lece tadka ampe co 2 dni i powiem wam ze chyba naprawde wybiela skore, dzis na siebie patrze w lustrze i wygadam jak mr.maka ;] trzeba było lepiej sie wypłukać po kąpieli a nie na tadka zganiać :P
Słuchajcie: mam 1kg ryżu w takiej torbie normalnie jak mąka itp. i tam go się robi z wodą. to mam robić tak, że 100g ryżu odmierzam sobie w szklance, to pewnie 100g to akurat szklanka wyjdzie? I ugotować go w 2 szklankach wody w takiej sytuacji? I jak to się ma do mleka? Jak np. sobie kiedyś ryż na mleku będę chciał zrobić, to też w proporcji 2:1 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam Jako, że aktywnie trenuję, a moja sylwetka nadal nie jest taka jakbym tego chciał postanowiłem przejść na dietę. Ćwiczę od dawna i prowadzę aktywny tryb życia. Jest jedno ale, mianowicie jestem "uzależniony" od słodyczy. Kilkakrotnie próbowałem ich nie jeść. Maksymalnie udało mi się to przez dwa tygodnie. Teraz chciałbym, żeby udało mi się [...]
IGMno jeszcze pare mcy temu szama szła konkretna, płatki czekoladowe cała paczka, jakieś pampuchy, kluski chleb i różne takie to była codzienność, a od święta może dwóch wypad albo do maka albo na pizze czy kebaba. Teraz standardem jest mięso i świadome ogarnianie szamy :-) od święta wpadnie cheat, a czasami jak sie postaram to eksperyment [...]
[...] Przez tą kwaśność chleba systematycznie zwiększałam proporcje mąki w stosunku do zakwasu. W najnowszym mąka dodana do zakwasu stanowiła dokładnie 334% wagi zakwasu. Wczoraj dowiedziałam się od mamy, że moja siostra jak zrobi właściwe ciasto (żytnie) wyrabia je 10-15 minut a [...]
Agnese a nie jest słodkawy ten chleb? Bo mąka kasztanowa jest dość słodka. I rzeczywiście przekonałam się że konsystencja bezglutenowego ciasta musi być dużo rzadsza, takie lejące się błoto %-)
Kurva sos mi nie wyszedł, ale ciężko teraz zjeść ten ryż, blee. Macie może jakieś SPRAWDZONE sposoby na to żeby dobrze zagęścić wodę po gotowaniu mięsa + jakieś przyprawy tam dodaję. Ja zawsze coś z mąką kombinowałem do wody, ale to raz na pięć wyjdzie. Zmieniony przez - Kitly w dniu 2013-03-11 16:11:08
[...] gotowania na parze to samo... W powyższych jestem prawie pewna, że wartość gotowej potrawy=wartość składowych surowych/suchych, ale co w przypadku pieczenia? Np.: ciasto: mąka, jajka, mleko, cukier... po upieczeniu gotowe ciasto ma w dalszym ciągu (mimo zmiany konsystencji) wartość kcal mąki, jajek, mleka i cukru? Konkretnie o co mi chodzi: [...]
[...] płatki owsiane jednakże przechadzając się wczorajszego dnia po Biedronce %-) Zwróciłem uwagę na pałeczki zbożowe a oto ich skład: Skład : Mąka żytnia pełnoziarnista 29,1 % , mąka pszenna pełnoziarnista 29,1%, otręby pszenne, mąka owsiana pełnoziarnista 7,3%, mąka jęczmienna pełnoziarnista 7,3%, zielona herbata 0,3%, sól. Śladowe ilości: Produkt [...]
Płatki owsiane są zdecydowanie najlepsze na śniadanie. Dlaczego płatki kukurydziane są złe ? Pierwszy lepszy temat z wyszukiwarki : http://lula.pl/lula/1,111768,9380825,Platki_kukurydziane_tucza_.html Są straszliwie przetworzone i mąką kukurydziana to żaden fenomen. Po treningu jak i przed musi być źródło łatwo przyswajalnego białka. Po treningu [...]
http://www.sfd.pl/temat373792 - 10 wskazówek żywieniowych http://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety http://www.sfd.pl/temat821284 - Podstawy układania diety cz.2 Poczytaj to najpierw Posiłek nr 3 - karton mleka ? To nie posiłek Ser twarogowy powinien być jako ostatni posiłek. Mąka pszenna niepotrzebna , z rana zjedz owsiankę. [...]