[...] pozbyć się tych związków. Najpierw zwiększa produkcję kwasów żółciowych i usuwa cholesterol z kałem. Gdy ten sposób zawodzi, próbuje zmagazynować nadmiar tam, gdzie jest on mało szkodliwy - w skórze (w postaci tzw. żółtaków), w błonach krwinek czerwonych i wreszcie - w ścianach naczyń krwionośnych. Ten ostatni proces prowadzi do zmniejszenia [...]
[...] * Geny - Jeśli Twoja matka lub ojciec ma zbyt dużo cholesterolu, też możesz mieć z nim problem; * Dieta - gdy przeważają w niej mięso, podroby i tłusty nabiał, a jadasz mało warzyw i owoców, ryzyko kłopotów wzrasta. Rośnie także wówczas, gdy masz w zwyczaju jeść rzadko, ale obficie; * Waga - każdy nadprogramowy kilogram ciała sprzyja [...]
[...] terapii, u mężczyzn z wysokimi stężeniami Ts, układającymi się w górnych granicach normy, przy b. niskich stężeniach E-2 wystąpił całkowity zanik libido” . Jakby tego było mało, hamowanie powstawania estrogenów sprzyja… spowolnieniu przyrostów masy mięśniowej. Propionat testosteronu należy do najchętniej stosowanych preparatów hormonalnych. [...]
[...] wyklucza aktywny tryb życia? Jeśli swoje dolegliwości traktujesz jako doskonały pretekst, by salę gimnastyczną omijać szerokim łukiem, jesteś w błędzie. W praktyce bardzo mało jest chorób, w przebiegu których jakiekolwiek ćwiczenia są przeciwwskazane. Ruch jest integralną częścią ludzkiego życia. Niestety, wraz z rozwojem cywilizacji mamy go [...]
[...] u mężczyzn, którzy nie jedli mięsa ciągle był niższy niż u mężczyzn będących na typowej zachodniej (mięsnej) diecie. Ponadto u mężczyzn uprawiających sporty wytrzymałościowe, którzy przeszli z diety mięsnej na wegetariańską doszło do spadku poziomu testosteronu nawet, gdy obie diety zawierały tę samą procentowo zawartość tłuszczu, [...]
Może to nieodpowiedni dział na taki temat - ale może komus sie przyda. Post zamieściłem tez w dziale odżywianie, ale z własnego doświadczenia wiem że mało tam zaglądałem - ... wiec jest tez w tym dziale, gdyż uważam że osobom które skończyły cykle na róznego rodzaju suplach (białkach) przyda sie oczyszczenie swojego organizmu z toksyn dla poprawy [...]
[...] ona źródłem energii komórek odpornościowych. Relacja BCAA-Glutamina (odpowiedź układu immunologicznego) Zakup jednoskładnikowego suplementu zawierającego glutaminę jest mało ekonomicznym rozwiązaniem. Według przesłanek brazylijskich uczonych z Departamentu Fizjologii i Biofizyki z Uniwersytetu w Sao Paulo poziom glutaminy we krwi możemy [...]
[...] dostarczyć, aby zrównoważyć utratę/wydatkowanie energii. Innymi słowy zapotrzebowanie kaloryczne, (czyli zerowy bilans kaloryczny) to sytuacja, w której nie jemu ani za mało, ani za dużo. Najprostszy sposób ustalenia naszego zapotrzebowania kalorycznego to: waga ciała * 24 Czyli dla osoby ważącej 70kg, zapotrzebowanie kaloryczne wynosi: [...]
[...] z grupy B i witaminy C oraz biopierwiastków - na przykład potasu, wapnia i magnezu - jeszcze bardziej pogłębia niedobór kwasu foliowego. - Jeśli pożywienie zawiera za mało kwasu foliowego, podnosi się poziom homocysteiny przyspieszającej rozwój miażdżycy - twierdzi prof. Marek Naruszewicz. Taki sposób odżywiania jest szczególnie [...]
[...] i cynku w czerwonym mięsie, nasiona roślin strączkowych są bogate w białko (25-40%), ale jego skład aminokwasowy nie jest tak dobry jak w białku zwierzęcym (zawierają mało aminokwasów tzw. siarkowych). Wyjątek stanowi soja. Jednakże połączenie nasion roślin strączkowych i zbożowych w diecie może dostarczyć odpowiedniej ilości wszystkich [...]
[...] i cynku w czerwonym mięsie, nasiona roślin strączkowych są bogate w białko (25-40%), ale jego skład aminokwasowy nie jest tak dobry jak w białku zwierzęcym (zawierają mało aminokwasów tzw. siarkowych). Wyjątek stanowi soja. Jednakże połączenie nasion roślin strączkowych i zbożowych w diecie może dostarczyć odpowiedniej ilości wszystkich [...]
[...] 1485 (w krajach rozwiniętych zjadamy grubo ponad 2000 kcal dziennie). Serce chroni też zapewne ciężka fizyczna praca, która na co dzień jest udziałem Fulani, oraz fakt, że mało który z nich pali tytoń. Innym wyjaśnieniem tego fenomenu mógłby być unikalny "garnitur genetyczny" tego afrykańskiego plemienia. - Wyniki naszych badań są w [...]
[...] w obu grupach był dodatni. Z podobnych prac płynęły te same wnioski: dieta wysokowęglowodanowa nie wpływa korzystnie ani na skład ciała, ani na siłę mięśni, ani na wytrzymałość w porównaniu z dietą zawierającą więcej białka a mniej węglowodanów." Żródło: Znaleźione gdzieś kiedyś na sfd czy coś,,, Wiec jeśli wierzyć temu co jest tam napisane [...]
[...] witamina C, która odpowiada w organizmie za prawidłowy poziom produkcji kolagenu, a także sprawny proces gojenia się uszkodzeń skóry. Dlaczego tradycyjne formy witaminy C są mało skuteczne? Aby dana forma chemiczna witaminy C mogła stać się aktywną w naszym organizmie witaminą C musi przebyć długą i trudną drogę. Po połknięciu ma do pokonania [...]
[...] mogłem wycisnąć na 1 serię 3x 55kg (więc się lekko załamałem). Niestety poziom tkanki tłuszczowej prawie nie spadł wahał się 105-112 Kg. O dziwo kiedyś nie ćwiczyłem, mało się ruszałem i ważyłem 85-88 kg i czułem się znacznie lepiej, do tego dochodzą biegunki (nie wiadomo skąd), bo specjalnie ograniczam tłuszcze, wiadomo że karkówka jest [...]
[...] możesz spożywać do woli naleśniki owsiane, które są zdrowe, lekkostrawne i niskokaloryczne. Naleśniki są wprost idealnym posiłkiem dla osób odchudzających się. Zawierają mało kalorii i dużo białka, a dzięki dużej ilości nierozpuszczalnego błonnika wypełniają żołądek. Dają one na długo uczucie sytości i zapobiegają powstaniu uczucia głodu na [...]
[...] cennych flowonoidów. Może zawierać az 75% proszku kakaowego(który ma również dużo magnezu)Ta odmiana jest także najmniej tucząca,ponieważ dodaje się do niej stosunkowo mało cukru. Mleczna-jest bogata w wapń.W jej wkłąd wchodzi głownie mleko(w proszku lub skondensowane) i zaledwie 20%kakaa) Biała-zawiera najwięcej wapnia(270mg w100 g [...]
[...] mięśniowe. Baton Isobar zawiera w składzie bardzo dobrze przyswajalne źródła białka - koncentraty i izolaty białek serwatki oraz izolat białek sojowych. Co więcej, zawiera mało cukrów i tłuszczy, oraz nie zawiera ani miligrama tłuszczy trans, które są odpowiedzialne za podnoszenie poziomu złego cholesterolu we krwi. Skład w 1 batonie (85 g): [...]
[...] krwi w ciele znacząco się zwiększa. Anadrol zwiększa ilość czerwonych krwinek, co pozwala na lepszy dopływ tlenu do komórek mięśniowych. Co prowadzi do zwiększonej wytrzymałości i sprawności samych mięśni. Nawet podczas długich sesji treningowych, kulturysta może odczuwać stałą 'gotowość i siłę' mięśni. Silne właściwości androgenne stymulują [...]
[...] go przechowuje? (Ktoś z widowni zasugerował glikogen)... Glikogen? Ile glikogenu przechowujemy? Czy wiecie, ile glikogenu znajduje się w organizmie w danej chwili? Bardzo mało. Cały glikogen z wątroby razem z całym glikogenem z mięśni nie wystarczyłby nawet na jeden dzień. A kiedy już wypełnią się zapasy glikogenu, jak jest przechowywany [...]