[...] z wysokim IG zawierają szybko szybko strawne węglowodany, których zjedzenie powoduje dużo szybszy wzrost, a następnie spadek cukru we krwi. W przeciwieństwie do węglowodanów niskoglikemicznych, których węglowodany się wolniej trawią, powodują stopniowy, stosunkowo niski wzrost cukru we krwi. Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-07-29 14:38:25
OK, faktycznie stosowanie dopingu może przełamywac ograniczenia jakie daje niski pułap węglowodanów w diecie. Niemniej generalnie zasady o których wpsomniałem - są w ujęciu generalnym (poza kontekstem dopingu) aktualne. Co do stwierdzenia: "Ale nawet jeżeli chodzi o naturali, to wysoka podaż tłuszczu właśnie pochodzenia zwierzęcego bardzo [...]
[...] spożywanie nie więcej niż 50g białka w 1 posiłku. Zależy to od aktualnego stanu homeostazy i treningu 7.Najlepszy do smażenia w wysokich temp. Jest smalec, zaś do smażenia a niskich i średnich oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Ponieważ oleje o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych takie jak np. margaryna podczas smażenia do [...]
[...] chronią śluzówkę i ścianki żołądka przed szkodliwym wpływem kwasu, zapobiegając też nawrotom owrzodzenia. Niedojrzałe banany są wskazane dla cukrzyków, ponieważ mają niski indeks glikemiczny i powodują powolny wzrost glukozy we krwi. Owoce banana zawierają ważne dla mózgu substancje tyrozynę i dopaminę. Są to substancje psychoaktywne, [...]
[...] treningiem lub tyle samo co po i w mniejszych ilościach w ciągu dnia.. Nie należy ich unikać za wszelka cenę, lecz spożywać je umiejętnie .Podstawą powinny być te złożone o niskim indeksie glikemicznym ,a więc głownie nieprzetworzone. Dobrymi źródłami są makarony pełnoziarniste, brązowy, paraboliczny ryż, kasze, warzywa, rośliny strączkowe, [...]
[...] i zobaczyć ile jest tam błędów. Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, [...]
[...] nastroju oraz utrzymaniu "świeżości myśli". Nie dziwi więc popularność wśród sportowców siłowych, kulturystów oraz wszystkich tych dyscyplin, które wymagają diet o niskiej zawartości węglowodanów. Niektórych negatywnych symptomów stosowania diet niskocukrowych można uniknąć właśnie dzięki stosowaniu glutaminy. Poprawa wartości oraz [...]
[...] cząsteczki skrobi (skrobia to też cukier tylko bardzo złożony). W gorzkiej czekoladzie też jest cukier, tylko że nie w postaci glukozy czy sacharozy. A co do reszty (czekolada mleczna, biała, M&M's, Twix) to ich niski IG wynikać może z dużej ilośći tłuszczy, które "zwalniają" trawienie. Tak mi się przynajmniej wydaje. Pozdrawiam.
[...] nastroju oraz utrzymaniu "świeżości myśli". Nie dziwi więc popularność wśród sportowców siłowych, kulturystów oraz wszystkich tych dyscyplin, które wymagają diet o niskiej zawartości węglowodanów. Niektórych negatywnych symptomów stosowania diet niskocukrowych można uniknąć właśnie dzięki stosowaniu glutaminy. -Poprawa wartości oraz [...]
[...] jakis czas utrzymuje sie "troszke" podwyzszony poziom. Aha, bo nie wytlumaczylem: glukoza to jedyne paliwo dla naszego mozgu wiec jesli poziom cukru we krwi jest niski to mozg obniza swoje obroty(zmnijezsa jego zuzycie) by przetrwac jak najdluzej. Dlatego np.: d****e bioracy insuline jako srodek dopingujacy moga sie przejechac tzw. [...]
[...] w przypadku amfetaminy". Amfetamina dawała wyniki wyższe jeśli chodzi o euforię a niższe w odniesieniu do niepokoju. Autor badań określił negatywny wpływ efedryny jako niski i porównywalny do wpływu kofeiny w odniesieniu do możliwości uzależnienia się od przyjmowanego środka. Znajduje to potwierdzenie w rzeczywistości - pomimo iż efedryna [...]
[...] czy widziałaś w jakieś książce wykres wydzielania insuliny u zdrowych). I teraz normalny organizm jak nie ma glukozy ciągnie z tłuszczy. Ale jeśli poziom insuliny jest za niski to nawet keton nie jest efektywnie wykorzystywana jako źródło energii. Wiadomo keton to nie glukoza i nie potrzebuje dużo insuliny ale mimo wszystko pewną ilość tak. I [...]
[...] tłuszczowej (zwłaszcza trzewnej tkanki tłuszczowej) Zwiększenie wrażliwości na insulinę Zwiększona twardość mięśni Optymalna produkcja hormonów 11-OXO ma bardzo niski współczynnik konwersji do estrogenów choć może konwertować do 11-ketotestonsterone i przy wysokich dawkach może być hamujące do tych naturalnej produkcji testosteronu. [...]
[...] różnego źódła energii. -dieta ta oszczedza miescnie przy niedoborze bialka Kiedyś tak sądzono, coś jednak mi się zdaje, że jednak tak nie jest. -poziom insuliny jest niski a skoro tak poziom testosterony powinien wzrosnac Teoretycznie tak, ale o ile, czy to będzie miało znaczenie? Może minimalne. -organizm dobrze radzi sobie z tluszczmi [...]
[...] to trzustka wydziela insuline, ktora czesc cukru przeznacza na biezące potrzeby, a reszte chomikuje w postaci glikogenu ( na czarną godzine:>), kiedy natomiast jest za niski (to nas interesuje najbardziej), trzustka wydziela glukagon a nadnercza adrenaline, dwa hormony, ktore przeksztalcaja glikogen z powrotem w glukoze. W tej diecie chodzi [...]
[...] w przypadku amfetaminy". Amfetamina dawała wyniki wyższe jeśli chodzi o euforię a niższe w odniesieniu do niepokoju. Autor badań określił negatywny wpływ efedryny jako niski i porównywalny do wpływu kofeiny w odniesieniu do możliwości uzależnienia się od przyjmowanego środka. Znajduje to potwierdzenie w rzeczywistości - pomimo iż efedryna [...]
Może mają niski IG. ale fruktoza omija najwolniejszy etap glikolizy. Odnośnie IG. Glukoza jest standardowym produktem do którego możemy porównywać pozostałe. Indeks glukozy wynosi 100. Sacharoza(cukier stołowy) ma indeks glikemiczny 65. Fruktoza ma indeks równy tylko 23. IG fruktozy jest 4 razy mniejsze od glukozy mimo to dużo szybciej przemienia [...]
Witam Tak produkty o wysokim ID spożywaj tylko po treningu siłowym (najlepiej wypijaj carbo względnie mass gaina), natomiast w ciągu dnia wybieraj produkty o niskim ID. Za produkt o wysokim ID przyjmuje się taki który podwyższa poziom cukru we krwi w dość znacznym stopniu (powyżej 65-70 w skali od 0-100, jest to reakcja organizmu po zjedzeniu [...]
[...] łykniemy katabolizmu, może nie tak bardzo dużo, ale jednak. Jak za dużo - białko przejdzie do glukozy i wybije nas z ketozy, co też może zaowocować katabolizmem jak mamy niski pułap kcal. A dla Binia też coś mam: http://rippedbody.jp/2011/10/23/how-to-calculate-leangains-macros/ Nie wiem, czy już to tutaj było, czy nie. Chwilę nie zaglądałem [...]