Placek to 150 g ubitych białek, cebula, szynka, przyprawy, mąka 40 g /SFD/2019/1/16/700fff32478643c993fcec86588a6949.jpg /SFD/2019/1/16/06ba05e7c7884cf88c11890c1f23634c.jpg Zmieniony przez - Hidan20 w dniu 2019-01-16 12:31:15
https://i.imgur.com/lIrab5Xh.jpg Składniki - 40 g mąki ryżowej - 10 g skrobi ziemniaczanej - 250 ml mleka - 250 ml wody - 2 łyżki erytrolu lub innego słodziwa - aromat (ja użyłem coffeefee) - czubata łyżka karobu - pół łyżeczki cynamonu (najlepiej cejloński) - czubek łyżeczki gałki muszkatałowej - (opcjonalnie) białko, może być zamiast aromatu [...]
Ja robię od lat budyń z dodatkiem odżywki.Wychodzi gładki, bez żadnych farfocli, chyba,że niedokładnie wymieszam białko z maką ziemniaczaną i mlekiem przed dodaniem tego do gotujacego się mleka. Może niedokładnie mieszasz, a może to kwestia tego, ile białka dajesz i jaka to jest odzywka ? Ja używam własciwie głownie różne smaki Allnutrition i [...]
ogólnie białko jest dosyć wzdymające... jak długo stoi to później mam rewolucje żołądkowe, ale po jedzeniu z maka też więc może to mój żołądek tak reaguje ... vital box : " Magnez 187,50 mg (50%*) Cynk 15,00 mg (150%*) Żelazo 14,00 mg (100%*) Mangan 2,00 mg (100%*) Miedź 1,00 mg (100%*) 1000,00 µg Jod 150,00 µg (100%*) Selen 55,00 µg (100%*) [...]
ogólnie białko jest dosyć wzdymające... jak długo stoi to później mam rewolucje żołądkowe, ale po jedzeniu z maka też więc może to mój żołądek tak reaguje ... vital box : " Magnez 187,50 mg (50%*) Cynk 15,00 mg (150%*) Żelazo 14,00 mg (100%*) Mangan 2,00 mg (100%*) Miedź 1,00 mg (100%*) 1000,00 µg Jod 150,00 µg (100%*) Selen 55,00 µg (100%*) [...]
Gęste jak mąka, czyli takie jakie zawsze było i jest. zdecydowanie bardziej geste i zbite, jak wlasnie produkty maczne. nie jest to prosukt ktory sie mocno pyli jak wlasnie cukier puder, nie jest taki lekki
Lub po prostu mąka jaglana. Lepiej ona zwiąże strukturę omleta niż kasza. Kiedyś próbowałem z ryżem i nie jest łatwo usmażyć takiego omleta. Szczególnie jeżeli jest on duży.