde. :-D
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. Wszystko ważysz przed obróbką termiczną 2. W przed i potreningowym 3. Orzechy, oliwa, olej lniany jak najbardziej ok 5. Wrzuć przed posiłkiem 6. Tak jak napisałeś jest ok 4. To jest normalne: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDMiEX-SP69IW9Iq4jjwGcELJoBCe79nTEy9VigdI1mtBhhWiurw Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2014-03-14 [...]
Witam, wczoraj gdzieś na forum przeczytałem, żeby przed treningiem unikać posiłków zawierających błonnik np. owsianki. Prawda to czy nie bardzo? Bo od jakiegoś czasu conajmniej kilka razy w tygodniu to właśnie owsianka na mleku + rodzynki i banan są moim pierwszym a zarazem przedtreningowym posiłkiem. Drugie pytanie dotyczy gramatury posiłków. [...]
[...] pomóc w walorach smakowych dawaj śmiało i się tym nie przejmuj ;) surowe orzechy,pestki są bardzo dobre ale z omletem nie wiem jak smakują..przecież możesz nimi potem posypać tego omleta i będą dalej surowe. próbuj jak ci będą smakować. smażenie omleta to też nie jest jakaś gigantyczna obróbka termiczna bo omlecika raczej robi się na małej temp.
czy 100g kaszy prażonej gryczanej odpowiada 100g kaszy gryczanej nieprażonej w sensie przed ważeniem. prażenie to pewna obróbka termiczna więc masa takiej kaszy może się zwiększyć. na opakowaniu takiej kaszy wartości odpowiadają paczce ryżu (100g) oczywiście wiem, że prażona kasza ma większy indeks i trochę traci na wartości ale po zjedzeniu około [...]
kupuję i jadam łososia z puszki, skład to 100% łososia poddanego sterylizacji (obróbka termiczna pow. 100*C) i sól, smakuje świetnie, żadnych konserwantów - czy taka forma łososia nadaje się w codziennej diecie, czy za wszelką cenę sięgać po świeżego?
WoW...tragiczne wyniki. Obserwuj się, gdyż przy "typowym" Hashi często jest insulinoopornośc, PCOS, czy zespół Curshinga. Badałaś androgeny? Kortyzol? Co do diety. 1. Do każdego posiłku najlepiej wrzucaj warzywa 2. Komponuj posiłki tak, by te 20-25g białka na posiłek było, by móc osiągnąć próg leucynowy 3. Odżywka białkowa w momencie braków [...]
mateusz000 1 posilek około 8:00 . Ser twarogowy półtłusty - 100g-nie wiem czy tyle zjem;/ . 5 orzechw wloskich . platki owsiane na mleku-miska ser twarogowy dawaj tylko na noc. Daj inne źródło białka 2 posilek około 13:00 . chleb bialy- 3 kanapki . jabłko . 2 jajka gotowane chleb biały wywal i daj razowy. Jest mniej przetworzony. Smaruj masłem 3 [...]