[...] zawodnikow na kilka tygodni przed startem ale dla szarego pakiera z piwnicy twrog to idealne zrodlo bialka a wymieszane z czyms o innej puli aminokwasow(np jaja ryba mieso wpc) tworzy bialko o wzorcowe dla organizmu i szamac mozna az sie uszy beda trzesly. serniki na zimno mistrzostwo swiata troche jaj zelatyny twarogu i heja. serniki [...]
Puki waga spada jest ok, ale bez końca nie możesz obcinać kalorii i dodawać aerobów. Możesz wtedy wrócić na bilans zbliżony do zera lub lekko dodatni, bo w tym momencie masz poziom kcal na poziomie zagłodzonej gimnazjalistki. Podbij tłuszcze do 1-1,2g na kmc i lekko węglowodany żeby zobaczyć jak organizm reaguje. Szynkę zamień na jakieś mięso, [...]
Hej, na badaniu składu ciała wyszło mi sporo tłuszczu w ciele, bo aż 27,3%, a poziom optymalny to przedział do 28%. Z tego względu chciałam go trochę zredukować, ale nie żeby się rozbudować mega mięśniowo (ja naprawdę rozumiem, że po ćwiczeniach siłowych nie będę wyglądać jak kulturystka i nie boję sie tego, ale nie chodzi mi o duży przyrost masy [...]
kurczak, ryby inne mięso. Orzechy włoskie jak najbardziej jako źródło tłuszczy. Jak dla mnie węgle na noc ok. Trzymaj się dziennego zapotrzebowania kalorycznego i odpowiedniego rozkładu makro i będzie ok. Jak będzie słabo szło to podbijasz kal
Czy jest szansa, ze przekonasz się do siłowni? Bo mięśni to masz malutko a to one nadają ciału jędrność i kształt, to one palą tłuszcz bo są pożeraczami energii (jak to brzmi %-)). Przypominam jesteśmy na forum sportowym a nie odchudzającym - mięśnie są naszym sprzymierzeńcem lubimy je i staramy się je zdobywać (co jest naprawdę trudne jeżeli nie [...]
Zrobili u mnie w LIDLu coś zaj**istego, w tym drugim co musiałem jeździć autem do niego - nie widziałem czegoś takiego. Mięso które ma datę ważności jeszcze tylko przez 2 dni jest tańsze o 25% :-) Opakowania są zaznaczone markerem "-25%". Dzisiaj przykładowo za filety z ud kurczaka gdzie cena jest 6.99 / 500g - odjęli mi od ceny 1,75 zł. Cena robi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Proszę o ocenę, ewentualną poprawę :) Poniedziałek: I śniadanie: Płatki owsiane z bananem i kakao 400ml-2szklanki 40g płatków- 4 łyżki duże 10g cukru,kakao-mała łyżeczka 100g banana- jeden duży II śniadanie: Kanapki z szynką, serem, ogórkiem zielonym i pomidorem. Dodatkowo jogurt owocowy ze słonecznikiem 1 kromka chleba- ok.35g czyli 140g 5 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam . Po 3 miesiącach przerwy od ćwiczeń zauważyłem ogromne spadki. Zazwyczaj ćwiczę 4 razy w tygodniu i trwa to około godziny. Mam 19 lat , 187 cm wzrostu i przed przerwą ważyłem 88 kg. Teraz waże 83 kg i podczas przerwy szczególnie barki stały się mniej wyrzeźbione . Nie stosowałem nigdy jakiejś konkretnej diety tylko starałem się zawsze jeść [...]
Sos tzatziki czy tam czosnkowy (jogurt nat., czosnek, przyprawy), zrób tę pierś w marynacie-obtaplaj np w oliwie z przyprawami, odstaw na jakiś czas i usmaż, już będzie inna w smaku, uduś ją na patelni z warzywami i ryżem, wyjdzie takie pseudorisotto. Ogólnie to poczytaj temat podwieszony, ten Zbiór przepisów działu Kuchnia, tam masz od groma [...]
Witam Was serdecznie. Bez zbędnego rozwodzenia się przechodzę do konkretów ;) Co chciałabym osiągnąć? Wzrost kondycji organizmu, siły, spadki centymetrowe i ujędrnienie...bo jestem słaba jak szczypiorek. Moja słabość? Ziemniaki :D A czego oczekuję od forum? Bata, bo po ostatnich ewolucjach w moim życiu czasami ciężko o ruszenie tyłka z miejsca. [...]
Kazimierzu wrzucaj przepis:-P no ale co to za filozofia? %-) wafle smaruje twarożkiem, można masłem jak ktoś się nie boi fatu %-). Pierś z kurczaka najpierw piekę, potem kroję w plasterki, na to żółty ser. to do piekarnika aż ser się rozpuści, albo do mikrofali pełna moc 1,5min i gotowe Generalnie nada się każde mięso, wędlina, albo nawet sam [...]
Kazimierzu wrzucaj przepis:-P no ale co to za filozofia? %-) wafle smaruje twarożkiem, można masłem jak ktoś się nie boi fatu %-). Pierś z kurczaka najpierw piekę, potem kroję w plasterki, na to żółty ser. to do piekarnika aż ser się rozpuści, albo do mikrofali pełna moc 1,5min i gotowe Generalnie nada się każde mięso, wędlina, albo nawet sam [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ja sobie kupuję chudą szynkę wieprzową w lidlu, mielę to mięso, dodaję startego sera gouda, namoczonego chleba razowego, skrojonego kiszonego ogórka, trochę soli, pieprzu i koncentratu pomidorowego. To wszystko mieszam i formuje w kotlety i tak mam na jakieś 10 porcji. Smaże to wszystko na ok 4 łyżkach oleju i potem można z tym robić co chcesz - [...]
[...] ograniczajacych jest w balku kolagenowym zbyt duza... po ilosci glicyny proliny i hydroksyproliny widac ze to wlasnie bialko kolagenowe jest baza w carnivol... poza tym mieso wolowe moze sluzyc jako suplelnt ale raczej w postaci suzonych paskow jak roili to indianie. po prostu produkcja z bialek kolagenowych jest stosunkowo prosta natomiast [...]
Jestem na swoim + wsparcie rodziców 50zł miesięcznie %-D. Za raptem 110zł w Real kupiłem źródło tłuszczy i w/w na ponad 40 dni. Kasze, ryże, kuskus, makarony razowe/durum wszystko w worach od 3 do 5kg, bez saszet, więc waga kuchenna niezbędna. Za samą kaszę jęczmienną Cenos 5kg(co w moim przeliczeniu daje 70 posiłków po 70g węgli) zapłaciłem [...]
DZIEŃ 182 DNT Przez ten tydzień jestem u rodziny, ale gotować będę sama. Tylko dziś wujek robił obiad i specjalnie dla mnie przygotował dorsza z jakimś sosem na bazie śmietany, więc nie było wyjścia %-)... Za to pyszne było. Miska nieliczona, ww niedojedzone, tłuszcze raczej przekroczone, choć po obiedzie już oszczędzałam i jadłam wszystko na [...]
Tak mięso zamrażasz po to żeby wytrzymało dłużej niż data ważności z opakowania - zamrażać najwygodniej już pokrojone, zważone do posiłków. Natomiast nie wiem ile można je trzymać w zamrażalce. Sam trzymałem raczej tyle ile trzeba było, myślę że po 2 tygodnie. Sklepy pewnie mrożą je na spoooro dłuższe okresy.
masz 18 lat, wiec gotuj sobie sam. nawet jesli mama przyrządza mieso na swój sposób, wez swoją porcje swiezego miesa i zrob po swojemu dla siebie. poza tym po co smazyc, jak potem gotuje. nonsens