maka kokosowa fajna rzecz, ale faktycznie droga... ale Twoje sniadanie wyglada przepysznie :-D trzymam kciuki za Ciebie redcow, bo wiem, ze nie jest Ci latwo w miedzyczasie nadrobie i przeczytam Twoj dziennik :-)
ŚRUTA Z NASION ORZECHA CEDROWEGO (MĄKA CEDROWA) Sypka masa bez domieszek. Możliwe jest występowanie grudek, rozpadających się przy oddziaływaniu mechanicznym. Zawartość wody w masie – nie więcej niż 9,2%. Zawartość tłuszczu – 1,2%. Ilość surowych protein – nie mniej niż 35%. Smak – właściwy smakowi nasion orzecha cedrowego, przypomina smak mleka w [...]
ember dzieki :-) mis bardzo upierdliwe... lalus przepis bardzo prosty: 6 calych jajek, ok 200gr maki kokosowej, ok 80gr masla klarowanego, troche soli - wszytsko zmiksowane i do formy do pieca. piec tyle zeby nie spalic gory ;-)mysle ze mozna spokojnie dodac mniej tluszczu bo sama maka (ta akurat ktora ja mam - czyli caly zmielony kokos) jest juz [...]
Ale olej do ciasta? Ja tylko woda i mąka i nawet nie gorąca tylko ciepła. Ja to mało wykwintną kucharką jestem ale moja mama tak robi i ja po niej malpuję :-)
[...] mają czasami czegoś niepokojącego w składzie? Serek twarogowy kojarzy mi się z jakimś deserkiem, a nie z naturalnym tłustym czy półtłustym twarogiem. No i co u Ciebie robi mąka pszenna? Zamień ją na żytnią albo razową ;-). W tym treningu najgorsze są thrustersy po przysiadach z wyskokiem. Miażdżą :-)). BTW. Kobieto, widziałam zdjęcia stronę [...]
widze ze mowa o pierogach :-) ja dzis robie ruskie,ale nie zjem ani jednego :-( .Farsz juz zrobiony a ciasto robie podobnie jak leah tylko maka i ciepla woda, troche soli, bez jajka ale sa rozne sposoby.
Hej Monia.W.B. niestety nie przebywam teraz w Polsce a tu gdzie mieszkam taki polski twarozek to raczej ciezko kupic. Mozna znalesc w polskim sklepie ale cena troche zbyt wygurowana - 3 euro!!!! Dlatego kupije taki cottage cheese, ktory nie jest tak ubity jak ten nasz polski twarog ale mysle, ze jest O.K. 13g bialka na 100g @-) Ten chleb chrupki [...]
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny Sklad nie jest zbyt dobry. Za duza zawartosc maki pszennej. Slonecznik tez jest zbedny.
zamiast ryżu polecam kasze (np. gryczaną), strączki (fasola, ciecierzyca, soczewica), kosme ryżową, amarantusa. Chrupkie pieczywo może być ale patrz na skład: woda, sól, maka żytnia i nic więcej. Tuńczyk jak z puszki to nie częściej niż 1-2 razy w tygodniu - najlepiej świeże ewentualnie mrożone rybki kupuj :-) Kawy nie wliczaj w rozpiskę. Trochę [...]
obliques tak hoduje, po zabraniu części do pieczenia dokarmiam co bym miała na następne pieczenie. Mąka oczywiście żytnia 2000 prosto z młyna /-)_ Majicou ani jedno ani drugie - nauczyłam się jeść na wyczucie. W lutym jak tu zawitałam to przez tydzień liczyłam ile mi tego wychodziło, 1700-2000 zależnie od dnia, teraz raczej dobijam do 2000 a [...]
To ostatnie to pomyłka, jadłospis na 2 dni :-( Dieta "proteinowa" wyglądała tak "sobie" - bez liczenia ilości : - nabiał ( lekkie serki- wszystkie możliwe i duuuużo, kefirki, jajka) - mięso z drobiu, - tuńczyk przeważnie, - mąka kukurydziana, - z warzyw - gotowana marchew.
Ja chyba z 5 razy próbowałam robić chleb na drożdżach spożywczych BLEH... na sama myśl mi niedobrze ;/ Ale odkryłam cudowny sposób, i teraz raz w tygodniu piekę MEGA razowy chlebek na prawdziwym zakwasie. Składniki na zakwas: 3 łyżki otrębów pszennych 3 łyżki otrębów żytnich 3 łyżki mąki żytniej typ 2000 250ml ciepłej wody łyżeczka soli i cukru [...]