[...] otreby, orzechy, ser bialy II posilek: jajka w roznej postaci (np. jajecznica, omlet bez maki, jaka na twardo...) + warzywa z oliwa z oliwek III posilek: zawsze jakies mieso, glownie piers z kurczaka lub wolowina,czasem ryba, warzywa, ryz brazowy lub inne ww zlozone (w ilosci ok. 30g) IV posilek (przedtreningowy): podobnie jak III tylko bez [...]
Sałatka z kurczaka i warzyw "Gyros" 2 piersi z kurczaka (filety) 1 papryka czerwona 2 cebule 1 śmietana 2 paczki przyprawy do "Gyros" Filety rozkładamy, posypujemy przyprawą "gyros" bardzo obficie, zostawiamy na noc w lodówce. Filety smażymy w całości na oliwie tak, aby były wypieczone w środku, gotowe mięso [...]
Smażenie jest jednym z podstawowych sposobów obróbki termicznej żywności. Przez wiele osób demonizowane, jako niezdrowe i jedna z pierwszych rzeczy, z jakich należy zrezygnować, zmieniając swoje nawyki żywieniowe. W rzeczywistości jednak nie jest to prawdą. Istotne jest to: - co smażymy, - w jaki sposób, - na czym, - jak długo. Przestrzegając [...]
[...] smazyles bo z nich nic sie nie leje jak z tych z mniejszych sklepow. Co do kapitalu to racja ale akurat bieda przynajmniej sprzedaje produkty w 90% polskiej produkcji, np mieso. Jezeli nic sie nie leje to cos tam musieli napchac, tak jak kolega wyzej pisze, bo kazde mieso ma troche wody, ktora sie wydziela. Pomijajac kwestie naszprycowania [...]
07.02 Dieta: 1. Owsianka ze śliwkami i bananem + placek owsiany z dżemem i serkiem (po synku) 2. Mięso z ud kurczaka z kaszą jaglaną i warzywami 3. bułka żytnia, parówki z indyka, jajko na miękko, warzywa 4. zupa z kalofiora + serek wiejski Wyszło mi jakoś więcej posiłków :P Trening: Pilates 25 min 08.09 Dieta: 1. Budyń jaglany z wpc i [...]
Czy mięso może źle wpływać na stan cery? Ostatnio słyszałam, że ponoć tak - czy to prawda? Obecnie jem 2-3 razy w ciągu dnia mięso - czy to jest zbyt dużo i powinnam je ograniczyć? Na obiad i kolacje jem mięso ok.110-150g, a na śniadanie kiełbasę z dobrym składem (ale jej mniej bo jest to tylko dodatek do jajecznicy).
Czy mięso może źle wpływać na stan cery? Ostatnio słyszałam, że ponoć tak - czy to prawda? Obecnie jem 2-3 razy w ciągu dnia mięso - czy to jest zbyt dużo i powinnam je ograniczyć? Na obiad i kolacje jem mięso ok.110-150g, a na śniadanie kiełbasę z dobrym składem (ale jej mniej bo jest to tylko dodatek do jajecznicy). Każdy produkt może [...]
Czat gril:) ja postaram ci sie odpowiedziec jesli c hodzi o to mieso to tak jak wspomnial jogger że zawiera ono l-karnityne a ona nasila spalanie tłuszczu....wiec jesli zastąpisz mieso ryba to musiałabyś do tego dołożyć suplementacje karnityny!! "giiNgeRrKa"
[...] tą dietę 1,5 roku temu (rygorystycznie), to nie miałam problemów z wagą. Dopiero jak odstawiłam tabletki trochę przytyłam, ale juz jest ok i mam nadzieję ze tak zostanie. Grubcia mięso z kurczaka możesz grillowac, ja też czasami jem grillowane mieso. Mozesz też dodać jakieś zioła ale lepiej nie sól (to się tyczy również wołowiny i ryby).
[...] jajka w ogole czyms zastapic ? 2.Na czym tzreba smazyc te befsztyki ? czy ma byc to olej czy na patelni bez zadnego tluszczu ? Oraz jakiej mniej wiecej wielkosci ma byc to mieso ? taka pzrecietna waga ? I czy moge to miesko sobie obsmazyc zeby bylo chrupiacez wierzchu czy musi byc tylko podduszone ?, bo wiadomo ze spalone oznacza weglowodany . [...]
[...] ALE JAJECZNICA MOŻE BYĆ 2.Na czym tzreba smazyc te befsztyki ? czy ma byc to olej czy na patelni bez zadnego tluszczu ? Oraz jakiej mniej wiecej wielkosci ma byc to mieso ? taka pzrecietna waga ? I czy moge to miesko sobie obsmazyc zeby bylo chrupiacez wierzchu czy musi byc tylko podduszone ?, bo wiadomo ze spalone oznacza weglowodany . [...]
Witam Każde surowe lub ugotowane jedzenie może być rozmrożone i ponownie zamrożone, pod warunkiem, że wykonamy tą czynność prawidłowo.Możemy wyróżnić trzy bezpieczne metody rozmrażania żywności: - w lodówce - pod zimną wodą - w mikrofalówce Nie należy rozmrażać mięsa, drobiu, ryb, owoców morza poprzez umieszczanie ich na ladzie w temperaturze [...]
Lexi a jak jesz kurczaka to też Ci smutno? :P Teapot przyznam, że pierwszy raz robiłam sama, bo zawsze myślałam że to mięso które trzeba długo robić i jest dużo roboty. Co prawda gotowało się rzeczywiście dłużej ale roboty wiele nie było a niesamowicie smaczne mięso. Maria, bo to musisz pobrać, żeby edytować. Jakbyś mi edytowała w chmurze to [...]
Białe larwy, które zauważyć można gołym okiem na naszym jedzeniu, to zazwyczaj larwy much. Muchy znoszą jaja w padlinie, w śmieciach, a także na jedzeniu, wystarczy kilka godzin, by w odpowiedniej temperaturze, która zazwyczaj panuje w kuchni, wylęgły się larwy. Dlatego tak istotna jest higiena, ale także o ile to możliwe zakrywanie [...]
Czy mięso może źle wpływać na stan cery? Ostatnio słyszałam, że ponoć tak - czy to prawda? Obecnie jem 2-3 razy w ciągu dnia mięso - czy to jest zbyt dużo i powinnam je ograniczyć? Na obiad i kolacje jem mięso ok.110-150g, a na śniadanie kiełbasę z dobrym składem (ale jej mniej bo jest to tylko dodatek do jajecznicy). Każdy produkt może [...]
obrabiałem dzis mieso z netto - zadne pudełko nie było w pełni swieze a pare z nich(mimo 4dniowego okresu trwałośći jeszcze - do 11) - były naprawde na wykonczeniu wiec solidne mycie, marynata z musztarda+dłuzsza obróbka technologiczna konieczne, co nie zmienia faktu ze akt żałosny, dlatego tez nie lubie brac od nich miesa... [...]