Ja kupuje chleb na którym pisze, że jest razowy.Oto jego skład: mąka pszenna, mąka żytnia,drożdże, słonecznik, woda, sól. Chleb razowy orginalny ma podpobny skład.
Przeglądając forum widzę, że jednym z najczęściej wałkowanych tematów jest kwestia gainerów. Nie mówię już tutaj nawet o początkujących małolatach, którzy uważają wiaderko gainera za środek gwarantujący im 50 cm w łapie, ale także o doświadczonych forumowiczach polecających na lewo i prawo tą odżywkę jako uzupełnienie diety. Osobiście zaś uważam [...]
ojdan - jasne wyprzedzając odpowiedź na moje pytanie o hard mass powiem tak: - podejrzewam, że ciężko Ci się nabiera masy. W takim razie polecam dietę z szescioma posiłkami dziennie, a zaraz po treningu 100 g hardkorowego gainera (ok. 20% zawartości białka, np. Gainbolic, Monster Mass, tego multum jest na rynku). Hard Mass dla Twojego celu się [...]
Przede wszystkim to oblicz swoje zapotzrebowanie dzienne na kalorie i rozklad BTW.A na pzcatek to: I Posiłek (śniadanie) 7:00 mleko 0.5% 250ml + owsianka 100g + twarog chudy 100g + oliwa z oliwek 40g (pol kieliszka jakos) OK II Posiłek(śniadanie w szkole)11:00 kanapki z ciemnym chlebem + 70g gainera + mleko o.5% 250ml CHLEB RAZOWY(UNIJA TYCH PSEUO [...]
[...] przepis na kurczaka, ktory powinnien pomoc Wam odzyskac apetyt! Mysle, ze naprawde warto go przyrzadzic! Kurczak w kokosie Składniki: piersi z kurczaka, wiórka kokosowe, mąka, proszek do pieczenia, jajko, sól, pieprz i inne przyprawy(według uznania) Przepis: Pokroić piersi z kurczka w kawałki 2 na 2 cm doprawić je przyprawami. Przygotować na [...]
Kurczak w kokosie Składniki: piersi z kurczaka, wiórka kokosowe, mąka TUCZĄCA, proszek do pieczenia BEZ KOMENTARZA, jajko, sól ZATRZYMUJE WODE W ORGANIZMIE, pieprz i inne przyprawy(według uznania) PEWNIE W NICH W CHvJ SOLI Przepis: Pokroić piersi z kurczka w kawałki 2 na 2 cm doprawić je przyprawami. Przygotować na talerzyku trochę mąki z [...]
ok gumiś nie skreslaj odrazu tego przepisu, bo myślę, że jest dobry dla kogos kto jest na masie, a jak sie nie podoba, to można go zawsze troche zmienić. Wiadomo sól ma swoje plusy i minusy, ale jak jej unikasz to sa inne przyprawy , którymi można ją zastapić, a oto one: -sól niskosodowa -sól potasowa -zioła(np. czosnek, tymianek, [...]
[...] ona pochodzić z węglowodanów złożonych, gdyż są one trawione dłużej, co umożliwia stopniowe, ale stałe zaopatrzenie mózgu w glukozę. Najlepsze węglowodany dla mózgu to mąka z pełnego przemiału, kasze i płatki zbożowe, brązowy ryz, nasiona roślin strączkowych. Dieta powodująca lepszą pamięć i koncentrację powinna zawierać: witaminy z grupy [...]
Szarlotka po męsku Wyjąć z lodówki 10 jaj, położyć ocalałe 7 na blat, posprzątać podłogę. Ostrożnie nadtłukując skorupki, oddzielić żółtka od białek i wlać je do miednicy. Zetrzeć resztki z blatu. Mamy już 5 żółtek w miednicy. Bierzemy teraz mikser, mocujemy w nim trzepaczki do jaj i ubijamy żółtka. Wkładamy trzepaczki ponownie, tym razem mocno, [...]
Szarlotka po męsku Wyjąć z lodówki 10 jaj, położyć ocalałe 7 na blat, posprzątać podłogę. Ostrożnie nadtłukując skorupki, oddzielić żółtka od białek i wlać je do miednicy. Zetrzeć resztki z blatu. Mamy już 5 żółtek w miednicy. Bierzemy teraz mikser, mocujemy w nim trzepaczki do jaj i ubijamy żółtka. Wkładamy trzepaczki ponownie, tym razem mocno, [...]
Szarlotka po męsku Wyjąć z lodówki 10 jaj, położyć ocalałe 7 na blat, posprzątać podłogę. Ostrożnie nadtłukując skorupki, oddzielić żółtka od białek i wlać je do miednicy. Zetrzeć resztki z blatu. Mamy już 5 żółtek w miednicy. Bierzemy teraz mikser, mocujemy w nim trzepaczki do jaj i ubijamy żółtka. Wkładamy trzepaczki ponownie, tym razem mocno, [...]
zrozum - to nie maka, nie musisz jeśc 4 porcji staka dziennie, nic Ci to więcje nie da - szkoda nerek, bani itp. storm i shock - to polączenie pozamiatało mną najbardziej w życiu. zdr.
[...] niż pszenny, w niektórych okolicach wypieka się także chleb z mąki jęczmiennej i owsianej, a na obszarach uprawy kukurydzy ważnym składnikiem ciasta do wypieku chleba jest mąka kukurydziana. Większość współczesnych rodzajów chleba spotykanych w Europie i USA jest bardzo pulchna. Pulchny chleb łatwiej się gryzie i łatwiej trawi. [...]