[...] kreatyny w dawkach 5g bez ładowania). Pozostałe 20-30% osób nie reaguje na kreatynę ani przy jednym, ani przy drugim sposobie dawkowania. Gdy mięśnie są już nasycone, nadmiar kreatyny wydala się w postaci kreatyniny. Wybaczcie nam teraz nieco wywodów naukowych. Z moczem wydala się dziennie 14 -26 mg kreatyniny na kilogram wagi ciała. [...]
[...] nerki. Jeśli tego nie wyczytałeś na forum sfd to raczej ty slabo się orientujesz w temacie a nie ja Wstyd tylko ze ellis student żywienia człowieka na SGGW nie wiedział ze nadmiar bialka szkodzi na nerki. Dlatego junior23__ najpierw lepiej poczytac i dowiedziec się co mysla o nadmiarze bialka lekarze dietetycy i kulturyści na calym swiecie co o [...]
[...] Ci wystarczyć. Nie dosalaj. 8. Zachowaj umiar w jedzeniu cukru i słodyczy. Zamiast słodyczy jadaj więcej owoców i warzyw. 9. Bądź aktywny ruchowo. Pomoże Ci to utracić nadmiar dostarczanej z pożywieniem energii (kalorii). Pamiętaj, że ruch może często zastąpić lekarstwa, lecz żadne lekarstwo nie zastąpi ruchu!!! Według dietetyków do [...]
Ja mam trochę inne zdanie - hasło owszem, chwytliwe i producenci/sprzedawcy rozmaitych usług i produktów go celowo nadużywają, bo zakwaszenie, jak i np. grzybicę jelit , nadmiar wody w organizmie - można łatwo wmówić naiwnym ludziom i zbić na tym pieniądze... Ja "zakwaszenie" rozumiem tak, jak w tym artykule - nie jako ciężki stan organizmu, [...]
Zdrowe jelita -czyli zdrowie zaczyna się i kończy w jelitach Zdrowe jelita mogą uchronić nas przed masą różnych problemów zaczynając od problemów trądzikowych, wzdęć, problemów z przyswajaniem składników odżywczych aż po nowotwory. Ale jeżeli w naszych jelitach zaczyna się coś źle dziać. Kiedy nie mamy tam wystarczających ilości dobrych bakterii. [...]
[...] przyswajalną skrobią. Dlatego też zaleca się spożywanie nie oczyszczonych kasz i nie oczyszczonego ryżu. Rafinowane i „wzbogacone" pożywienie zwykle zawiera mało wody, a nadmiar soli lub cukru. Spożywając takie produkty odczuwamy pragnienie, dlatego też popijamy je różnymi płynami. Tak tworzy się błędne koło. A mianowicie: spożywanie [...]
[...] zdenaturowane. jednak wiekszosc odzywek mimo duzej zawartosci białek jest zbyt uboga w subst odzywcze gwarantujace prawidlowe zagospodarowanie tym białkiem ( podobnie majac nadmiar cegiel a niedoboe zaprawy, wody, piachu ... domu nie zbudujesz - tak samo majac w organizmie nadmiar białek a niedobor inncyh skl odzywczych nie zbudujesz miesni). [...]
[...] 9 kcal, podczas gdy 1 gram białka i 1 gram węglowodanów po 4 kcal, czyli 2,5 razy mniej. Dzięki temu dodanie tłuszczu do diety pozwala zmniejszyć objętość pożywienia. Jednak nadmiar spożytych tłuszczów odkłada się w tkance tłuszczowej. Zasilają ją także spożyte w nadmiarze węglowodany i białka. Organizm nie umie bowiem magazynować białka a [...]
[...] (cukry, mąki, produkty roślinne), a wtedy organizm produkuje tłuszcz i cholesterol z węglowodanów. Najpierw organizm spala tłuszcz jako najlepsze paliwo, a potem przerabia nadmiar węglowodanów na tłuszcz i cholesterol. Najgorsza mieszanka dla człowieka to taka, w której w sensie energetycznym (nie mylić z proporcjami wagowymi) zjadamy 50 proc. [...]
[...] (cukry, mąki, produkty roślinne), a wtedy organizm produkuje tłuszcz i cholesterol z węglowodanów. Najpierw organizm spala tłuszcz jako najlepsze paliwo, a potem przerabia nadmiar węglowodanów na tłuszcz i cholesterol. Najgorsza mieszanka dla człowieka to taka, w której w sensie energetycznym (nie mylić z proporcjami wagowymi) zjadamy 50 proc. [...]
[...] w mięśniową. ( To tak jak zamiana wody w wino - potrzeba do tego cudu) Po prostu nasz organizm nie potrafi z tłuszczu produkować białek, niestety odwrotnie potrafi z nadmiaru zjadanych wraz z węglowodanami i tłuszczami białek, wyprodukować tkankę tłuszczową. Nagromadzona tkanka tłuszczowa pełni przede wszystkim rolę [...]
[...] w mięśniową. ( To tak jak zamiana wody w wino - potrzeba do tego cudu) Po prostu nasz organizm nie potrafi z tłuszczu produkować białek, niestety odwrotnie potrafi z nadmiaru zjadanych wraz z węglowodanami i tłuszczami białek, wyprodukować tkankę tłuszczową. Nagromadzona tkanka tłuszczowa pełni przede wszystkim rolę [...]
[...] z powodu połączenia surowych owoców z ziarnem lub miodu z owsianką, nie sięgał po tabletkę hamującą wydzielanie kwasu. Nauczył się nie jeść w ten sposób. Gdy obżarstwo i nadmiar zaczęły się rozprzestrzeniać, powołano przeciwko nim normy religijne i przykazania. Obżarstwo jest grzechem głównym w większości religii, lecz niestety nie ma [...]
[...] składniki mineralne sa niezbędne dio należytego funkcjonowania ustroju człowieka. Musisz więc dbac, żeby znajdowały się w odpowiednich ilościach w twoim pożywieniu. Zarówno nadmiar, jak i ich brak wywołują choroby. Wszystkie składniki mineralne wchodzące w skład komórek i tkanek oraz występujące w płynach pozakomórkowych można podzielić na [...]
[...] proces uwalniania kwasu mlekowego z mięsni - skracając tym samym czas odnowy potreningowej. Witamina C jest jedną z ważniejszych witamin, a zarazem jedyną której spożycie w nadmiarze nie jest szkodliwe, gdyz jej nadmiar jest przez organizm wydalany. Źródło: surowe owoce i warzywa - czarna porzeczka, pomarańcze, głog i owoc dzikiej rózy. [...]
[...] zrodlem energii ani materjalem budulcowym lecz sa niezbedne do prawidlowego funkcjonowania organizmu.Niedobor jakiej kolwiek witaminy moze byc szkodliwy dla organizmu a ich nadmiar nie przynosi zadnego pozytku,albo wywoluje wrecz ujemne nastepstwa.Dlugotrwale braki okreslonych witamin moga spowodowac chorobe zwana awitaminoza .A podawanie zbyt [...]
[...] konieczność dostarczania jej w ilościach które zapewnią prawidłowy przebieg procesów życiowych. Niedostateczna podaż wody prowadzi do odwodnienia organizmu. Jednocześnie jej nadmiar też jest szkodliwy. Woda w kulturystycE Woda w kulturystyce jest najwazniejszym plynem.Nasz organizm sklada sie przedewszystkim z wody ktora tracimy przy [...]
[...] i im wyższy poziom sportowy tym lepsze obliczenia tym większa wiedza o tej nauce.Problem polega na tym że wielu adeptów sportu nie wie o tym że za mało to nie dobrze, a nadmiar szkodzi a wiemy że bardzo często mają nadmiar, ciężko jest o zrównoważenie tego wszystkiego a przecież niektóre witaminy i minerały ze sobą nie działają SA przeciwne [...]
[...] nazywamy tak wolne, niesparowane elektrony tlenu, które powstają w organizmie w wyniku przemian metabolicznych. Ich obecność ma związek z mechanizmami obronnymi, ale ich nadmiar zdecydowanie szkodzi. Wolne rodniki obdarzone są ładunkiem ujemnym i dążą do połączenia z cząsteczką dodatnią. Przebieg takiej reakcji łączenia cząsteczek nazywamy [...]