wczoraj ogladalem na Discovery Science program "Kuchenna chemia", prowadzacy (wykladowca technologii zywieniowej) tlumaczyl dalczego niektore rodzaje miesa maja barwe czerwona, a inne sa znacznie jasniejsze. Mowil ze zalezy to od zawartosci bialka zwanego mioglobina w miesie, ktore nadaje mu charakterystyczna czerwona barwe. Mioglobina odgrywa [...]
Witam. Nie wiem czy ten dział czy odżywianie, bo żaden do końca nie pasuje...po prostu jak ktoś ma doświadczenie to będe wdzieczny za odpowiedz. Jak mod stwierdzi inaczej - proszę o przeniesienie. Czy na grillu elektrycznym mozna robic takie fajne soczyste mięsko jak na grillu normalnym ? Uzywal ktos tego ? Bo mięso z piekarnika a mięso z grilla [...]
Ostatnio zaczelem duzo pic mleka i przetworów mlecznych, nawet je polubilem lecz lubie tez mieso moje pytanie brzmi czy wolno jesc mieso po wypiciu mleka (przetwory mleczne) a jesli nie to ile musze mniej wiecej odczekac,i czy jajka to tez dotyczy ..:: Tak to jest jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu nogi śmierdzą ::..
O! Powracam! Duzo jest rozmow o tym,ze mieso jest dobre itp.(pelnowartosciowe zrodlo bialka),a wlasnie przeczytalam: "Jak opanować nadmierny apetyt? Krok pierwszy: odstaw mięso! Naukowcy twierdzą, że na to, jak jemy i tyjemy, przemożny wpływ ma... praprzodek, który, żywiąc się korzonkami i jagodami, często przymierał z głodu. Raz na jakiś czas [...]
Dla wielbicieli białka i tłszczu: Mięso zapiekane pod serem i sosem śmietanowo-majonezowym by Reziolki Składniki: - 1 kg karkówki - 0,5 kg fileta z piersi kurczaka - przyprawy - 4 cebule - 400 g sera żółtego - 400 g śmietany 12 % - 120 g majonezu Przygotowanie: 1. Mięso kroimy na plastry, przyprawiamy solą,pieprzem,ziołami prowansalskimi. 2.Na [...]
Znacie jakieś fajne patenty na mięso z grilla? Jak tak to napiszcie ty jakieś ciekawe przepisy, jak się okażą smaczne to od razu dam soga . "Lokuj całe swoje pieniądze w alkohol, bo on jest najwyżej oprocentowany"
Witam, tak jak w temacie. Nie wiem czy Wy czujecie jakąkolwiek różnicę między odgrzewanym (usmażonym 1 dzień wcześniej) mięsem, a mięsem które dopiero się usmażyło, ale ja bardzo ;) Brat np. nie czuje w ogóle, dla niego smakuje tak samo lol. Dla mnie tego się prawie nie da jeść :/ Oczywiście po usmażeniu i ostygnięciu wkładam do lodówki. Da się to [...]
Siemanko, chłopaki chciałem prosić o pomoc przy poprawce diety. Co mogę zmienić żeby było lepiej. Dietę starałem się ułożyć dobrej jakości masówkę, żeby mnie nie zalało za bardzo fatem. Mam 20 lat, mieszkam w Anglii, 184 cm wzrostu, 74 kg wagi. Ćwiczę 2 miesiące, miałem ponad półtora roku przerwy, przez co schudłem 10 kg, jestem ekto. Kalorii palę [...]
Witam ułożyłem sobie diete , pracuję od 07:00 - 17-18 zależy jak sie na szklarni wyrobimy i po pracy jeszcze 2h-2,5h trenuję boks codziennie dość intensywnie , zażywam amok, bcaa , witaminy olimp , omega 3 , zma i joint fix na stawy , przeliczyłem że potrzebuję ok 2700 kcal ważę 68 kg moim celem jest utrzymanie wagi koło kategorii półśredniej w [...]
Witam, Pierwszy swój cykl chciałbym przejść na propionacie testosteronu. Teraz pytanie do was jak rozłożyć dawkowanie tego środka, przez jaki okres go stosować, jak się odblokować i czym, jakie dodatkowe osłonki brać i czy w ogóle brać podczas cyklu, co zastosować po zakończonym cyklu, aby nie było spadków lub ewentualnie spadki były jak [...]
czytalem o pewnym silaczu z milicza, jego dziadek ponoc jadl surowe mieso, mial przy ty potworna sile. I was sie pytam czy mozna takie prosto ze sklepu surowe jesc?
Tak się ostatnio zastanawiam - mięso nie zawsze jest dobrej jakości (już nawet pomijam fakt czym są karmione zwierzaki), sery nie przypomnają tych serów z dawnych lat, jajka ... podobnie ma się sprawa jak z mięsem. Kiedyś byłem zwolennikiem minimalizowania spożywania odżywek. Dzisiaj natomiast stawiam pytanie - czy odzywka białkowa, której [...]
Mam takie pytanie. Czym można zastąpić w diecie mięso i ryby. Jest dla mnie to ważne, ponieważ chcę ułożyć diętę dla siebie. I nie wiem czym można zastąpić te produkty.
jadlem dzisiaj wolowine i pod koniec w kawalku patrze a tutaj ****a jakas glizda biała (niezywa bo mieso sie dusilo dlugo) ale zjadlem ze 100g :< szybkie pytanie cos moze sie stac ? czy cos ? pzdr
Witam piszę tutaj na forum bo może ktoś z was jest w stanie mi pomóc otóż moja mama zakupiła dzisiaj mięso ze sklepu dino i trafił się jakiś robak nie potrafimy zweryfikować co to jest i czy może być groźny. Poprzedniego dnia z tego samego mięsa mama zrobiła gołąbki i zjedliśmy i boimy się czy nie zagraża naszemu zdrowiu nic. Oczywiście sprawa [...]
Parę dni temu spotkała mnie nie miła niespodzianka. Dusiłem wołowinkę zakupioną w MAKRO w Szczecinie i zdębiałem. Z jednego kawałka coś wystawało i nie była to kluska !!! Wołowinka była pokrojona w kostki z jednej z nich po obu stronach wisiał robak - glista. Robal musiał wyjść podczas duszenia mięsa, pewnie było mu za gorąco. Wszystko trafiło do [...]
Witam ;) Czy jest coś czym można by zastąpić mięso wołowe w diecie? ciężko je przygotować i na dłuższą metę jest to bardzo uciążliwe. Jakieś propozycje ? ;p