Kupiłem dziś taki makaron żytni razowy Bartolini. Skład: mąka żytnia razowa typ 2000, woda. 1) To lepsza opcja od makaronu pełnoziarnistego durum? 2) Czy istnieje w ogóle lepsza opcja mąki niż typ 2000?
Na stronie taki skład, natomiast w piekarni na plakietce zobaczyłem o taki : mąka żytnia razowa typ 2000 (44%), woda, kwas piekarski, mąka żytnia(14%), mąka pszenna typ 750l. Dodatkowo może zawierać: jaja, mleko, soję, sezam.
a jaki masz sklad tego chleba? 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąka żytnia razowa typ 2000 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane no i woda To już policzone z zakwasem. Drugi to: 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąki żytniej pełnoziarnistej 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane Zmieniony przez - Niniczka w dniu 2014-03-05 15:22:21 [...]
żeby nie było chemii itd im mniej składników w składzie tym lepiej:-) np .chleb który dzisiaj upiekłem z mieszanki z linku co ci dałem wyżej: ziarnisty 100% żytni skład :mąka żytnia typ 720 , mąka żytnia razowa typ 2000 , płatki jęczmienne/pszenne/żytnie , siemie lniane, słonecznik,sezam , sól ,suchy zakwas z 1kg mieszanki - 1,7 kg chleb , blacha [...]
[...] z dojrzałego awokado, to wkładać je do lodówki na noc czy nie?I przeczytałem, że aby zatrzymać utlenianie awokado można zanurzyć w małej ilości oliwy-prawda to ? Mąki znaleźć nie mogę, znalazłem stronę tego młynu-jest to dokładnie -mąka żytnia razowa typ 2000, na opakowaniu pisze jeszcze żurkowa. Zmieniony przez - wsiok w dniu 2010-04-07 21:56:20
Na początku napisałeś, że węglowodany czerpiesz z otrębów. Niestety to nie jest dobre źródło węglowodanów. Można ich trochę dodawać do diety, żeby zwiększyć ilość błonnika, ale nie za dużo. Nic dziwnego, że chodzisz zapchany... Myślę, że dobrze by było gdybyś wstawił kilka przykładowych dni diety do oceny, żebyś zobaczył czy nie robisz jakichś [...]
[...] gotowane po treningu ok.400g są dobrym rozwiązaniem? 2.Czy zółtka jaja normalnie wliczać die diety? 3.Czy podczas robienia masy ponad 6ww/kg takei węglowodany jak Owsianka,mąka żytnia-razowa typ.2000,brązowy ryż,makaron razowy będą okej czy są to raczej dobre produkty przy redukcji a teraz przy masówce zamienić to na biały ryż,makaron zwykły? [...]
3.06.2014 Dzisiaj wolne od pracy, cały dom dla mnie więc powoli, bez pośpiechu, nie ma się co przejmować %-) Dieta - rano placki z 4 jajek, wpc, mąka żytnia razowa typ 2000, mleko, proszek do pieczenia + kawa - obiad różne części z kurczaka robione w piekarniku - kolacja płatki owsiane, mleko, wpc i kilka brzoskwiń z puszki - druga kolacja znowu [...]
http://sklepirena.pl/images/5902991055098.jpg A taki chlebosz do codziennego spożycia jako drugie śniadanie będzie odpowiedni? Skład: mąka żytnia (razowa typ 2000, pytlowa), woda, ziarno słonecznika (12%), siemię lniane (9%), mąka pszenna, drożdże, żyto krojone (3%), sól. Niestety wartości odżywczych nie ma podanych.
Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie jeśli już tak się boisz pojemników śniadaniowych, będą chyba placki do szkoły. Jajka,żółtka + płatki/mąka żytnia/razowa typ 2000 i na teflon. ewentualnie jeszcze odrobina białka i orzechów do tego dla smaku
[...] wyjście tylko że trochę to roboty. Ewentualnie możesz kupić jakąś odżywkę białkową i do śniadania do owsianych będzie pasować idealnie. Ciekawym wyjściem może się okazać mąka żytnia razowa typ 2000. Można z niej robić fajne naleśniki, łatwiej się z niej robi niż z płatków owsianych. 2 śniadanie może być ta makrela lub inna ryba czy chude [...]
W sklepie ze zdrową żywnością. Mąka żytnia razowa typ 2000 bo o taką Ci pewnie chodzi, kosztuje około 3,70zł za kg. Kupowałem ją kiedyś jak chleb sobie robiłem ;] Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-09-01 13:17:39
Kuba byc moze jest tak jak mowisz, ale ja nie jestem pierwszy i nie ostatni, ktory tak robi. Konkretnie o te gofry sie rozchodzi, a mam jeszcze jedno pytanie odnosnie mak, rodzajow itp. itd. A wiec tak: 1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas? 2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego? 3.Czy [...]
A wiec tak: 1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas? 2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego? 3.Czy maka z pszenicy durum dobra jest? Wiem, ze do makaronu sie uzywa, ale, gdzies kiedys ktos pisal mi, zeby z takiej pizze np. zrobic bo sie nadaje do tego. 4.Jesli zmieszam make zytnia razowa [...]
mąka pełnoziarnista to to samo co razowa? :P Nie, to nie jest to samo. Masz też mąkę pszenną pełnoziarnistą ;) ziom. oczywiście że tak :P mąka pełnoziarnista=razowa=typ 2000=grubo mielona. Może być pszenna, żytnia, orkiszowa itp.