[...] właśnie z pestek winogron. W takim razie, co dobre do smażenia? Olej ryżowy? Kokosowy? Pomóż, bo co prawda dzisiejsze posiłki na cały dzień już usmażone na olej z pestek winogron, ale jutro nie chciałbym już powielać tego błędu, skoro tak uważasz, tylko poddaj jakiś pomysł na czym smażyć. PS. chemiczny PAM odpada, wole unikać takich rzeczy.
Diera poprawiona, a aeroby + trening siłowy zrobiłem wcześniej żeby nie było problemu z ostatnimi posiłkami. W dni bez treningu robie trening HIIT. Mam jeszcze pytanie. Czy zamiast jaj na śniadanie mogę zrobić sobie jajecznice lub omlet? Jeśli tak to na czym smażyć najlepiej. Pierś z kurczaka na obiad smaże na patelni grillowej.
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym [...]
[...] że trzeba to robić na głebokim tłuszczu. Produkt będzie gorzej trawiony. Od czasu do czasu wiadomo - nie zaszkodzi, ale jak wszystko z umiarem :) Dodatkowa kwestia to na czym smażymy, co jest niezwykle istotne! Tłuszcze na których możemy smażyć: najlepiej: olej kokosowy lub masło klarowane (nie zwykłe!, zwykłe masło można podgrzewać do temp. [...]
17:00 150g makaronu+ 150g piersi z kurczaka+warzywa+oliwa bez oliwy czyli na czym smazyc mam? btw nie liczylem bo nie mam wagi kuchennej i niewiem ile czego gram daje jakie orzechy najlepiej zakupic ktore najtaniej wychodza Zmieniony przez - abs33 w dniu 2009-05-07 16:11:41
[...] oleju, 2 łyżki soli, 2 łyżki orzeszków. Liście kapusty dokładnie umyć, osączyć i poszatkować na cieniutkie paseczki długości 4-6 cm. Dokładnie wymieszać z Soła i cukrem, po czym odstawić na 2 godziny. Paprykę umyć, wypestkować i pokroić na cieniutkie paseczki. Imbir obrać i drobno posiekać. Kapustę lekko odcisnąć. Dodać paprykę, imbir, musztardę [...]
[...] pełnotłuste mleko czy jogurty. Głównym mankamentem produktów zawierających nasycone kwasy tłuszczowe jest fakt, iż zwiększają one poziom cholesterolu we krwi w związku z czym ich spożywanie nie jest wskazane. Drugi rodzaj – zawierające kwasy tłuszczowe nienasycone, z punktu widzenia organizmu człowieka są o wiele zdrowsze a [...]
[...] i odświeżam Kącik kulinarny Dania zostały opracowane pod dyktando surowej diety kulturystów. Poniższe dania zostały opracowane pod dyktando surowej diety kulturystów. Życzymy smacznego! · Makaronowe rurki z sosem z tuńczyka * · Ryż z warzywami i sosem curry * · Ryż po kreolsku * · Tortellini w sosie [...]
[...] z prywatnymi zawirowaniami delikatnie zmalał. Być może bardziej z powodu wielu obowiązków oraz dopinania planu treningowego w napiętym miesiącu. Głowa myślała więc o czym innym. Całkowicie wyregulował mi się sen. Z 2-3 godzin snu sypiam już ok5h, będąc przy tym całkowicie wypoczęty (jak to wpływa na regenerację po treningu – tego nie [...]
[...] i nie zostały żadne gluty? Ile dodać wody do płatków owsianych żeby placki się nie rozpadały? Ile gotować ryż brązowy żeby nie był ani za twardy ani zbyt spuchnięty? Po czym masz mniejsze gazy po owsiance gotowanej czy miksowanej? Tu już nie ma drogi na skróty, doświadczenie trzeba zdobywać samemu. Mam nadzieję że nie porobiłem za dużych [...]
[...] kupowania mięsa od rolnika co choduje sobie krowy na pastwisku bierz w ciemno - wszystko co ma mięso, wnętrzności , to samo dotyczy mleka - ktore najlepiej bys pila prosto od krowy, tak samo by ser byl robiony z niepasteryzowanego mleka oraz jajek. Ryby dzikie nie hodowane. Czym bliżej natury czym mniej przerobione tym lepiej dla zdrowia
[...] z prywatnymi zawirowaniami delikatnie zmalał. Być może bardziej z powodu wielu obowiązków oraz dopinania planu treningowego w napiętym miesiącu. Głowa myślała więc o czym innym. Całkowicie wyregulował mi się sen. Z 2-3 godzin snu sypiam już ok5h, będąc przy tym całkowicie wypoczęty (jak to wpływa na regenerację po treningu – tego nie [...]
[...] mięsa są najchudsze i mają dużą zawartość (procentową) białka. Nie mogą być smażone na oleju ani żadnym innym tłuszczu, bo wówczas nie dość, że są tuczące, to jeszcze (o czym wspomniałem we wskazówce nr 4) organizm nie jest w stanie „wybrać” tego co dobre dla mięśni. Można zatem powyższe mięsa i ryby gotować w wodzie lub [...]
[...] z nietolerancją laktozy (cukier mlekowy), ponieważ podczas procesu klarowania masła - laktoza zostaje usunięta, - zawiera kwas masłowy, który jest głównym składnikiem odżywczym dla komórek nabłonka wyściełającego jelito grube (właściwie w naszej kuchni nie znajdziemy nic innego co mogłoby tak zregenerować ścianki jelita. Osoby, które walczą z [...]
[...] diety/zwróć uwage czy nie masz niedoborów vit. C -takie same ilości wegli, inaczej jest przy robieniu masy -możesz zacząć od 4g węgli/kg masy i schodzić w dół stopniowo, czym wolniej będziesz to robił tym mniej stracisz masy mięśniowej Trening Split 3*tyg jest ok. Proponuje robić trening holistyczny tj. po rozgrzewce wykanaj jedną serie [...]
[...] Oliwki wypestkować i pokroić w paseczki. 4) Napęczniały ryż doprawić do smaku sosem sojowym, odrobiną cynamonu, wymieszać z morelami, cebulką oliwkami i orzechami, po czym rozłożyć na wcześniej wysmażonej oliwą blaszce. Ryż skropić pozostałą oliwą i zapiekać około 10 minut w temp 250 C RADA: Ryż można przygotowywać na kilka godzin przed [...]
[...] co ułatwia odpowiednie dobieranie ilości - Pierwszy posiłek – płatki owsiane ja robiłem zawsze tak: mieliłem w młynku do kawy owsiankę, dodawałem słodzik i cynamon po czym zalewałem wrzącą wodą z czajnika, dużo zawodników robi na pierwszy posiłek omlet z białek jaj i owsianki - Może Pan śmiało używać słodzika najlepiej bez asparatamu - w [...]
[...] Oliwki wypestkować i pokroić w paseczki. 4) Napęczniały ryż doprawić do smaku sosem sojowym, odrobiną cynamonu, wymieszać z morelami, cebulką oliwkami i orzechami, po czym rozłożyć na wcześniej wysmażonej oliwą blaszce. Ryż skropić pozostałą oliwą i zapiekać około 10 minut w temp 250 C RADA: Ryż można przygotowywać na kilka godzin przed [...]
Jak na teflonie to możesz śmiało smażyć. W czym problem? Ja nie widzę żadnego. Co do tego mięsa to lepiej jakbyś wrzucił je do posiłku przed treningowego jak i po treningowego. Zrób tak bo tak będzie najlepiej :)