Kuskus nie jest kaszą, w składzie i procesie produkcji przypomina bardzo makaron do spagetti (bo, kuskus i ten rodzaj włoskiego makaronu nie zawiera nic poza mąką i polepszaczami chemicznymi, brak w nim np. jajek). Makaron do spagetti jest dłuugi a, że kuskus jest drobniutke, to przez ten czynnik zaliczono go do kasz. Dla ścisłości - kuskus to [...]
[...] przyjazne dla naszej flory bakteryjnej "mikroby", polecane szczególnie po kuracjach antybiotykowych. 2. Odrzucenie (ograniczenie) białej mąki. Biała mąka jest produktem rafinowanym i w związku z tym jest pozbawiona witamin i soli mineralnych (zawiera śladowe ilości takich związków, bądź też jest sztucznie wzbogacana). W [...]
[...] steki sojowe dostarczają coś poza białkiem w dużej ilości (może jakieś witaminy, minerały)? Są one produkowane z mąki sojowej, a z tego co się mniej wiecej orientuje, to mąka to takie "popłuczyny" po produkcie z którego została wyprodukowana. W ogóle, droga soi na stół nie wygląda w tym przypadku ciekawie. Soja musi się sporo namęczyć... [...]
Dieta optymalna Na czym polega dieta? Krótko mówiąc polega na zachowaniu odpowiednich proporcji spożywanego pokarmu tzn na 1g białka powinno przypadać min. 2,5g tłuszczu i nie więcej jak 0,8 g węglowodanów (cukru) w diecie dobowej Produkty Zalecane Dla Człowieka przy Żywieniu Optymalnym Wszystkie rodzaje serów Jaja - powyżej 4 na dobę Podroby, [...]
[...] są miód i cukier. Węglowodany złożone występują w wielu produktach spożywczych, na przykład ziemniakach, pieczywie i kaszach. Prawdopodobnie każdy słyszał określenie mąka ziemniaczana - to po prostu jeden ze sposobów na określenie węglowodanów zawartych w ziemniakach. Jeśli chodzi o produkty spożywcze, węglowodany są różnymi postaciami [...]
[...] korzystnego składu flory symbiotycznej jelita grubego. Zawartość tych związków może się bardzo zmieniać zależnie od rodzaju produktu: jest niewielka w oczyszczonych mąkach i względnie wysoka (od 10 do 20% suchej masy) w produktach surowych (zboża: 10%, suche jarzyny: 20%). Rozmaite węglowodanowe produkty spożywcze zawierają też różne [...]
Sarimatha! Dieta kopenhaska jest dieta ubogoweglowodanowa. Zeby przejsc na normalne jedzenie potrzeba czasu i bardzo wolnego wprowadzania weglowodanow i tluszczy. Jesli chodzi o warzywa zielone to nie ma problemu to jest zawsze dozwolone! Juz w kopenhaskiej moglas zamienicac salate na brokuly. Jesli chodzi o papryke, pomidora, rzoidkiewke.. [...]
pomine bez komentarza.. przyjedź i sprawdź.. smakuje jak mąka? zmnieszaj lepiej i zmien proporcje białko/mleko - jak lubisz budyn waniliowy to to tym bardziej polubisz
introksi gdize ty kupujesz taka tania kreatyne????? ja tez chce:P ale masz racje glukoza kosztuje ok. 1,25 i dostaniesz ja w kazdym szanujacym sie spozywczaku :PPP najczesciej stoi miedzy maka a cukrem :))
[...] te zawierają przyjazne dla naszej flory bakteryjnej "mikroby", polecane szczególnie po kuracjach antybiotykowych. 2. Odrzucenie (ograniczenie) białej mąki. Biała mąka jest produktem rafinowanym i w związku z tym jest pozbawiona witamin i soli mineralnych (zawiera śladowe ilości takich związków, bądź też jest sztucznie wzbogacana). W [...]
[...] dolać 100 ml spirytusu kamforowego. Skórę łojotokową, trądzikową i z wągrami przemywać 3 razy dz. Marchew jako przystawka. Składniki: - 1 kg marchwi - tłuszcz - 3 dkg - mąka - sól, pieprz, koperek Marchewki oskrobać, opłukać, pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce w paski; włożyć do rondla, dodać wody i dusić do miękkości. W połowie [...]