witam jak dla mnie rama odpada zamien jak juz na maslo. chleb pszenny i ta maka pszenna odpada.. jemy tylko razowe rzeczy (pelnoziarniste, np pumpernikiel, zwykly razowiec z nasionami) makaron razowy durum, postara sie jesc tez np kasze gryczana, ryz brazowy one sa znacznie lepsze niz ziemniaki. mielonka.. nie wiem jak sojowa ale miesne sa syfem [...]
"chleb pszenny i ta maka pszenna odpada.. jemy tylko razowe rzeczy (pelnoziarniste, np pumpernikiel, zwykly razowiec z nasionami)"-chleb dobra zapamietam a make czym zastapic "makaron razowy durum, postara sie jesc tez np kasze gryczana, ryz brazowy one sa znacznie lepsze niz ziemniaki"-dobra zmienie "wydaje mi sie ze 4 [...]
jak ktos to bedzie jadl, niech spojrzy na spod bulki, wkladane sa tam tabletki przeciwymiotne, z jakich wzgledow kazdy chyba sobie sam moze odpowiedziec. chodzi np o hamburgery, cheesburgery z maka. Zmieniony przez - highpriest w dniu 2007-12-20 12:03:13
highpriest Wysłana - 20 grudzień 2007 12:02 jak ktos to bedzie jadl, niech spojrzy na spod bulki, wkladane sa tam tabletki przeciwymiotne, z jakich wzgledow kazdy chyba sobie sam moze odpowiedziec. chodzi np o hamburgery, cheesburgery z maka. hehe czytalem spokojnie ale tego już nie zdzierżyłem hehe wiad - najzdrowsze podejscie
Masz racje, bo ja też tak myśle, że lepiej jest iść do Maka niż być głodnym. Ale są ludzie, którzy wolą sobie wziąść pojemnik niż być głodnym i iść do Maka. Nie pasuje Tobie jeść dobrego, przez siebie zrobionego, pełnowartościowego posiłku - OK. Mi pasuje. Wolisz chodzić do Maka - chodź sobie.
micronized oznacza rozdrobnienie stosowane w stosunku do kreatyny np. 80 lub 250 mesh , różnicy w działaniu nie ma, choć 80 wchlonie sie troszeczke wolniej niz np. 250, 80 jest jak piasek, a 250 jak mąka pozdrawiam.
garść statystyk ze strony gksjastrzebie.com Ogółem w 170 meczach II ligi zdobyto 432 gole, co daje średnią 2,541 goli na mecz. Gospodarze zdobyli 262 gole (61%), a goście 170 goli (39%). W I połowach meczów strzelono 205 goli (47%), a w II połowach 227 goli (53%) Gospodarze wygrali 79 meczów (46%), padło 46 remisów (27%), a goście wygrali 45 [...]
[...] lekko odcisnąć. Granulat sojowy możemy wykorzystać jako zamiennik mięsa do wielu potraw, między innymi: do kotletów mielonych, pierogów, gołąbków, past. Skład: odtłuszczona mąka sojowa, woda Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1315 kJ /310 kcal Białko 50,0 g Węglowodany przyswajalne 23,0 g Tłuszcz całkowity 2 g Mogę go wrzucić [...]
A czy mogę np. ją wymieszać ze zwykłą glukoza spożywczą? niechodzi mi teraz a żadnego transportera tylko żeby to chociarz troche smaku miało, bo woda z mąką jest niezbyt dobra ... ;]...?
Niewiele, nikt nie szcza do frytek nie wali konia do szejkow, kanapki zwykle sa swieze, tzn przydatnosc maja po 10min czasami sa i pol godziny, ale po tym czasie zwykle sa wyrzucane, cistka tez juz nei sa przepakowywane. Jak przychodzilem do maka, to czesciej tak bylo, ale polecieli kierownicy z roznych budek przez kontrole gdzie to wlasnie [...]
Mąka razowa albo z pełnego przemiału + WPC do ciasta nadzienie ser z mlekiem zrobiony na gęsto i jest całkiem wporzo A no i smażymy naleśniki na teflonie bez tł.
No wlasnie Jacek Jak oceniasz owsiane VS ryz? I czy takie mielenie (np owsianych, z ktorych powstaje w zasadzie maka) i wypijanie na raz takiej sporej bylo nie bylo porcji kcal nie ma jakichs negatywnych skutkow? W koncu "normalny" posilek jemy przez ladnych kilka minut powoli rozdrabniajac w jamie ustnej, mieszajac ze slina itd, a w [...]
[...] nie jest.jest wiadomym że niezostały po sokratesie żadne pisma.ale są przekazy ustne,w których sokrates jasno mówi co powinien jeść obywatel idealnego państwa "są to;mąka,oliwa,ser,cebula,zielone jarzyny,groszek,fasola,figi,jagody.kończy mówiąc;"i tak żyjąc w zdrowiu i pokoju,będą umierali w póżnym wieku"o mięsie niema ani [...]
makaronow nie polecam...chyba ze jakies razowe, wielojajeczne etc. bo tak...zobaczcie na skład mąka 500tka i woda... http://*******/pn48 tu masz zrodla ww Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2008-01-12 14:19:27 Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2008-01-12 14:19:49
Witam! wydaje mi sie ze wiekszosc razowcow to barwiona lipa nie nadajaca sie ne redukcje... jak sprawdzic czy chleb jest dobry ja jem cos takiego z biedronki: polskie zboza sklad: maka zytnia , maka razowa 2000, maka pszenna, drozdze, syrop, miod, cukier nadaje sie?
na redukcje raczej sie nie nadaja...niewiel chlebów razowych jest tak naprawde razowa gadalem z w piekarni z babka i ona mowi"paaaaaaaanie wiesz pan jaka taka maka jest droga?! baaardzo zadko stosujemy...jak juz to ciut." kup chleb ktory w skladzie ma tylko razowa make to jestes kozak:) poza tym - podobno- chleb typowo razowy jest [...]