Białko (mięso, sery, mleko, jajka) jest budulcem mięśnia (tego mięsa, co rusza się pod skórą). Węglowodany (tłuszcze, cukry, makarony, owoce) dają zaś głównie energię. Trzeba mieć i to i to żeby ćwiczyć optymalnie. Gdy masz jednak za dużo węglowodanów, a za mało wysiłku to magazynują się one jako tkanka tłuszczowa. Z czystym (rzadkość) białkiem [...]
[...] i to akurat jeden z najlepszych moich tłuszczy jesli jest sw i jeszcze czasem siłownia domyslam sie ze aerobów niewiele to musisz miec wiecej dobrego białka w diecie a nie mleko i jogurty...bo masz tylko 2 posiłki z porządnym białkiem...chleb + owoce czy warzywa to tragiczne rozwazanie szczegolnie na redukcji. jak wyżej łącznie wychodzi 72g [...]
[...] A teraz jem po prostu jak tylko moge jesc, trzymając tylko mniej więcej kontrolę nad białkiem, a tak to upycham w siebie węgle skąd tylko sie da i kiedy się da, unikam tego na co pewnie mam uczulenie(mleko), bo inaczej zaraz po posilku trace to co zjadlem... I w ten sposób w miesiąc treningu 3 dniowego przybrałem AŻ 4 kg na mięśniach ^^ bez supli