[...] liczyc co do grama, tak ze 2-3 szkl warzyw wystarczy i jakis owoc? czy to malo biorac pod uwage ze niejem juz nic typowo ww (tylko nabial smietanke orzechy- tam tez sa ww +mieso ryby i jaja ) nie za duzo tak ok 1800-2000 kcal? dodam ze codziennie cwicze z 15 min i jezdze na rowerku stacjonarnym 40 min dziennie na raz jeszce raz dzieki za pomoc [...]
kurcze nie....w życiu takich rzeczy nie jadłam :((( a chciałabym spróbować w tamtym roku w kwietniu jak byłam na nartach (sic! ) na pilsku - gadałam z jednym "tubylcem" nt zakupu jagnięciny, ale po tel do mojej Mamci - że ona nie ogarnia jak to zrobić, a ja doświadczenia w tym mięsie nie mam nic a nic - stwierdziłam że nie biorę - raz, że nie [...]
[...] latach planuje przejsc pomalutku na weganizm bo nie podoba mi sie jak obecnie wyglada sytuacja z wyrobem miesa. Nie zeby bylo mi zal krowy, kury lub swini ale jedzac mieso czuje juz powoli obrzydzenie, ze sama niewiem co w tym moze sie jeszcze znajdowac.. #-P Jak wspomniales, same antybiotyki i hormony.. Zmieniony przez - redzia w dniu [...]
[...] potem ostra redukcja zeby juz pozbyc sie calkiem fatu. Dietka ciągle IF. Kalorie to 3k w dnt i 3.6k w dt. Jadlospis nie ma sensu wstawiać, duzo sie nie rozni ale np inne mieso, ryz, makaron kasze, kurak, indyk, orzechy itp. Codzienie cos innego albo co drugi dzien zalezy jak mi sie chce. Makro to jakos: dnt bialko 160/tluscze 90/380 wegli [...]
Pisałem o kurczaku, bo o nim mam pojecie. Choc pewnie z reszta miesa jest podobnie. No i gdy byłem na redukcji i miałem ulozona diete to praktycznie codziennie miałem fileta...jak wiekszosc. Nieprawdaz? :) Ekstrapolujesz to co wiesz o kurach na wszystkie rodzaje mięs, a kura zdziebko się różni od krowy czy świni, nie tylko wyglądem, a procesem [...]
Karkówkę bym odpuścił ... mleko 3.2 % również. bo? Bo świńskie mięso nie jest zbyt zdrowe, jest tłuste i ma w sobie to co świnia nie da rady wydalić - są zdrowsze źródła białka a poza tym on ma połowę tłuszczów z całego dnia z tej całej karkówki ... ale wolna wola. Więc jak już je to bynajmniej nie "na zdrowie"... Mleko to temat rzeka ... 3.2 % [...]
Panowie: kolega pytał o zawartość więc w miarę swoich możliwości udzieliłam mu odpowiedzi. Macie na tyle komfortową sytuację, że nie posiadacie jajników i estrogeny wprowadzone z zewnątrz nie zaburzą wam np. cyklów miesiączkowych %-) Jednym słowem jesteśmy na nie wrażliwsze - i jak wam jedzenie kurczaka naładowanego estro może ujść płazem, tak nam [...]
[...] do masarni maja paszporty etc... A tak swoja droga to juz niezła paranoja:) dziadek sie smieje ze nawet on nie ma paszportu a jego krowy maja!:) Ps. Jak chjcesz swojskie mieso to idziesz do masarni, zamawiasz półtusze dokupujesz wołowiny, kaszy, płacisz 3,60 za kg zywca dajesz okolo 100-150zł dla rzeznika i masz ładnie pieknie zdrowo czysto.
to jest mieso z byka zazwyczaj na takim misie gotuje sie rosul jest to miesa mozna by powiedizec ze takie jak kotlet od swini tylko ze jego nieda sie tak przyzadzic, a do tego czy ktos jadl to jadlem z byka z domowego chowu bardoz dobre polecam
Witam , czy mogę spokojnie uwzględnić w diecie pieczony schab lub pierś z indyka domowej roboty oczywiście?Bo wiem że sporo białka to posiada no i też jest to chude mięso więc jakoś od groma kalorii nie ma. Tak możesz, jak i każdą inną część świni, np boczek również.. ;-)
dla mnie nie ważne tłusty półtłusty jednakowo przetworzony jeżeli sam nie wychodujesz świni i nie zabijesz a kupisz surowe mięso i myślisz że nie jest nic dodane to Chyba błąd. ja nie rozważm w przypadku twarogu przetworzony czy nei bo odpowiedź jest oczwista
Ja tam dziś na rynku "od chłopa" kupiłem karkóweczkę i łopatkę, ze świeżo bitej świni, mięso wygląda okej, ładne czerwone nie smierdzi za 9 zł karkówki wyszły 4 porcję po 200g, z łopatką podobnie i cena prawie taka sama. czyli gdzieś wychodzi 9-10 zł za kilo mięsa. Zmieniony przez - poppe w dniu 2009-10-13 13:40:05