[...] / tłuszcz kaczy / olej kokosowy / masło klarowane / olej rzepakowy. możesz również delikatny dodatek tłuszczy skomponować z orzechów: laskowe / brazylijskie / macadamia / migdały. aczkolwiek domyślam się, że skoro oszczędzasz na mięsie to i ciężko będzie Ci dorzucić takich produktów z powodu ceny. aczkolwiek jeśli dorzuciłbyś 150-200g takich [...]
[...] jeśli kupujemy fistaszki w łupinkach to nie raczej mowy o ich przetworzeniu. Co polecacie zamiast słonecznika? Zmieniony przez - nathm w dniu 2016-12-18 12:39:54 orzechy laskowe / migdały / orzechy macadamia / orzechy brazylijskie / ewentualnie sezam.
zamiast owsa daj ryż/kaszę (jaglana/gryczana), może być komosa ryżowa/amarantus ale to już większy wydatek a zamiast twarogu mięso,jajka,podroby, zamiast ziemnych migdały, włoskie, brazylijskie, dodał bym też zdrowe bakterie z produktów fermentowanych i probiotyków żeby zadbać o właściwą florę bakteryjną w jelitach Zmieniony przez - Mateusz4949 w [...]
Jak poprzednicy. Dodatkowo możesz uzupełnić dania o mniej kaloryczne posiłki np połączenie: odżywka białkowa, orzechy (włoskie/migdały) owoce .. albo ciastka/batony/naleśniki własnej roboty. Konceptów jest naprawdę sporo. Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-02-19 12:25:29
Właśnie o ten selen mi chodziło. Jaka w takim razie byłaby porcja optymalna? 20-30g? Kurczę, te brazylijskie mi pasują idealnie, a tu klops. A inne orzechy? Migdały, włoskie czy pekan mogą być zamiast tych brazylijskich?
Co do diety, to mam wszystko już ogarnięte. Do szkoły biorę albo owoce, albo smoothie, albo migdały. Na obiad, to zawsze albo babcia, albo mama gotuje, a obie są tradycjonalistkami. Mieszkam na wiosce, więc wszelkie warzywa, owoce, jajka i inne produkty (oprócz mięsa) są od rolnika, który nic nie pryska. Mam do Ciebie pytanie. Robienie tych 100 [...]
Sezam i pestki z dyni też mają dość niekorzystne proporcje, ale można zamieniać. Byle nie jeść ciągle jednego. Np włoskie, migdały, nerkowce, brazylijskie, wiórki kokosowe lub inne źródła tłuszczów. Nie muszą być akurat nasiona.
[...] koniecznie domowy długotowany rosół na dobrej jakości miesie z koscią, z dodatkiem octu jablkowego fermentowanego tłuszcze -tluste morskie ryby -zoltka -oliwa z oliwek -migdały -awokado -siemie lniane do suplementacji dobry B-complex witamina D3 rozważyłabym floradix betaine HCL i enzymy trawienne no i dieta na zerze kalorycznym czyli pewnie [...]
Słonecznik zamieniłem na migdały. Dodałem większe porcje warzyw. /SFD/2017/8/9/344df4077ad24aa3a46390e2e17d32a3.jpg /SFD/2017/8/9/046c761e9b044943b65271b78697c464.jpg
Tu nie chodzi i jakieś hipsterskie dodatki pokroju babki płesznik, czy karobu. Zamiast jeść płatki z wodą i odżywką daj do tego jogurt naturalny, migdały, wiórki kokosowe, owoce i od razu masz lepszy odżywczo posiłek. Pamiętaj, że Ty masz się tak odżywiać całe życie a nie kilka miesięcy.
Prawdę mówiąc nie czułem potrzeby jej urozmaicać. Bodajże 2 razy, podążając za radą z poprzednich stron, zamieniłem migdały na makrelę wędzoną. Aczkolwiek preferuję raczej dietę monotonną ;). Edit - wymodziłem coś takiego - rzucisz okiem czy teraz jest to do przyjęcia ? Nie za mało węglowodanów ? [...]
[...] zdolności do hamowania łaknienia, a także zawierają niewiele witamin i flawonoidów. Nie przesadzaj, że nie stać Cie na pstrąga czy śledzia 1 do 3 razy w tyg. skoro masz np: migdały w diecie które kosztują ok. 7zł za 150g, a orzechy włoskie są już w ogóle kosmicznie drogie... Ja Ci daje jedyne sugestie - na prawie wszystkie odpowiedziałeś [...]