WITAM mam problem nie wiem czy dobrze mam ulozona diete moj wiek to 27 lat waga 84 kg fat mass 13,4 fat 16 % muscle mass 67 kg tbw 48,6 kg tbw % 57,9 to sa wyniki z anializy skladu ciala moja dieta to PONIEDZIAŁEK » 06:10 Kreatyne bcaa mieszasz razem z carbo i pijesz przed rowerem Olimp Carbonox 30 gram Fitmax BCAA 5 gram Kreatyna 5 gram » [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam jestem świeży na forum i potrzebowałbym waszej pomocy. Mam nadzieję, że temat został umieszczony we właściwym dziale. Jeśli nie to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie. Mianowicie mam 205 cm wzrostu i ważę około 93 kg. Jestem bardzo smukły i mam problem z nabraniem masy mięśniowej. Dodam że pracuję na 2 zmiany a mianowicie I zmiana [...]
Fast food w "zdrowej" wersji. Burger w pełnoziarnistej bułce z japońskim akcentem. Składniki na jedną porcję: 150 g mielonej wołowiny 100 g bułka pełnoziarnista 50 g świeżego zielonego ogórka 2 duże liście sałaty lodowej 30 g czerwonej cebuli pół ostrej papryczki jalapeno ząbek czosnku 1 łyżki jogurtu naturalnego 3% tłuszczu 1 cm kawałek imbiru [...]
Duszona wieprzowina z dodatkiem jarmużu i aromatycznym kuskusem. Składniki na 4 porcje: 500 g wieprzowiny( u mnie szynka kulka) 300 g kuskusu jedna duża marchewka 200 g jarmużu 1 duża cebula łyżka octu jabłkowego 200 g grzybów( u mnie pół na pół boczniaki i pieczarki) łyżeczka pasty curry ( u mnie czerwona) 2 ząbki czosnku łyżeczka ziaren gorczycy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Mam nadzieję, że temat został umieszczony we właściwym dziale. Jeśli nie to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie. Mianowicie mam 205 cm wzrostu i ważę około 93 kg. Jestem bardzo smukły i mam problem z nabraniem masy mięśniowej. Dodam że pracuję na 2 zmiany a mianowicie I zmiana 6-14 druga 14-22. Oto moja rozpiska na dietę po której mam [...]
Prosta wołowa uczta. Pieczeń wołowa z potrawką warzywną. Składniki na 4 porcję: ok 700 g wołowiny 4-5 średnie ziemniaki 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 4-5 korzeni topinambura 1 duża cebula czerwona 2-3 ząbki czosnku pół pora 50 g suszonych grzybów ( u mnie grzyby mun) ocet balsamiczny kilka gałązek rozmarynu łyżeczka miodu kieliszek [...]
Witam chciałbym żeby ktoś kto się zna rzucił okiem na dietkę którą ułożyłem ... może coś by podpowiedział co by można było poprawić :) Wiek 22lata waga 66kg (teraz ok. 68, ale obliczałem zapotrzebowanie na 66kg) wzrost 175cm treningi 4 razy w tyg bjj, treningi w domu bardziej siłowe 3/4 razy w tyg, bieganie, rower, basen, drążki na świeżym [...]
Witam zamierzam kupić sobie zestaw odżywek i zastanawiam się jak je wszystkie połączyć z moja dietą i stylem życia (pracuję na 2 zmiany ) Zestaw: UNIVERSAL GAIN FAST 3100 UNIVERSAL STORM UNIVERSAL ANIMAL FLEX ACTIVLAB BCAA XTRA OLIMP VITA-MIN MULTIPLE SPORT Rozpiska: 1 zmiana (6-14) DT: -4:30 Pobudka Płatki owsiane + jakieś orzechy rodzynki itd [...]
Witam. Mam mały problem z dietą CKD, stosuje już do jakiegoś czasu dodam, ze skutecznie ale ostatnio coś się zacięło wydaję mi się, że jest to kwestia zbyt dużej ilości białka dlatego postanowiłem ułożyć nową ale jako, że nie mam dużego a właściwie żadnego doświadczenia w CKD wkleję diety tutaj żeby ktoś to sprawdził ( zarówno tą którą używałem [...]
[...] 50g, orzechy wloskie 20g, dwie lyzeczki nutelli, mały banan Pomiedzy tymi godzinami wypije jakis sok 100% z owocow, bez dodatkow 11.00 - II POSILEK: bulka pelnoziarnista, mieso z piersi kurczaka 65g, oliwa z oliwek 15g 13.00 - III POSILEK: bulka pelnoziarnista, mieso z p. kurczaka 65g 16.00 - OBIAD: mieso z p. kurczaka 130g, salatka [...]
Witam wszystkich, to mój pierwszy post w tym dziale, a drugi na forum więc jak coś nie tak to z góry przepraszam. Cel - kontrolowana masa. Jak będzie zalewać przytnę węgle jak będzie za wolno szło to dodam kalorii. Waga - ok 90 kg Trening - FBW 3x tydzień, na podstawowych ćwiczeniach: siady ciągi, podciągania, dipsy itd. Wiek 32 lata Proszę o [...]
Czesc. Jak wiadomo mięso z kością i skórą tak jak np. uda, podudzia, ćwiartki itd podawane są w tabelach kalorycznych przed obróbką, czyli na surowo. Chyba nikt jednak nie obiera ich przed włożeniem do piekarnika. Wiadomo, że mięso pod wpływem, pieczenia, smażenia itd. zmienia swoją wagę. I teraz moje pytanie. Jak to wliczacie? Nie znalazłem odp [...]
[...] raz w tyg, 4 dni w tygodniu. Taki moj przecietny dzien DNT (akurat z wczoraj):: Posilek 1: jaja 271g, 20g wafli ryzowych musli posilek 2: Makaron penne pelne ziarno 500g, mieso z piersi z kurczaka 153g pos 3: makaron spaghetti pelne ziarno 500g chud mieso mielone z szynki wieprzowej 85g, mieso na kotlety z indyka 135g, sos bolonski z miesem [...]
Może się to wydać głupie, ale mam pytanie dotyczące dokładności liczenia produktów - jak bardzo przykładacie do tego uwagę. Jeśli robicie to mniej-więcej to na plus czy na minus? I najważniejsze pytanie (totalnie głupie może wiem) - co robicie z tłuszczem, na którym robicie jakieś np. mięso - zlewacie wszystko na talerz i jecie mięso z tym [...]
[...] dzisiaj i chodzi o to że po otwarciu od razu rzuciły mi się w oczy takie szare plamki są one zaówno po bokach mięsa jak i na całości i w sumie nie wiem co to ma oznaczać bo mieso po wypułkaniu z tego opakowania próżniowego pachnie raczej normalnie i nwm co zrobić. Czy to może oznaczać że mięso jest zepsute? czy to może jakieś nieprzebadane mięso [...]
[...] z 5 jaj na boczku +cebula/warzywa 2. 130g twaróg/serek wiejski+75g ryżu/makaronu/kaszy/płatków owsianych+10g oleju lnianego/oliwy lub 130g piersi z Kurczaka(lub inne chude mieso np. mieso z ud kurczaka, wołowina, schab bez kości/ryba) +75g kaszy/ryżu/makaronu+10g lnianego lub 130g serek wiejski/twaróg+130g bułka grahamka/chleb [...]