dużo przyczyń może być - za dużo błonnika - za dużo białka - za dużo produktów wzdymających ( głównie oligosacharydy ) - zły stan flory bakteryjnej jelita - nietolerancja pokarmowa - choroba metaboliczna
jeżeli szukasz dobrej jakości białka, to najlepszym wyborem będzie białko serwatkowe, jw. wołowe kojarzy się z produktem premium, bo kulturyści z ameryki jedzą ciągle stejki itp, po części też na potrzeby osób z nietolerancją, ale w takim wypadku możesz skorzystać z izolatu białek serwatkowych lub hydroizolatu
[...] można z nich korzystać i spożywać mając nietolerancję laktozy. Tutaj trochę więcej informacji na temat nietolerancji laktozy: https://potreningu.pl/articles/6681/nietolerancja-czy-alergia-na-laktoze https://potreningu.pl/advices/492/masz-nietolerancje-laktozy-wybieraj-izolaty-bialka-serwatkowego- [...]
[...] : 3x w tygodniu siłownia - FBW, w DNT aero/HIIT Odżywianie : mam słabość do słodyczy, ale staram się ograniczać Cel : redukcja rozłożona w czasie Ograniczenia żywieniowe : nietolerancja laktozy Stan zdrowia : nadciśnienie Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : CLA Czy możliwe jest [...]
[...] trawienne po danej odżywce białkowej, tego niestety nie wiemy. Każdy organizm jest inny i może być różnie. W takich sytuacjach musisz sprawdzić to w praktyce. Jeżeli nietolerancja jest niewielka, to być może problemów nie będzie. Jeżeli jednak chcesz mieć pewność, to sugeruję zakup izolatu białka serwatkowego lub koncentratu bez laktozy [...]
[...] wpływu na to czy twaróg lub nawet ogólnie nabiał powinien/nie powinien znajdować się w diecie. Głównym czynnikiem decydującym o tym powinny być czynniki zdrowotne, np. nietolerancja laktozy (tutaj akurat można kupić nabiał bez laktozy), jakieś choroby autoimmunologiczne, alergie, itp. Poza tym oczywiście indywidualne odczucia smakowe. [...]