znalazlem, jutro wjadę z nim rano czeko 70% kakao, mąka, masło, cukier puder, jajka Muszę tylko kupić czoko i przeliczyć składniki bo mam na 1600 szt podane Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-03-03 17:42:24
Dzięki tej pogodzie jaka ostatnio panuje roślinki mi niesamowicie ozyły, a ja rezem z nimi ;-) Gig nie sluchalem bo znam na pamiec Dawno maka nie jadlem :-D smaka robicie
Mówcie co chcecie, ale domowy chleb wiejski pieczony na zakwasie... bije zapachem nawet piekarnie. Pracowałem jako kierowca w piekarni, i wiele kwestia higieny zostawiała do życzenia. W domu na czysto, wszystko cycuś glancuś, mąka z młyna. Dosypałem świeżo rozłupanych orzechów, żurawiny, rodzynek, posypałem sezamem jutro wrzucę foty.
Dawno nie robiłem. Z krawkami serowymi bym chciał, jalapenos, majonezem i keczupem z maka. Do tego boczek, cebula, jeszcze raz boczek i dużo mozzarelli Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-10-20 18:43:40
kurde mam smaki na wszystko%-) maka bym zezarl w opor bo praktycznie nigdy nie jem ale to bym musial ze 100 wydac%-) pizze jaks kfc chinczyki.a doprawil sie slodkosciami z cukierni ciasta paczki bulki slodkie itp.czipsy i jakies inne smakolyki paczkowane tez bym zjadl. zakupy zrobione mielonego tylko 2 paczki byly.za to sera zoltego chyba wpadlo z [...]
5 jajek 50g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 50g erytrolu (choć tutaj ilość jest zależna od smakosza) Jajka rozdzielasz. Makę mieszasz z proszkiem do pieczenia. Białka ubijasz na sztywno i dodajesz małymi krokami erytrol ciągle ubijając, następnie to samo z mąką kokosową. Na koniec dodajesz żółtka. Starasz się by masa nie opadła. Tą [...]
[...] u mnie tak było, jak przez lata piekłam chleby. Przyczyną opadnięcia chleba u Julliety może być tez przerosnięcie- czyli za długo chleb róśł. Lub tez zbyt mało mąki- mąka mące nierówna i w praktyce później konsystencję pieczywa ocenia się na oko i nie zawsze trzeba trzymać się ściśle przepisu . Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu [...]
Na około 1kg serc 1.Odkroić tłuszcz i ujścia żył 2.Przekroić serca na pół i wrzucić do miski 3.Dwa razy wypłukać serca w misce (zimna woda) 4.Wrzucić do garnka, nalać wody tak aby zakryła serca i zagotować 5.Gdy zaczną się gotować odczekać tak 2-3minuty i wylewamy całość wody wraz zawartością "piany"powstałą przy gotowaniu 6.Ponownie wlać wodę do [...]