Cześć. Chciałbym zapytać Was czy glukoza na poziomie 100-105 rano na czczo, utrzymująca się od blisko roku, to już znak do zmartwień? Wykonuje badania od rok, co miesiąc na poziom glukozy we krwi i niezależnie czy jestem na etapie masy czy redukcji jest to zakres 100 do 105. ( norma do 99) Mimo, iż nie pije soków, nie jem ciast, fast foodów, nawet [...]
/SFD/2022/5/4/b3e7abfa31c34b1b9cb309afd20f35b8.jpg Dobór składników Twojej diety jest co najmniej niedopracowany. Pomijam już fakt, że korzystasz z przetworzonych mocno składników diety jak płatki kukurydziane, pulpety jako dania gotowe czy też suplementy bo to na pierwszy rzut oka widać. Masz jakąś marną ilość owoców, a już warzywa nie masz w [...]
Kształtowanie sylwetki to głównie dwa okresy, budowanie tkanki mięśniowej oraz redukowanie tkanki tłuszczowej. Mimo iż wydawać by się mogło, że ten czas, gdy możemy spożywać więcej kalorii, jest dużo łatwiejszym etapem, to nic bardziej mylnego. Budowanie tkanki mięśniowej to bardzo trudny etap, opiera się on nie tylko o wyczerpujące i intensywne [...]
Na pewno źródło węgli jest tanie, kasza jaglana/gryczana/ryż/kuskus są tanie. Warzywa też w miarę, mięso może być droższe, ale kurczak nie jest, wątróbka jest mega tania, a jest mega bogata. Z mięsem różni bywa. Śniadania też w miarę tanie u mnie jest to jajecznica z 4-5 jajek + chleb graham albo płątki żytnie z mlekiem i ewentualnie bakaliami, [...]
[...] 200kcal powiedzmy ze ok ale niektórzy jak wklejają i przedział 500kcal różnicy to już sporo Zrobienie 5posilkow na cały dzień to przy prostocie maks pol h a nawet krócej jak się ugotuje ryz/kasze/makaron czy zrobi mieso na 2dni,do tego jakieś twarogi,serkiwiejskie z pieczywem,odżywka białkowa białkowa płatkami Prosta dieta wcale nie jest droga
Pomaga mi Tobiasz. Jeśli chodzi o jedzenie to zapiekanki. Uzależniłem się od nich, serio! %-) Najlepiej smakują mi aktualnie na chlebie tostowym z maką graham. Czyli ciemne pieczywo tostowe z Lweka/Biedry. Jedynie 42/43ww na 100gr produktu 8-) Do tego daje pieczone mięso/ kiełbasę/ szynkę. Mozarella, pieczarki, papryka, cebula, niskokaloryczny sos [...]
Redukcja jest od trzymania ciężaru jak najdłużej żeby mieso czuło że jest potrzebne. Jeśli nie spada w dół to tak trzymaj , obwody i waga muszą się zmieniać. Jesli jest możliwość to progresuj , ale nie jest to niezbędne na redu . Progresja jest ważna w budowaniu masy.
Tak jak wyżej, największym wydatkiem jest w tej chwili źródło Białka. Bo ryże , kasze, makarony sobie ogarniesz ale mięso poszlo mocno w górę. Musiałbyś sobie rozpisać co lubisz i wyliczyć koszta . Ewentualnie szukać zamienników np Filet na jakieś podroby . Ale najpierw np po 3 warianty na dany Posiłek i połączyć sobie ile to będzie kosztować [...]
Wątroba jest uważana za jeden z najważniejszych narządów w ciele człowieka. Do jej głównych zadań należy wspieranie trawienia, detoksykacja organizmu (usuwanie toksyn z krwiobiegu) oraz przechowywanie m.in. glukozy. NAC jest na tyle potencjalnie skutecznym wsparciem dla wątroby, że nawet wtedy, gdy badani spożywali toksyczne dawki paracetamolu, a [...]
Tak jak wyżej, największym wydatkiem jest w tej chwili źródło Białka. Bo ryże , kasze, makarony sobie ogarniesz ale mięso poszlo mocno w górę. Musiałbyś sobie rozpisać co lubisz i wyliczyć koszta . Ewentualnie szukać zamienników np Filet na jakieś podroby . Ale najpierw np po 3 warianty na dany Posiłek i połączyć sobie ile to będzie kosztować [...]
Warto bazować na promocjach i kupić więcej rzeczy jak są w promocji w ten sposób bardzo dużo można zaoszczędzić tak naprawdę, co prawda na mięso teraz bardzo rzadko są promocje, ale na różnego rodzaju twarogi, skyry itp promki są dość często, co to podrobów itp to naprawdę trzeba to lubić, co innego jest zjeść sobie to raz na jakiś czas a co [...]
Albo mięso albo redukcja, jeżeli to twój pierwszy kontakt z saa, przy dobrej diecie i treningu możliwy jest rekomp ale to nie jest proste Daj 100 mg propa co 2 dni i od razu zakup coś na zbicie estradiolu
Siemka Ja juz po komunii i spakowany na jutro ;) Ogolnie posilki tak jak pisalem dwa pieresze 55/20/0 55/20/0 Później obiad czyli rosół z makaronem, na drugie danie, 4-5klusek, łyżka ziemniaków, 2x devolaj wieprzowy, salatka z białej kapusty i druga salatka z kapusty gotowanej Później po okolo 2-3h 1x filet z kurczaka taki z piekarnika, 3x tez [...]
Mnie w redukcji boli najmocniej spadek siły oraz realnie bolą stare kontuzje. Sam głód itp - mniej wkurzają. U mnie redukcja najłatwiej idzie jak dodaję interwały. Ale też ostatnio te interwały mnie strasznie niszczą fizycznie - tzn. drażnią moje dawne kontuzje, które się przy nich odzywają. Dlatego też w tym roku będę chyba robił zwyczajnie [...]
[...] To prawda. Z trudem zjadam 1700-1800kc. Resztę muszę dobijać odżywkami. Może dlatego że nie jadam mocno kalorycznych potraw a raczej zdrowe BIO. Oczywiście jadam również mieso i nie jestem żadnym weganinem. Co do tej otyłości to wydaje mi się że nie masz racji. ( owcszem nie chodziło mi o BMI a oczywiście poziom tkanki tłuszczowej ) Brzuch [...]
Udka to jeden z produktów, których nigdy nie policzysz precyzyjnie. Ja (piekę bez tłuszczu) robię tak, że od masy całkowitej odliczam ~30% i wliczam jako mięso z ud kurczaka. Ewentualnie bierz z tabel wartości dla pieczonego udka. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2022-05-17 19:56:43
Wykluczenie z diety mięsa może mieć korzystny wpływ na zdrowie, zwłaszcza jeśli ktoś do tej pory korzystał z wysokoprzetworzonych źródeł mięsa. Szczególnie niebezpieczne są parówki i wędliny z MOM, czyli mięsem oddzielanym mechanicznie, w rzeczywistości nie jest to mięso, tylko odpady po produkcji mięsa. Badanie naukowe - skuteczność diety [...]
[...] radzicie z wzdęciami? Cały czas mam z tym problem. Mam mało tłuszczu na brzuchu a wydety mocno brzuch od jedzenia. Sporo tam powietrza. Usg robione i jeśli chodzi o narządy wewn wszystko ok. mi pomogło jak ograniczyłem mieso do 500 g dziennie.I bardzo dokladnie zuje miesko teraz.Nadrabiam odzywkami rybkami i jajami. Zupełnie inne trawienie :)
No tak tylko wszystko fajnie ale jeden zrobi mięso ze wysuszy je na wiór i nawet straci połowę swojej wagi a inna osoba będzie na dusić a wcześniej obsmazy i się okaże że przed i po waga produktu prawie nic się nie zmieniła. ciężko tak liczyć dokładnie ale lepsze to niż liczenie na oko bo wtedy to już mija się to z celem
[...] odejmujesz wagę skór i kosci i już po problemie , zresztą tak jak juz wyżej wspomniano wiele kalkulatorów ma różne opcje do wyboru i tam tez są opcje po ugotowaniu lub samo mieso z ud ale tu niestety trzeba brac pod uwagę pewną granice błędu bo każdy produkt w zależnosci od czasu obróbki termicznej traci mniej lub więce wagi / objetości . [...]