Jeśli szukasz chudej ryby, to dobrym rozwiązaniem będzie mintaj, morszczuk, dorsz, miruna i pewnie jeszcze by się znalazło. Istotne jest to, żeby te ryby były świeże/mrożone. Ryb z konserw staraj się nie jadać zbyt często, a panga to już w ogóle syf.
ok 15ł za kg A jakiej ryby? Co polecasz? Próbowałem tych od zółtych panga i mintaj chyba. W smaku nie najgorsze ale z 0.5kg ryby zostaje może 200g. Dodatkowo poczytałem też jak toto hodują i jaka u nich jest woda.
[...] w domu i na kotlety albo do ryzu z pomidorami i czosnkiem? A makrela wedzona? Smakuje mi robiona w domu pasta z makreli,cebuli,koncentratu pom.,ogorka kiszonego. A mintaj 10 proc glazury moze byc na parze? Olej rzepakowy,nierafinowany,zimnotloczony? Edit. A kiszonki i ostre przyprawy moga byc? Np ostre papryczki? Lubie je dodawac do [...]
[...] i nie da się nie zauważyć postępu - chociażby w wydolności organizmu i wytrzymałości mięśniowej. Po treningu 60 g gainera i niestety długa przerwa przed posiłkiem - ponad godzina od ćwiczeń. Mam nadzieję, że mnie ten gainer trochę uratował. A na obiadek mintaj w koperku i cytrynie smażony na oliwie, warzywa w sosie winegret i 150-200 g makaronu.
[...] ale jeszcze jakiś czas bede chodził o kulach. zmieniłem menu na jakiś czas śniadanie jajka 5 szt orzechy włoskie 20g Ii śniadanie makrela wędzona, łosoś wędzony, śledź 200g siemię lniane 30g obiad łopatka wieprzowa 200g ser gouda 50g obiad II mintaj 250g śmietana 18% 50g orzechy włoskie 20g kolacja twaróg, tuńczyk 150g oliwa z oliwek 20g
Kawa rano musi być! :-)) Uwielbiam ją - lepsza niż energetyki :-P Miałem koszmary po tych gównach od Waldensa... %-) Na śniadanie wpadnie zaraz mintaj z mixem sałat i pestkami dyni chyba. Grek -> chcesz zrobić sobie wolne od treningu czy od GOTOWANIA? No please! Nie przestawaj gotować :-P A takie STEJKI ja lubię robić z mięsa z Tesco. [...]