[...] żywność lokalną i organiczną. Moimi ulubieńcami są bataty, fasola garbanzo, soczewica, split groch (nie wiem jak po polsku), dynia (zarówno miąższ, jak i ziarna), gryka, migdały, nasiona słonecznika, chia, awokado, truskawki, borówki, maliny,jabłka, banany, jarmuż, szpinak, kiełki i czerwoną paprykę. Poza sezonem gdy próbuję zwiększać masę [...]
[...] Pod warunkiem, że jest ona dobrze zbilansowana. Do najlepszych źródeł cynku w diecie zaliczyć możemy: - ostrygi, - jaja, - wątróbka, - wołowina, - wieprzowina, - migdały, - strączki. W sytuacji, gdy jednak w naszej diecie nie ma zbyt wiele dobrych źródeł cynku lub mamy problemy z trądzikiem, warto jest, zastosować suplementację. [...]
Nie pije alkoholu wogole możne 1 piwo na miesiąc,czasem blant na rozluźnienie,ale to grzechem nie jest dla wątroby. Dodam ze brałem ibuprofen na migdały bo lekarz mi kazał brać bo miałem lekko spuchnięte,ale to po anginie.Jem zdrowo naprawdę,co sobotę zjem sobie ch** tłuste ale nie dziennie :) pytałem czy od jedzenia to powiedział ,ze to wpływu [...]
Brak nasyconych? Pomijając pierś, bo tam jest znikoma ilość, jest masło, twaróg półtłusty, jaja... Wielonienasycone, o których piszesz to głównie olej lniany, migdały i orzechy laskowe to z tego co mi wiadomo jednonienasycone kwasy tluszczowe. Ok, rozumiem, że w jaju są tłuszcze nasycone i nienasycone w różnych proporcjach, ale gdybym miał jeszcze [...]
[...] karczek i łopatka i zagotowane w słoikach na mielonkę, oczywiście na kanapkę z chleba żytniego, bo trochę ww trzeba podać. Czytałem że wiórki kokosowe też są dobre orzechy, migdały i olej MCT Śmiało możesz takie zestawy stosować dieta tłuszczowa jeśli ktoś lubi tak jeść jest po prostu mega szybka i łatwa bo jakieś jajecznice na boczku, serki [...]
Takze śmialo możesz używać orzechow tj migdały, laskowe, nerkowca, macadamia, włoskie, brazylisjkie(tutaj akurat bym starał sie zróżnicować w miarę możliwości), możesz takze śmiało wcinać jako źródło tłuszczu awodko(ofc jest droższe od oleju) ale ma przy okazji znacznie więcej mikro elementów niż olej. Takze śmiało możesz używać masła orzechowego, [...]
[...] będzie już nic innego), krewetki (jak się trafi jakaś dobra okazja) węgle: ryż, kasza gryczana, jęczmienna, razowiec, suszone owoce i owoce, ziemniaki, razowiec tłuszcze: migdały, orzechy włoskie, brazylijskie, awokado, oliwa z oliwek (choć to raczej w domu, na "mieście" wolę orzechy - są poręczniejsze), a w przyszłości chciałbym olej [...]
[...] ziarna słonecznika, bo tańsze, a witaminy E więcej. Dobra, ale wracając do masła orzechowego. Jeśli jest sklepowe, i orzechy były wcześniej prażone, to mamy problem, bo migdały są umiarkowanie bogate w PUFA, więc olej jełczeje. Jeśli robimy w domu z surowych migdałów, to ok, ale dalej jest niekorzystny stosunek NNKT. Nerkowce mają relatywnie [...]
[...] w kuchni mam z 4-5 rodzajów orzechów i w zależności od chęci, czy czasu od osstatniego używania dodaję do dań, najczęściej jednak używam w takiej kolejności włoskie -> migdały -> pini -> laskowe -> nerkowce Co za metodyczny facet z Ciebie%-) ...Nawet orzechy segreguje co do kolejności ..No dobra, jak chcesz się tak bawić ;-D to u mnie : [...]
[...] zamknięte w twardej lub kruchej skorupie czy łupinie. Zaliczyć do nich można: - orzechy włoskie, - laskowe, - pekan, - brazylijskie, - nerkowce, - makadamia, - pini, - migdały, - pistacje. Orzechy są cennych źródłem tłuszczów, witamin i składników mineralnych. Wśród tłuszczów wyróżnić można głównie wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Ceny [...]
ja dałem dwa banany rozgniecione,płatki owsiane szklankę,rodzynki,migdały,żurawinę,dwie miarki białka,3 jajka trochę proszku do pieczenia,wiórki kokosowe i na 20 min na 180 stopni do piekarnika
[...] usuwałam, bo podobno ze skórką jest posmak goryczki ... Orzechy wrzucam surowe w skórkach, zawierają zbyt dużo cennych minerałów aby tak zwyczajnie je wyrzucić, podobnie jak migdały ^_^ gwarantuję, że żadnej goryczki nie poczujesz dzięki słodkości daktyli :) jeżeli jednak, to zdecyduj się na sam koniec stopniowo dodawać wodę w której daktyle się [...]
[...] do końca ;__; światło nie pozwoliło należycie sfotografować posiłku startowego ot wcześniej wspomnianego power-kick-batona, ale był smaczny i udany :D Po treningu mamy migdały z mlekiem kokosowym, miodem, standardowo doprawione lnem, chia, i goji. Smacznie i tłusto :D Na obiadek rozpływający się w ustach ciastek fistaszkowo-laskowy z kakao, [...]
Pewnie żona się podłączy więc problem z migdałowym rozdzieli się na 2 osoby hehe. Kupiłem bo lubię migdały i nie mogłem sie powsrzymac jak zobaczyłem że promo :D.
[...] migdał i czekolada Najsmaczniejszy z testowanych produktów. Nie za słodki, dość miękki, "żujny" o lekko gumiastej konsystencji, bez żadnej polewy. Czekolada dość wyczuwalna, migdały nieco mniej. Do tego całkiem dobrze syci. Przypominał mi nieco Carb Killa od Grenade, ale był nieco smaczniejszy. Dla mnie całość na plus - chętnie kupię kolejny raz. [...]