migdały można zjeść na snaidanie czy do drugiego śniadania, kurczaka można na inne mieso wymienić, chudą wołowinę, rybę, zamiast owsianki mozesz użyć ryżu, kaszy jaglanej, czy omleta owsianego zrobić, jajecznice zjeść, zerknij do jakiegoś dziennika i zobaczysz co się jada lub w dziale kuchnia jest temat [...]
Witaj, Po pierwsze to wypełnij ankietę działu:http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html . Po drugie w jadłospisie masz posiłki które można nazwać przekąskami jak : posiłek nr 1 , nr 2 czy nr 4. Jeśli chcesz komponować posiłki to rób tak produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , [...]
Witaj, Posiłek typu wafle ryżowe czy migdały określiłbym jako przekąska między posiłkami a nie jako stały posiłek. Pozmieniałbym w jadłospisie Twoim pierś zamieniłbym na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka . Dałbym 4 stałe posiłki pełnowartościowe i wiedz że 5 miesięcy masy może Ci [...]
Czyli, jeżeli, dałbym migdały i wafle między posiłkami, oraz zabrał po części posiłku po treningowego i przed treningowego i dał go na noc jako ostatni posiłek było by ok?, Co do źródeł białka, pierś jest jako przykład, oczywiście wymiennie za wołowinę, schab, ryby. A, co do trzymania węgli, miało to wyglądać w ten sposób że: Poniedziałek-553g [...]
Witaj, Przy takim zatłuszczeniu radziłbym przejście najpierw na low carb a potem w miarę spadku poziomu tkanki tłuszczowej przejście na zbilansowaną dietę. Generalnie pamiętaj że układaj posiłki produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka ) węglowodany ( ziemniaki , ryż , [...]
Witaj, Tutaj nikt Ci diety za darmo nie ułoży , skorzystaj z tematów które wkleił flex a takż układając jadłospis na 4 posiłki + np. gainer po treningu :http://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis33363.html posiłki dobieraj tak by i produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , [...]
Masz samowyzwalacz? Stajesz w bokserkach/ krótkich spodenkach i robisz fory z przodu, z tyłu oraz boki. Tak by można było jak najwięcej zobaczyć. Jeśli chodzi o śniadania, to zależy co kto lubi jedni jajecznice na boczku z pełnoziarnistym chlebem, drudzy omlety na słodko, placki, batony, wejdz na http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html na pewno [...]
Witaj, Oblicz sobie w ogóle bilans kaloryczny http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html i porównaj do swojego jadłospisu . Porównasz swoje wartości kaloryczne do tych co Ci wyjdą a także jak będziesz układać posiłki to produkt białkowy( udka, podroby, szynka schab wieprzowy , [...]
Dziękuję za odpowiedź. Nie jem mięsa, ponieważ nie chcę,nie czuję się dobrze z jedzeniem mięsa, jem ryby. Ogólnie nie lubię tlustego jedzenia. Małe obciążenia, ponieważ nie mam siły ćwiczyć z większymi, bardzo bolą mnie mięśnie rąk i pleców jak próbuję podnieść coś cięższego. Mam mięśnie w wystarczającej dla mnie ilości, nie chciałabym mieć [...]
Za dużo białka. Białko liczy się ok. 2g na kg masy ciała, czyli 150g. Jeśli ewentualnie nie będzie Ci szło, możesz kombinować ze zmianą makro, ale nie ma sensu od razu zaczynać od zbyt wysokiego poziomu białka. Przy sportach siłowych zalecają 1,4-1,8 czyli 2 to i tak sporo... Poczytaj artykuły Knife'a (M.Sulikowski) na PoTreningu - nadmiar białka [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html Wrzuć też pełną ankietę do wglądu, bo sama waga to za mało. Co do masła z fistaszków (robisz sam, to już plus, ale faktu to nie zmienia, że fistaszki to właściwie strączki. Lepiej wykorzystaj do tego migdały, albo np. orzechy nerkowca)
Ok rozmawiałem ze znajomym trenerem i też polecił jednak redukcję. Warzywa oczywiście lecą do posiłków nie chciałem ich włączać żeby nie dobijalo kcal. Masło zmienię na migdały. Ew dodam orzechów przed snem. Dorzucę karkowke lub inna wieprzowine w 2 posiłku. Co do oleju jest on naprawdę taki zły? Używam go do marynat i smażenia a oliwa po obróbce [...]