Niestety mój blender nie wytrzymał mocy orzechów i sie popsuł xD Zrobiłem już z tych orzechów ziemnych taką papkę na 70% Dziękuje za porady. Przy nowym lepszy sprzędzie spróbuję na pewno. Wiem, że należy ich unikać, ale są dośc dobre, więc raz na jakiś czas. czemu nie. Zrobiłem je bez dodatkuów. Same orzeszki ziemne. Nie powinny być takie złe. [...]
Można jeść warzywa zamiast owoców, to nie problem. Szkoda, że nie lubisz orzechów, bo włoskie, laskowe, migdały czy nerkowce są wartościowym źródłem tłuszczy i innych składników. Ale bez tego da się żyć, mając inne źródła zdrowych tłuszczy, np. oleje (np. lniany zimnotłoczony z dużą zawartością kwasów wielonienasyconych powyżej 40% lub rzepakowy [...]
Zmień tą dietę, bo to jakaś masakra. Daj mięso, tłuste ryby, orzechy włoskie, nerkowce, a nie same omlety. Ułóż jeszcze raz i wrzuć. Wracam z czymś takim, aktualna "dieta". Czekam na obelgi }:-( Jest to przykład dnia treningowego, trening w godzinach 15:00-16:20. Ten banan to jako uzupełnienie WW po treningu. [...]
[...] odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany [...]
Ryby niestety mi nie smakują ale orzechy włoskie i migdały, pestki z dyni dorzucę, bo kiedyś szły w dużych ilościach ale zmieniłem na nerkowce/brazylijski, bo walory smakowe wygrały. Ten olej rzepakowy do sałatek, ryżu dodajesz czy z łyżki równie dobrze smakuje? Olejem kokosowym się zainteresuje ale ja nic nie smażę oprócz jajecznicy ale [...]